Κακοκαιρία Daniel: «Βούλιαξαν» οικισμοί στην Καρδίτσα – Αναφορές για αγνοούμενους
Κακοκαιρία Daniel: Εγκλωβισμένοι οι κάτοικοι αρκετών οικισμών στην Καρδίτσα.

Το «καταστροφικό» πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel σαρώνει την Καρδίτσα, καθώς οικισμοί του νομού έχουν βυθιστεί από τους χείμαρους που έχουν δημιουργήσει τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Συνεχόμενα είναι τα μηνύματα από το 112 στη Θεσσαλία, καθώς εκτός της Καρδίτσας, εντολές για εκκενώσεις οικισμών στη Μαγνησία και τα Τρίκαλα.

Ιδιαίτερα στις περιοχές Παλαμά και Μεταμόρφωσης, υπάρχουν πληροφορίες για αγνοουμένουςενώ ο Δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου, μιλώντας στο Action24 εξέφρασε φόβους ότι μπορεί να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες.

Mαρτυρία κατοίκου της περιοχής στον Alpha, είναι χαρακτηριστική:

«Ενα πέλαγος στην κυριολεξία. Θέλουμε βοήθεια, να έρθουν να μας πάρουν. Είμαστε στο κοινοτικό γραφείο, πάνω στην ταράτσα. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, δεν έχουμε νερό, δεν έχουμε φαγητό», δήλωσε.

«Κινδύνευσαν και άνθρωποι και χάρη στη βοήθεια δύο ατόμων που είχαν βάρκες, πήγαν και τους έσωσαν. Ολη νύχτα καλούσαμε να έρθουν να μας βοηθήσουν. [Δεν ήρθε] κανείς, τίποτα.» «Είμαστε γύρω στα 60 άτομα [δεν έχει σταθερότητα το κτίριο, το νίωθω να κουνιέται]. Περίπου 300 άνθρωποι κατοικούν στην κοινότητα. Κάποιοι έχουν φύγει, εμείς μείναμε για να σώσουμε ό,τι καταφέρουμε. Υπάρχουν όμως και αγνοούμενοι».

Δραματικές εικόνες – Εγκλωβισμένοι κάτοικοι

Πάνω στις στέγες των σπιτιών τους ή σε άλλα υπερυψωμένα σημεία έχουν καταφύγει οι κάτοικοι χωριών του Δήμου Παλαμά.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, έχει ζητηθεί παρέμβαση από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την ΕΜΑΚ, ενώ ζητούνται και ελικόπτερα για τον απεγκλωβισμό πολιτών.

Σημειώνεται ότι τόσο στην Καρδίτσα όσο και στα Τρίκαλα καταγράφονται τις τελευταίες ώρες σημαντικά προβλήματα λόγω των πλημμυρικών φαινομένων, με συνεχόμενα μηνύματα από το 112.

Δραματική είναι η κατάσταση και στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, με ένα ακόμη βίντεο να δείχνει κατοίκους οι οποίοι έχουν ανέβει σε στέγη για να σωθούν.

Ειδικότερα, νέα ειδοποίηση που εστάλη στην Καρδίτσα σήμερα το πρωί καλεί όσους βρίσκονται στον Παλαμά να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων.

Εγκλωβισμένοι κάτοικοι σε Λάρισα και Βόρεια Εύβοια

Σημειώνεται επίσης ότι στη Λάρισα, βρίσκεται από το πρωί σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό περίπου 25 ατόμων στον συνοικισμό του Κάστρου που βρίσκεται δίπλα από το Κουτσόχερο, ενώ πλημμυροπαθείς από χωριά του δήμου Κιλελέρ φιλοξενούνται προσωρινά στο Κλειστό Γήπεδο της Νεάπολης στη Λάρισα.

Δύσκολες ώρες βιώνουν και οι Ροβιές της Βόρειας Εύβοιας καθώς φούσκωσε χείμαρρος με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετά σπίτια. Πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία σπεύδουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, καθώς αρκετοί κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι και προσπαθούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από το απόγευμα αναμένεται εξασθένηση των φαινόμενων, ενώ από αύριο ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

 

Κεντρική φωτογραφία Facebook / Takis Kwstas Tsioukas

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

15-05-2024

Σινδος

Μηχανικοί

Πλήρης Απασχόληση

16-01-2024

Χαλκιδα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;