Μeteo: Ενίσχυση ανέμων στην Αττική το μεσημέρι, εξασθένηση από το απόγευμα
Τα ξημερώματα οι άνεμοι ενισχύθηκαν αρκετά και φούντωσαν το πύρινο μέτωπο της Πάρνηθας.

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα συνεχίζουν να δίνουν και σήμερα οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με τους εθελοντές. Τα ξημερώματα οι άνεμοι ενισχύθηκαν αρκετά και φούντωσαν το πύρινο μέτωπο.

Σύμφωνα με το meteo.gr, τα πρωινά προγνωστικά στοιχεία της Πέμπτης 24/08, δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι, οι οποίοι τις μεσημεριανές ώρες θα ενισχυθούν στα 5 μποφόρ (με ισχυρότερες ριπές), το απόγευμα θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση, ενώ το βράδυ θα εξασθενήσουν σημαντικά. Ακολουθούν προγνωστικοί χάρτες από το μοντέλο υψηλής ανάλυσης της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) για τις 13:00 το μεσημέρι και για τις 17:00 το απόγευμα.

Στις 13:00, οι ριπές των ΒΒΑ ανέμων στην περιοχή της πυρκαγιάς θα φτάνουν τα 70 km/h, ενώ ΒΑ άνεμοι με ριπές στο εύρος των 75-80 km/h θα πνέουν στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Πεντέλης και Υμηττού. Αντίστοιχα, στις 17:00, οι ριπές των ΒΒΑ ανέμων στην περιοχή της πυρκαγιά θα φτάνουν τα 50 km/h, ενώ βορειοανατολικοί άνεμοι με ριπές στο εύρος των 55-60 km/h θα πνέουν στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Πεντέλης και Υμηττού.

Επισημαίνεται ότι πέραν του ανεμολογικού πεδίου που περιγράφεται παραπάνω, η κάθε πυρκαγιά δημιουργεί το δικό της καιρό σε πολύ τοπικό επίπεδο.

Σε ποιες περιοχές υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα Πέμπτη 24 Αυγούστου για δύο περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Ειδικότερα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σήμερα για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Αττικής

Με πληροφορίες από Meteo.gr

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;