Super League: «Καυτό» Σαββατοκύριακο
Η Super League επιστρέφει με δύο ντέρμπι και μια επικίνδυνη έξοδο για τον Παναθηναϊκό

Ύστερα από τις καλοκαιρινές ευρωπαϊκές δοκιμασίες των ομάδων μας, που είχαν ως αποτέλεσμα την είσοδο των τεσσάρων από τις πέντε στους ομίλους του Europa League και του Conference League, αλλά και την ευκαιρία για ανασύνταξη που προσέφεραν οι υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.

Η ώρα των ντέρμπι έφτασε στη Super League, που έπειτα από τρεις αγωνιστικές μπαίνει πλέον στο κυρίως κομμάτι της, με κομβικά παιχνίδια για έναν μήνα.

Η αυριανή «μάχη» της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στην «OPAP Arena» αναμφίβολα μαγνητίζει τα βλέμματα στην 4η αγωνιστική, με το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ – Άρης να προσδίδει πάντα το δικό του ξεχωριστό χρώμα.

Τα… προεόρτια με την παρέμβαση της UEFA δεν έλειψαν, με αφορμή τη διαιτησία των δύο αγώνων (ο ελίτ Πορτογάλος Ντίαζ στην «OPAP Arena», ο Παπαπέτρου στην Τούμπα), στέλνοντας έτσι μήνυμα ενόψει της συνέχειας πως δύσκολα θα αλλάξει κάτι σε ό,τι αφορά την τοξικότητα που είναι διάχυτη στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Ματίας Αλμέιδα στον σχεδιασμό του για το ματς αναγκάστηκε να μην υπολογίζει στον Λιβάι Γκαρσία. Στη διάθεσή του δεν θα έχει τον τραυματία Γκατσίνοβιτς και τον τιμωρημένο Μάνταλο, με τους Πόνσε, Τσούμπερ, Πινέδα, Αραούχο και Αμραμπατ να αποτελούν τα βασικά πιόνια στη μεσοεπιθετική σκακιέρα της ΑΕΚ. Χθες έφτασε για την Ενωση και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα, ο Περουβιανός στόπερ Αλεξάντερ Κάλενς.

Για τον Ολυμπιακό, το συγκεκριμένο ματς αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο φετινό κρας τεστ έπειτα από τρία συνεχόμενα εντός έδρας ματς με βατούς αντιπάλους, όπου ο στόχος του 3χ3 επετεύχθη. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει κατασταλάξει στο μεγαλύτερο μέρος της ενδεκάδας του, με το μοναδικό δίλημμα να ακούει στο αριστερό άκρο της άμυνας, όπου τη θέση διεκδικούν οι Ορτέγκα και Κίνι.

Στις νίκες θέλει να επιστρέψει ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ. Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή του Βούλγαρου επιθετικού Κιρίλ Ντεσπόντοφ, ενώ και στον Αρη ο Βέλγος Μπίργκερ Βερστράτε διεκδικεί με αξιώσεις θέση στην 11άδα.

Μετά το δύσκολο διπλό στα Γιάννενα, ο Παναθηναϊκός έχει σήμερα μια ακόμη ανάλογη αποστολή σε επαρχιακή έδρα. Στο Αγρίνιο, κόντρα στον Παναιτωλικό, οι «πράσινοι» καλούνται να αποδείξουν πως και φέτος θα κάνουν πορεία πρωταθλητισμού, παίρνοντας τους τρεις βαθμούς απέναντι σε μια ομάδα που έχει προχωρήσει σε εκ βάθρων ανανέωση.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής.

Σήμερα Σάββατο 16/9:

Λαμία – ΟΦΗ (17:30)
Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός (20:30)

Αύριο Κυριακή 17/9:

Αστέρας Τρ. – ΠΑΣ Γιάννινα (15:00)
Κηφισιά – Πανσερραϊκός (18:00)
ΠΑΟΚ – Άρης (20:30)
ΑΕΚ – Ολυμπιακός (21:30)

Δευτέρα 18/9:

Ατρόμητος – Βόλος (18:00)

Η βαθμολογία

  1. Ολυμπιακός 9
  2. Παναθηναϊκός 6
  3. ΟΦΗ 6
  4. ΠΑΟΚ 6
  5. ΑΕΚ 4
  6. ΠΑΣ Γιάννινα 4
  7. Λαμία 4
  8. Άρης 3
  9. Αστέρας Τρ. 3
  10. Κηφισιά 3
  11. Παναιτωλικός 2
  12. Πανσερραϊκός 2
  13. Βόλος 1
  14. Ατρόμητος 0

*Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Παναιτωλικός και Ατρόμητος έχουν ένα ματς λιγότερο

Πηγή: kathimerini.gr

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;