Meteo: Πρωτοφανείς οι πλημμύρες στον θεσσαλικό κάμπο
Συνολικά, τα στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων υπολογίζονται περίπου σε 720.000

Δορυφορική εικόνα αποτυπώνει την έκταση που είχαν οι πρωτοφανείς πλημμύρες στη Θεσσαλία εξαιτίας του σαρωτικού περάσματος που έκανε η κακοκαιρία «Daniel».

Ειδικότερα, τα δορυφορικά δεδομένα από το ραντάρ του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-1 που πέρασε πάνω από τη χώρα μας το απόγευμα της Πέμπτης, δείχνουν ότι ένα μεγάλο μέρος του κάμπου της Θεσσαλίας έχει πλημμυρίσει.

Το μεγαλύτερο μέρος των Νομών Τρικάλων και Καρδίτσας έχει κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού. Στην Ανατολική Θεσσαλία, η έκταση της Λίμνης Κάρλα είναι σχεδόν ίση με την έκταση που είχε πριν την αποξήρανσή της το 1962.

Ο χάρτης με τα δορυφορικά δεδομένα που επεξεργάστηκε το meteo.gr δείχνει με γαλάζιο χρώμα τις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πλημμυρίσει.

Συνολικά, τα στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων υπολογίζονται περίπου σε 720.000.

Υπενθυμίζεται ότι ολονύχτιες ήταν οι επιχειρήσεις για απεγκλωβισμούς σε πολλές περιοχές που επλήγησαν σφοδρά από την κακοκαιρία.

Σε διαρκή κατάσταση συναγερμού, μετά την κακοκαιρία Daniel, παραμένουν οι αρχές και οι κάτοικοι στις εκτάσεις γύρω από τον Πηνειό, με αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112 και αδιάκοπες επιχειρήσεις εκκενώσεων και απεγκλωβισμών.

Παράλληλα, αγωνία επικρατεί για το τι θα αποκαλυφθεί κάτω από τις λάσπες και τα ύδατα που έπνιξαν τον θεσσαλικό κάμπο.

Πηγή εικόνων: Intime

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
10 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
  
 0