Πολωνία: Βέτο στη μεταρρύθμιση για το μεταναστευτικό
Πολωνία: Η κίνηση έρχεται δέκα μέρες πριν από τη διεξαγωγή των κρίσιμων πολωνικών βουλευτικών εκλογών.

Η πολωνική ηγεσία διά στόματος του πρωθυπουργού και του προέδρου της χώρας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ασκήσει βέτο στη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μετανάστευση, καταγγέλλοντας τις «υπαγορεύσεις των Βρυξελλών και του Βερολίνου» στο κείμενο το οποίο συμφώνησαν οι πρεσβευτές των χωρών μελών του ευρωπαϊκού μπλοκ.

Η κίνηση έρχεται δέκα μέρες πριν από τη διεξαγωγή των κρίσιμων πολωνικών βουλευτικών εκλογών.

Οι πρεσβευτές των χωρών μελών της ΕΕ συμφώνησαν χθες επί σημαντικού κειμένου της μεταρρύθμισης της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής. Στη ψηφοφορία επί του κειμένου η Αυστρία, η Σλοβακία και η Τσεχία απείχαν, ενώ η Πολωνία και η Ουγγαρία εναντιώθηκαν.

«Γιατί πρέπει να υποκύψουμε στις υπαγορεύσεις των Βρυξελλών και του Βερολίνου;» διερωτήθηκε σήμερα ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι λίγο πριν την αναχώρησή του για τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που διεξάγεται στη Γρανάδα της Ισπανίας.

«Θα ασκήσω ένα ισχυρό βέτο», δήλωσε επανειλημμένα σε μια κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της χώρας Αντρέι Ντούντα, υπέρμαχος και αυτός της ίδιας πολιτικής θέσης.

Η Πολωνία παραμένει αντίθετη σε οποιαδήποτε συμφωνία που περιέχει μετεγκατάσταση μεταναστών, τόνισε από την πλευρά του ο Πολωνός πρόεδρος.

«Λέμε σταθερά όχι, είμαστε αντίθετοι σε μια τέτοια συμφωνία και θα καταθέσουμε αυτή τη θέση σήμερα και αύριο σε διεθνείς συναντήσεις», ανέφερε ο Ντούντα.

Ο Μοραβιέτσκι και ο Ντούντα κάλεσαν τους Πολωνούς να συμμετάσχουν σε ένα δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί παράλληλα με τις πολωνικές βουλευτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου.

Το δημοψήφισμα θεωρείται αμφιλεγόμενο και μερίδα των Πολωνών ενδέχεται να το μποϊκοτάρει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;