Θεσσαλία: Πόσιμο το νερό στο Βόλο - Σε ποιους δήμους απαγορεύεται η κατανάλωση
Νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και λοιμώξεις του αναπνευστικού

Κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση χαρακτήρισε το νερό που παρέχεται από τη ΔΕΥΑΜΒ στο Βόλο, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης.

Οπως ανέφερε κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, ο κ. Σερέτης σημείωσε πως από τους ελέγχους του δικτύου υδροδότησης επιβεβαιώνεται ότι το νερό είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, για πόση, για μαγείρεμα και για άλλες οικιακές χρήσεις όπως ατομική υγιεινή.

Ωστόσο, σε καταναλωτές με ειδικά προβλήματα υγείας, όπως οι υπερτασικοί και όσοι ακολουθούν δίαιτα φτωχή σε αλάτι, συστήνεται να αποφεύγεται εξαιτίας της σχετικά υψηλής αλατότητας.

Επιπλέον, ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση χαρακτηρίζεται το νερό που παρέχεται στις δημοτικές ενότητες Πορταριάς Ιωλκού, Μακρυνίτσας, καθώς και στους οικισμούς των Χανίων και της Δρακείας. Για τα υπόλοιπα δίκτυα ύδρευσης δεν υπάρχουν νεότερες εξελίξεις και παραμένουν σε ισχύ όσα έχουν ήδη επισημανθεί.

Θεσσαλία: Νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και λοιμώξεις του αναπνευστικού

Αναφορικά με την υγειονομική επιτήρηση στην περιφέρεια Θεσσαλίας, ο κ. Σερέτης σημείωσε πως το τελευταίο 24ωρο καταμετρήθηκαν 1236 προσελεύσεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, με τις 45 από αυτές να αφορούν λοιμώξεις του γαστρενετερικού συστήματος, ενώ έχουν καταγραφεί και 101 λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος.

Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο ανιχνεύτηκαν με μοριακή μέθοδο ανίχνευσης γενετικού υλικού, εντεροπαθογόνα σε πέντε δείγματα γαστρεντερικού. Μέσω της υποχρεωτικής δήλωσης νοσημάτων, δηλώθηκε επίσης ένα κρούσμα σαλμονέλλας που από τη διερεύνηση προκύπτει ότι συνδέεται με τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Προς το παρόν δεν παρατηρείται συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στις υπό επιτήρηση περιοχές. Το τελευταίο 24ωρο, καταγράφηκαν πέντε νέες νοσηλείες γαστρεντερίτιδας και 7 νέες νοσηλείες λόγω λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Τέλος, στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας υπάρχουν δύο πιθανά κρούσματα λεπτοσπείρωσης που βρίσκονται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;