Πέντε συμβουλές για να δημιουργήσεις και να βελτιώσεις τις συνήθειες του διαβάσματός σου
Συμβουλές για να «απογειώσεις» το διάβασμά σου μέσα στο εξάμηνο, πριν σου «χτυπήσει» την πόρτα η επόμενη εξετατσική!

Η εξεταστική περίοδος του Σεπτεμβρίου είτε έχει τελειώσει είτε λησιάζει στο τέλος της και ενδεχομένως ήδη να σκέφτεσαι το επόμενο εξάμηνο. Δεν αποκλείται να μπαίνεις στο νέο ακαδημαϊκό έτος έτοιμος/-η και με μεγάλη αποφασιστικότητα για εκπληκτικές ακαδημαϊκές επιδόσεις.

Όπως όμως γνωρίζεις οι πολύ καλές επιδόσεις δεν είναι αποτέλεσμα μίας νύχτας διαβάσματος. Αντιθέτως αποτελούν προϊόν συστηματικού και -σχεδόν- καθημερινής μελέτης και διαβάσματος, που ολοκληρώνεται στο τέλος του εξαμήνου.

Παρακάτω θα βρεις πέντε μικρές συμβουλές λοιπόν που θα «απογειώσουν» το διάβασμά σου, αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα αυτό το εξάμηνο. Τις συμβουλές μοιράστηκε με τους ακολούθους της η study & lifestyle content creator Robin στο Instagram.

1. Επικεντρώσου στην διαδικασία του διαβάσματος και όχι στο αποτέλεσμα

Όπως αναφέριε η Instagrammer με τους περισσότερους από 79.000 ακολούθους είναι σημαντικό να επικεντρωθείς στην ίδια τη διαδικασία της μάθησης αντί για το προϊόν της, δηλαδή το αποτέλεσμα. Συμβουλεύει τους ακολούθους της να μην προσπαθούν διαρκώς για το τέλειο αποτέλεσμα, αλλά να μάθουν να αγαπούν τη διαδικασία της αλλαγής και της ανάπτυξης, που έρχεται με την μάθηση.

2. Μάθε πώς να… ξεμαθαίνεις!

Η δεύτερη συμβουλή της σχετίζεται με κάτι που θα ακουστεί αρκετά περίεργο. Σύμφωνα με την ίδια είναι σημαντικό να μάθεις πώς να… ξεμαθαίνεις, αφού για να μάθεις κάτι νέο είναι σημαντικό να ξεχάσεις κάτι παλιό, το οποίο φυσικά ενδεχομένως να είναι λάθος. Ξεχώρισε την λανθασμένη -ή ενδεχομένως παρωχημένη- γνώση και αντικατάστησέ την νέα και βελτιωμένη γνώση.

3. Άλλαξε τις σκέψεις σου

Η τρίτη συμβουλή της αφορά τις σκέψεις και γενικότερα τον τρόπο σκέψης σου. Όπως λέει η ίδια το μυαλό σου πιστεύει οτιδήποτε σκέφτεσαι, οπότε είναι σημαντικό να είσαι «αυστηρός/ή-» με τις σκέψεις σου. Γι’ αυτό τον λόγο καλό θα ήταν να αντικαταστήσεις τις αρνητικές σκέψεις με αισιόδοξες και θετικές σκέψεις, ώστε να δώσεις μία ώθηση στον εαυτό σου.

4. Ξεκίνα με μικρά βήματα

Η επιτυχία, όπως αναφέραμε και παραπάνω, δεν είναι κάτι που έρχεται εν μία νυκτί. Αντιθέτως είναι κάτι που «χτίζεται». Μικρές νίκες οδηγούν σε μεγαλύτερη έμπνευση και συνεπώς σε μεγαλύτερες και δραστικότερες αλλαγές. Σε αυτό μπορούν να συμβάλουν σημαντικά οι «microhabits», δηλαδή οι μικρές καθημερινές συνήθειες που έχεις, όπως το να φτιάχνεις όπως και δήποτε το κρεβάτι σου το πρωί, να πλένεις το πρόσωπό σου, να  εξασκείς το journaling κλπ.

5. Στόχευσε στο 1%

Σύμφωνα με τη Robin το 1% πολλές φορές είναι το μόνο που χρειάζεσαι. Τι εννοεί όμως; Εννοεί πως δεν γίνεται να αλλάξεις ολόκληρη τη ζωή σου μέσα σε μία νύχτα, αλλά μέσα σε… πολλές και καταβάλλοντας προσπάθεια! Γι’ αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να μάθεις να εκτιμάς κάθε βήμα -μικρό ή μεγάλο- προς την κατεύθυνση που θέλεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Robin 🫶🏻 | study & lifestyle content (@robinrevises)

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;