Ινδία: Πάμφτωχες καθαρίστριες κέρδισαν τζακ ποτ εκατομμυρίων στο λαχείο
Η λαχειοφόρος αγορά είναι σε μεγάλο βαθμό παράνομη σε πολλές πολιτείες της Ινδίας, αλλά η κυβέρνηση της Κεράλα διαχειρίζεται ένα εξαιρετικά δημοφιλές πρόγραμμα.

Την τύχη τους έκαναν 11 καθαρίστριες την περασμένη εβδομάδα στην Ινδία που κέρδισαν το τζακ ποτ αξίας 100 εκατομμυρίων ρουπιών (1.1 εκατομμύρια ευρώ), μετά την αγορά ενός λαχείου.

Οι γυναίκες εργάζονται σε μια ομάδα συλλογής αποβλήτων από νοικοκυριά της πόλης Parappangadi. Με μόλις 250 ρούπια τη μέρα (περίπου 3 ευρώ) και μερικές μηνιαίες εισπράξεις οι γυναίκες δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν δανειστεί χρήματα και έχουν πάρει δάνεια για την εκπαίδευση των παιδιών τους, αλλά και για τα υπόλοιπα έξοδά τους. Έτσι ανά περιόδους οι γυναίκες αγόραζα όλες μαζί ένα λαχείο ελπίζοντας πως ίσως και το κερδίσουν.

Η λαχειοφόρος αγορά είναι σε μεγάλο βαθμό παράνομη σε πολλές πολιτείες της Ινδίας, αλλά η κυβέρνηση της Κεράλα διαχειρίζεται ένα εξαιρετικά δημοφιλές πρόγραμμα.

Οι γυναίκες ανακάλυψαν ότι είχαν κερδίσει μια μέρα μετά την κλήρωση, όταν μια από αυτές ζήτησε από τον σύζυγό της να ελέγξει τα αποτελέσματα.

Ινδία: Οι δυσκολίες των γυναικών

Σύμφωνα με το BBC, μια από τις τυχερές έχασε το σπίτι της το οποίο παρασύρθηκε από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Κεράλα το 2018. Τώρα σχεδιάζει να χτίσει ένα νέο σπίτι και να πληρώσει τα χρέη της.

Η Bindu, 50 ετών, έχασε τον σύζυγό της πέρυσι από νεφρική ανεπάρκεια επειδή δεν ήταν σε θέση να αντέξει οικονομικά τα χρήματα για τη μεταμόσχευσή του: «αγόραζα λαχεία με τα χρήματα που κρατούσαμε για αιμοκάθαρση» είπε, ενώ θέλει να ξοδέψει τα χρήματα για την εκπαίδευση της 15χρονης κόρης της, ώστε να βρει μια καλή δουλειά.

Η Lakshmi, 49 ετών, λέει ότι το βράδυ πριν από τη νίκη τους στο λαχείο, η οικογένειά της ανησυχούσε για το μέλλον τους. Ο σύζυγός της είναι εργάτης σε οικοδομές και δυσκολευόταν να βρει δουλειά λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στην πολιτεία.

Την Παρασκευή, μια μέρα μετά τη νίκη που τους άλλαξε τη ζωή, οι 11 γυναίκες έφτασαν στο γραφείο όπως πάντα για να συνεχίσουν τη δουλειά τους. «Αποφασίσαμε ένα πράγμα. Δεν θα αφήσουμε αυτή τη δουλειά γιατί αυτή η συλλογικότητα ήταν που μας έφερε ευημερία» λέει η κυρία Leela.

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;