Θερμοκρασία - ρεκόρ σε ύδατα στη Φλόριντα - «Σαν σε τζακούζι»
Οι υψηλότερες θερμοκρασίας σε παγκόσμιο επίπεδο, μέχρι τώρα, είχαν καταγραφεί στον Περσικό Κόλπο.

Η θερμοκρασία της ωκεάνιας επιφάνειας γύρω από τα Φλόριντα Κις εκτοξεύτηκε μέσα στην τελευταία εβδομάδα και έφθασε μέχρι και τους 38,4 βαθμούς Κελσίου. Η υψηλή αυτή θερμοκρασία αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ η υπερθέρμανση των νερών της πολιτείας φτάνει σε πρωτοφανή άκρα.

Στα νερά του Μανατί Μπέι, στο εθνικό πάρκο Εβεργκλέιντς, εγκαταστάθηκε σημαδούρα καταγραφής θερμοκρασίας. Η σημαδούρα κατάγραψε την υψηλότερη τιμή αργά το απόγευμα της Δευτέρας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική κυβέρνηση. Άλλοι δείκτες της περιοχής κατέγραψαν 38 βαθμούς και 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι φυσιολογικές τιμές για την περιοχή αυτή την εποχή του χρόνου κυμαίνονται μεταξύ 23-31 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με την Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ). Μάλιστα, η ΝΟΑΑ αναφέρει πως το επίπεδο θερμότητας που καταγράφηκε αυτήν την εβδομάδα είναι το ίδιο με το να είμασταν σε ένα τζακούζι.

Πρέπει να σημειωθεί πως οι τιμές για τη θερμοκρασία της ωκεάνιας επιφάνειας δεν κρατούνται σε αρχείο. Μία έρευνα, όμως, από το 2020 έδειχνε πως οι υψηλότερες έως τότε σε παγκόσμιο επίπεδο είχαν καταγραφεί στον Περσικό Κόλπο.

Οι ακραίες αυτές μετρήσεις έρχονται να προστεθούν σε περασμένες προειδοποιήσεις για την υπερθέρμανση των νερών της Φλόριντα. Οι ακτές της βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα καύσωνα που απειλεί τη θαλάσσια ζωή και τα ωκεάνια οικοσυστήματα.

Ο Ντέρεκ Μαντσέλο του ΝΟΑΑ σημειώνει:

«Δεν περιμέναμε τη ζέστη αυτή τόσο νωρίς και τόσο ακραία. Όλο αυτό είναι πρωτοφανές στα αρχεία μας»  

Οι καύσωνες επηρεάζουν ολοένα και περισσότερο τους ωκεανούς του κόσμου, καταστρέφοντας τις κέλπιες, τα φήκη και τα κοράλλια και σκοτώνοντας εκτάσεις θαλάσσιας ζωής «όπως οι πυρκαγιές αποτεφρώνουν τεράστιες εκτάσεις δασών».

Μία έρευνα από το 2019 κατέδειξε πως ο αριθμός ημερών ωκεάνιου καύσωνα έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.

Με πληροφορίες από Guardian

Δες επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;