Κικίλιας: Δυο συλλήψεις για τη φωτιά στο Καπαρέλλι
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας προχώρησε σε δηλώσεις για τις πυρκαγιές.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας προχώρησε σε δηλώσεις για τις πυρκαγιές.

Όπως είπε ο Βασίλης Κικίκλιας ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την αυτόφωρη σύλληψη δύο ανδρών που πραγματοποιούσαν θερμές εργασίες στο Καπαρέλλι Βοιωτίας.

Ανέφερε πως σήμερα εκδηλώθηκαν 81 αγροτοδασικές πυρκαγιές, με τα μέτωπα σε Ανατολική Αττική, Βοιωτία, Λουτράκι και Δερβενοχώρια να είναι τα σημαντικότερα.

Ως προς τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που δίνουν τη μάχη στα πύρινα μέτωπα, 544 πυροσβέστες και 198 οχήματα επιχειρούν, ενώ στην κατάσβεση συνέδραμαν και 23 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως όλο το βράδυ στις περιοχές αυτές θα επιχειρούν εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και χωματουργικά οχήματα των δήμων.

«Η κλιματική κρίση είναι εδώ, πυρκαγιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε» είπε ο Β. Κικίλιας, σημειώνοντας πως «κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν», ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι συμμετέχουν στο έργο της αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

«Οι πολίτες των οποίων οι κατοικίες επλήγησαν μπορούν να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της περιοχής», κατόπιν συμφωνίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με το ξενοδοχειακό επιμελητήριο, ενώ ως προς τις αποζημιώσεις τόνισε πως θα δοθούν «με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα».

«Για όποιες ζημιές έχουν προκύψει ή θα προκύψουν η καταγραφή θα είναι άμεση και θα αποζημιωθούν άμεσα», είπε συγκεκριμένα.

 

 

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1