Ρωσία: 80χρονη ζει από τη γέννησή της με μια βελόνα στον εγκέφαλο
«Οι γονείς της προσπάθησαν να τη σκοτώσουν»

Μια ηλικιωμένη γυναίκα στη Ρωσία ζει από τη γέννησή της με μια βελόνα μήκους τριών εκατοστών στον εγκέφαλό της, διαπίστωσαν γιατροί κατά τη διάρκεια αξονικής τομογραφίας.

Οι γιατροί εκτιμούν πως η 80χρονη είναι θύμα αποτυχημένης απόπειρας ανθρωποκτονίας από τους ίδιους τους γονείς της όταν ήταν μωρό.

«Τέτοιες περιπτώσεις στα χρόνια της μεγάλης πείνας δεν ήταν ασυνήθιστες. Πιθανότατα οι γονείς της αποφάσισαν να τη θανατώσουν μετά τη γέννησή της, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κι έκτοτε η 80χρονη ζει με μια βελόνα στο κεφάλι της. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείτο συχνά ώστε να αποκρύψει τις αποδείξεις του εγκλήματος», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η τοπική υγειονομική υπηρεσία της απομακρυσμένης Σαχαλίνης.

Οι ελλείψεις σε τρόφιμα ήταν εκτεταμένες σε ολόκληρη την τότε Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του πολέμου, και πολλοί άνθρωποι ζούσαν σε συνθήκες ένδειας.

«Η βελόνα διαπέρασε τον αριστερό βρεγματικό λοβό της, αλλά η απόπειρα δεν είχε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, το παιδί επέζησε» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η γυναίκα στη Ρωσία δεν παραπονέθηκε ποτέ για πονοκεφάλους ούτε η ζωή της απειλήθηκε ποτέ από την ιδιαίτερη αυτή συνθήκη.

Οι γιατροί αποφάσισαν να μην αφαιρέσουν το ξένο αντικείμενο από τον εγκέφαλό της, υπό το φόβο επιδείνωσης της κατάστασής της, δεδομένης και της ηλικίας της. Παρόλα αυτά, παρακολουθούν την κατάστασή της.

Πηγή: Guardian 

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;