Όσκαρ 2024: Ποια ελληνική παραγωγή θα διεκδικήσει το βραβείο στην κατηγορία της Διεθνούς Ταινίας;
Η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής της ταινίας που θα μας εκπροσωπήσει στα Όσκαρ 2024.

Το Υπουργείο Πολιτισμού απευθύνει πρόσκληση σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής της ταινίας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Όσκαρ 2024.

Η ταινία που θα επιλεγεί αναμένεται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα 96α βραβεία Όσκαρ προκειμένου να διεκδικήσει το βραβείο Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, η πρόσκληση αφορά στους Έλληνες κινηματογραφιστές που πληρούν τα κριτήρια, όπως αυτά προβλέπονται από τον κανονισμό της φετινής διοργάνωσης των Όσκαρ, και ειδικότερα τα κριτήρια του κανόνα 15 υπό τους τίτλους Α. ορισμός και Β. επιλεξιμότητα.

Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Πολιτισμού έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για τη διεξαγωγή της διαδικασίας επιλογής, καθώς και για την υποβολή στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου της ελληνικής ταινίας που θα προτείνει η χώρα ως υποψήφιο για το βραβεία για Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

Oι παραγωγοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διαδικασία οφείλουν να υποβάλουν την υποψηφιότητα της ταινίας τους απευθείας στο ΥΠΠΟ για να αξιολογηθεί από την Επιτροπή που συγκροτείται για τον συγκεκριμένο σκοπό. Η Επιτροπή ακολούθως γνωμοδοτεί στον Υφυπουργό Πολιτισμού, ο οποίος και εκδίδει την τελική Απόφαση.

Διευκρινίζεται ότι τυχόν προτάσεις τρίτων φορέων δεν παράγουν οποιεσδήποτε συνέπειες ούτε συνιστούν δέσμευση για την Επιτροπή του ΥΠΠΟ.

Όσκαρ 2024: Οι προϋποθέσεις

Προκειμένου να είναι ολοκληρωμένη και έγκυρη η συμμετοχή κινηματογραφικής ταινίας στη διαδικασία επιλογής της ελληνικής υποψηφιότητας για το βραβείο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους, θα πρέπει να υποβληθούν στο Υπουργείο Πολιτισμού τα ακόλουθα:

  1. Αίτηση του παραγωγού, με πρωτότυπη υπογραφή, η οποία περιλαμβάνει τον ακριβή τίτλο της ταινίας, τη διάρκεια (οπωσδήποτε άνω των 40 λεπτών), το είδος (μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, ταινία κινουμένων σχεδίων), καθώς και στοιχεία των συντελεστών.
  2. Πιστοποιητικό Ελληνικής Ιθαγένειας (το οποίο εκδίδεται, μετά από σχετική αίτηση, από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου).
  3. Παραστατικά που αποδεικνύουν ότι η πρώτη, επίσημη κυκλοφορία της ταινίας έγινε για επτά συνεχείς ημέρες σε αίθουσα εμπορικού κινηματογράφου με εισιτήριο.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Τμήματος Κινηματογραφίας και Ο/Α Μέσων της Διεύθυνσης Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου του ΥΠΠΟ: tmkom@culture.gr , από την Παρασκευή 4 Αυγούστου έως και την Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κα Χαντζή, τηλ. 210 3239670

Δες επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;