Λουτράκι: Η φωτιά έκαψε πάνω από 40 σπίτια και 15.000 στρέμματα - Ζημιές και σε υποδομές
«Προβλήματα και στο οδικό δίκτυο, διότι οι αυξημένες θερμοκρασίες, λόγω της φωτιάς, έχουν προκαλέσει ζημιές στην άσφαλτο»

«Οριοθετημένη και ελεγχόμενη», σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χάρη Βυτινιώτη, είναι η φωτιά στο Λουτράκι, ωστόσο ο απολογισμός της είναι ιδιαίτερα καταστροφικός.

Ο κ. Βυτινιώτης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη φωτιά στο Λουτράκι, που επεκτάθηκε και σε άλλες περιοχές, επεσήμανε πως «σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχουν καεί περισσότερα από 15.000 στρέμματα, εκ των οποίων τα μισά είναι καλλιεργήσιμες εκτάσεις και τα άλλα μισά δασικές εκτάσεις».

Σχετικά με τον αριθμό των σπιτιών που έχουν καεί, σημείωσε πως «σύμφωνα πάντα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι καμένες οικίες φαίνεται να ξεπερνούν τις 40, ενώ υπάρχουν και αρκετά άλλα σπίτια, τα οποία έχουν υποστεί μικρότερες ζημιές».

«Η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές και στα δίκτυα υποδομών, δηλαδή στην ηλεκτροδότηση και την ύδρευση» προσέθεσε, στην ίδια τοποθέτηση.

Ακόμα, έκανε λόγο για «προβλήματα και στο οδικό δίκτυο, διότι οι αυξημένες θερμοκρασίες, λόγω της φωτιάς, έχουν προκαλέσει ζημιές στην άσφαλτο».

Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Δυτικής Ελλάδος θα αρχίσουν από σήμερα τις αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές για την εκτίμηση των ζημιών.

 

 

 

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;