Φωτιά στο Λουτράκι: «Το μέτωπο κατευθύνεται προς την εθνική οδό Αθηνών»
Δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιώνης, «Η κατάσταση με την εξέλιξη της φωτιάς θα μπορούσα να πω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολη και απειλεί κατοικημένες περιοχές»

Νέες αναζωπυρώσεις, στις περιοχές του Αγίου Χαραλάμπους και του Πανοράματος αντιμετωπίζουν πλέον οι ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης από τη φωτιά στο Λουτράκι που ξέσπασε χτες το μεσημέρι.

Ειδικότερα, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, οι εστίες της φωτιάς παίρνουν διαστάσεις, με αποτέλεσμα να φθάνουν κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν συνεχώς να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος ΛουτρακίουΓιώργος Γκιώνης, «η κατάσταση με την εξέλιξη της φωτιάς θα μπορούσα να πω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολη και απειλεί τις κατοικημένες περιοχές, του Αγίου Χαραλάμπους και του Πανοράματος, ενώ το μέτωπο έχει ανατολική κατεύθυνση προς την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου».

Ενημέρωση για τη φωτιά στο Λουτράκι παρείχε και ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννης Αρτοποιός. «Υπήρξε μια έξαρση του φαινομένου των καιρικών συνθηκών με πολύ ισχυρά ρεύματα ανέμων τα οποία επικρατούσαν στην περιοχή. Η πυρκαγιά πλησίασε την εθνική οδό. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, τιτάνια προσπάθεια από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, από αέρος και από επίγειες δυνάμεις ούτως ώστε να κρατήσουν αυτή την πυρκαγιά» είπε, στην ΕΡΤ.

Αυτή τη στιγμή για την κατάσβεση της φωτιάς στο Λουτράκι επιχειρούν 120 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων, 43 οχήματα και τέσσερα ελικόπτερα.

 

 

 

 

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;