ΕΜΠ: Τραυματίστηκε φοιτήτρια από μηχανή της ΔΕΛΤΑ
Τι καταγγέλλει ο σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΕΜΠ

Αναίτιες προσαγωγές φοιτητών και τραυματισμό φοιτήτριας καταγγέλλει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), σχετικά με τη σημερινή επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ στην Πολυτεχνειούπολη, όπου τις πρωινές ώρες της Πέμπτης εκκενώθηκε κατειλημμένος χώρος στη Σχολή Χημικών Μηχανικών που τελούσε υπό κατάληψη για δύο δεκαετίες, ενώ το μεσημέρι η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν στο σημείο.

Ήδη από το μεσημέρι υπήρχαν αναφορές για τραυματισμό φοιτήτριας, κάτι που επιβεβαιώνει όπως φαίνεται και ο Σύλλογος, καταλήγοντας στα εξής:

«Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση στους φοιτητές που βρίσκονταν στους χώρους ΕΜΠ. Η κυβέρνηση επιλέγει να στήσει σκηνικό για την επαναφορά της πανεπιστημιακής αστυνομίας που οι εργαζόμενοι μαζί με τους φοιτητές την έδιωξαν με τους αγώνες τους».

ΕΜΠ: Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το μεσημέρι η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές, την ώρα που σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας αστυνομικός χτύπησε και τραυμάτισε μία φοιτήτρια, ενώ η νεαρή μετέβαινε προς τη σχολή της για να δώσει μάθημα στα πλαίσια της εξεταστικής.

Σήμερα 31 Αυγούστου η ΕΛ.ΑΣ., με δυνάμεις ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ εισέβαλλαν στο Ε.Μ.Π. επικαλούμενοι «αστυνομική επιχείρηση», προχώρησαν σε αναίτιες προσαγωγές φοιτητών σε ανοιχτούς χώρους, σε κυλικεία ακόμα και στις εισόδους των σχολών που φοιτητές τελείωναν μαθήματα της εξεταστικής τους, τη στιγμή μάλιστα που το Πολυτεχνείο έχει ανοίξει και είναι γεμάτο από κόσμο.

Από την επίθεση τραυματίστηκε φοιτήτρια που πήγαινε στη σχολή της για να δώσει μάθημα. Την παρέσυρε μηχανή της ομάδας ΔΕΛΤΑ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι. Πολλά από τα άτομα που έχουν προσαχθεί είναι φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες που έτυχε να βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο.

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ζητά να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι φοιτητές μας που προσήχθησαν αναίτια!

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση στους φοιτητές που βρίσκονταν στους χώρους ΕΜΠ. Η κυβέρνηση επιλέγει να στήσει σκηνικό για την επαναφορά της πανεπιστημιακής αστυνομίας που οι εργαζόμενοι μαζί με τους φοιτητές την έδιωξαν με τους αγώνες τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;