Κακοκαιρία Daniel: «Λίμνη» η Εθνική Οδός - Σοκάρουν τα πλάνα
Κακοκαιρία Daniel: Απίστευτες εικόνες από την πλημμυρισμένη Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

Επιμένουν τα προβλήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο, το οποίο παραμένει πνιγμένο από τα νερά των πλημμυρών που έφερε η σαρωτική κακοκαιρία «Daniel».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, προκειμένου να δοθεί στην κυκλοφορία η Εθνική Οδος, δεν αρκεί να απομακρυνθούν τα νερά, αλλά θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και έλεγχος σε όλο το μήκος του οδοστρώματος για να διαπιστωθεί το μέγεθος των ζημιών και της διάβρωσης που μπορεί να έχουν προκαλέσει τα συσσωρευμένα ύδατα.

 

 

 

Η Λάρισα παραμένει αποκομμένη από τη Θεσσαλονίκη, με τους υπευθύνους να μην μπορούν να δώσουν μια βέβαιη απάντηση σχετικά με τον χρόνο που θα χρειαστεί ώστε να επανέλθει το οδικό δίκτυο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Παράλληλα, στο παρακάτω βίντεο που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα φαίνεται μέσα από εναέρια πλάνα η κατάσταση που εξακολουθεί να επικρατεί στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου.

Σημειώνεται πάντως ότι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, εκτίμησε πως η Εθνική Οδός θα ξαναδοθεί σύντομα σε κυκλοφορία – αντίθετα οι ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο είναι μεγαλύτερες.

«Στο σιδηροδρομικό δίκτυο έχουμε εκτεταμένες ζημιές σε ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, σε υποδομές, στην επιδομή και σε γέφυρες. Αυτό σημαίνει ότι το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη δεν είναι εύκολο να αποκατασταθεί πλήρως τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Μέχρι τον Δομοκό, πιθανότατα, θα συνεχίσει να υφίσταται δρομολόγιο. Από τη Λάρισα και μετά μπορεί να γίνεται και χρήση λεωφορείων, αλλά παρατηρούνται εκτεταμένες ζημιές. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν για καταστροφές και σε 30 ισόπεδους κόμβους», δήλωσε ο υπουργός.

Διαβάστε ακόμη:

Πηγή: kathimerini

Πηγή εικόνας: Intime

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;