Σχολές Ξεναγών: Ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων των υποψηφίων
Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από 28 Αυγούστου μέχρι και 10 Σεπτεμβρίου, σε ειδικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Τουρισμού

Δημοσιεύθηκε η απόφαση, με την οποία ορίζεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων, για εισαγωγή κατά την επόμενη εκπαιδευτική σειρά 2023-2025, στις Σχολές Ξεναγών της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου.

Παράλληλα, από το υπουργείο Τουρισμού γίνονται ενέργειες για τον προγραμματισμό προσλήψεων σε Σχολές Ξεναγών Ρεθύμνου και Κέρκυρας, με σκοπό τη μόνιμη στελέχωση τους και ενδυνάμωσή τους για το 2024.

Το υπουργείο προσφέρει τη δυνατότητα σταδιοδρομίας στο επάγγελμα του ξεναγού, σε απόφοιτους Λυκείου ή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με δωρεάν διετή φοίτηση σε Σχολές Ξεναγών, ανά την Ελλάδα, χωρίς εξετάσεις.

Για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία επιλογής, οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από 28 Αυγούστου μέχρι και 10 Σεπτεμβρίου, σε ειδικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Τουρισμού.

Σχολές Ξεναγών: Σειρά προτεραιότητας βάσει μοριοδότησης

Οι Σχολές Ξεναγών, είναι διετούς διάρκειας, μεταδευτεροβάθμιες επαγγελματικές σχολές του Υπουργείου Τουρισμού με 945 ώρες υποχρεωτικής παρακολούθησης μαθημάτων και 35 ημέρες με εκπαιδευτικές εκδρομές σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Οι υποψήφιοι σπουδαστές εισάγονται στις Σχολές με μία αίτησή τους, κατόπιν πρόσκλησης του υπουργείου Τουρισμού και επιλέγονται με σειρά προτεραιότητας, βάσει μοριοδότησης των προσόντων τους.

Απαραίτητα προσόντα εισαγωγής είναι η άριστη γνώση δύο ξένων γλωσσών και η κατοχή τουλάχιστον απολυτηρίου Λυκείου, ενώ, υπάρχει ποσόστωση για πτυχιούχους ΑΕΙ.

Μετά την αποφοίτησή τους, αποκτούν δίπλωμα και βεβαίωση συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων για την άσκηση του επαγγέλματος του ξεναγού, που τους παρέχει το δικαίωμα πραγματοποίησης ξεναγήσεων σε ιδιώτες, σε τουριστικές επιχειρήσεις – ξενοδοχεία και εν γένει, το δικαίωμα της παροχής υπηρεσιών ξενάγησης στην Ελλάδα.

Επισημαίνεται ότι το 2021 εκσυγχρονίστηκε το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Σχολών Ξεναγών και αναβαθμίστηκε η ποιότητα των σπουδών τους, με εμπλουτισμό σε νέα σύγχρονα αντικείμενα των ειδικών μορφών τουρισμού, ενώ, προβλέπεται και η δωρεάν είσοδος των σπουδαστών σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;