Έξοδος στην Αθήνα: Οι top εκδηλώσεις για το ΣΚ (15-16/7)
Εκτός από τα κρύα ροφήματα, τα παγωτά και τα δροσερά μπάνια τι άλλο μπορεί να «ξορκίσει» τον καύσωνα «Κλέωνα»; Μα φυσικά τα καλύτερα events της πόλης!

Άλλο ένα Έξοδος στην Αθήνα κατέφθασε στις οθόνες σας!

Είναι Παρασκευή και το θερμόμετρο αυτή τη στιγμή που γράφω δείχνει 39 βαθμούς κελσίου. Βέβαια μη φοβάστε για εμένα, βρίσκομαι κάτω από το air condition και ετοιμάζομαι να γράψω για κάτι πολύ δροσερό…

Εκτός από τα κρύα ροφήματα, τα παγωτά και τα δροσερά μπάνια τι άλλο μπορεί να «ξορκίσει» τον καύσωνα «Κλέωνα»; Μα φυσικά τα καλύτερα events της πόλης!

Πάμε να τα δούμε!

Έξοδος στην Αθήνα: Θέατρο

ΒΟΤΚΑ ΜΟΛΟΤΟΦ

έξοδος στην Αθήνα

15-16/7

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου βασισμένη στη διασκευή του Νηλ Σάιμον πάνω στα διηγήματα του Τσέχωφ θα συντροφεύσει από τον Ιούνιο 2023 τα καλοκαιρινά βράδια μας στο Αίθριο Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε μία ακόμα εντυπωσιακή παραγωγή από την εταιρεία «Μέθεξις» του Χρήστου Τριπόδη.

Λίγα λόγια για το έργο:
Ο Άντον Τσέχωφ σκιαγραφεί χαρακτήρες τόσο από τα αστικά κέντρα, όσο και από την επαρχία της προεπαναστατικής Ρωσίας, μεγεθύνοντας με γλαφυρό τρόπο, αλλά πάντα με συμπάθεια, τις συνήθειες, τις εμμονές τους, τους φόβους τους, την προσήλωσή τους στα
μικροσυμφέροντά τους, την αφέλειά τους, αλλά και την πονηριά τους. Επί σκηνής, παρελαύνουν χαρακτηριστικοί τύποι της εποχής και της κοινωνίας του. Από δασκάλες και νταντάδες, μέχρι παπάδες και οδοντίατροι. Όλοι οι ήρωες παραδίδονται, πανανθρώπινοι και
παντοτινοί, στην κρίση όλων μας για το χθες, το σήμερα και το αύριο.

Η Ελένη Ράντου τιτλοφόρησε τη διασκευή της «Βότκα Μολότοφ», κλείνοντας το μάτι στους θεατές για τη θεατρική «έκρηξη» γέλιου και συγκίνησης που ετοιμάζονται να βιώσουν. Το κείμενό της διαθέτει γλωσσική αμεσότητα και χιουμοριστική σπιρτάδα. Οι τσεχοφικοί ήρωες, με όλα τους τα κουσούρια, τα λάθη, τους καημούς και τους πόθους τους, θα μοιραστούν μαζί μας το δάκρυ τους, το μελαγχολικό χαμόγελό τους και το λυτρωτικό γέλιο τους. Σε μια εποχή που ο διαφορετικός χαρακτήρας, η διαφορετική από ιδεολογικά και εθνικά στερεότυπα άποψη, ακόμα και το αντίθετο φύλλο ή η διαφορετική φυλή, όπως και η διαφορετική πολιτική ένταξη, αντιμετωπίζονται με μια ανθρωποφαγική σχεδόν διάθεση, με κηρύγματα μίσους και απαξίωσης, η αγάπη του Τσέχωφ για τον άνθρωπο καθώς και το χιούμορ του, μπορούν να αποδειχθούν καταλυτικά. Ο Νικορέστης Χανιωτάκης στήνει μια σύγχρονη παράσταση γοργών ρυθμών, με νεύρο, ευρηματικότητα και θεατρική ευφορία, με οκτώ εξαιρετικούς ηθοποιούς. Επί σκηνής, θα δούμε και τον ίδιο τον Άντον Τσέχωφ μέσα από την ερμηνεία του Τάσου Χαλκιά.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την παράσταση που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα!

ΓΕΡΜΑ – DANCE COMPANY MAZI

16/7

Η ομάδα χορού DANCE COMPANY ΜΑΖΙ παρουσιάζει το Χορόδραμα Γέρμα βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Federico Garcia Lorca.

Μια ιστορία όπου θα ερμηνευτεί από παλλόμενα σώματα χορευτών που γεννούν δονήσεις χορεύοντας ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό και τη γυναικεία καταπίεση. Το σύνολο της παράστασης προσεγγίζει ερευνητικά το ζήτημα της μοναξιάς, της έλλειψης ουσιαστικής επαφής και επικοινωνίας.

Παράλληλα, εμβαθύνοντας στην βιβλιογραφία, παρουσιάζεται η δεύτερη και ουσιαστική ανάγνωση της Γέρμα, αυτή των κοινωνικών ανισοτήτων, των στερεοτύπων και των ρόλων τους οποίους μια γυναίκα υποχρεώνεται να υπηρετήσει με αποτέλεσμα την πλήρη αντικειμενοποίησή της.
Γέρμα, ένα έργο που παραμένει σύγχρονο και διαχρονικό.
Ένα από τα τραγικά έργα της ισπανικής υπαίθρου του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, που αφηγείται την ιστορία μιας άτεκνης γυναίκας που επιθυμεί διακαώς τη μητρότητα. Η Γέρμα, μια γυναίκα νέα και υγιής καταλήγει να γίνει στόχος και αντικείμενο συζήτησης στη μικρή κοινωνία όπου ζει. Έχοντας εξαντλήσει κάθε δυνατό αλλά και αδύνατο-μεταφυσικό μέσο φτάνει σε αδιέξοδο και οδηγείται στην απελπισία.
Η επιθυμία της μετατρέπεται σε εμμονή και οδηγείται στο έγκλημα, δολοφονώντας το σύζυγο της.

Διαβάστε εδώ περισσότερα!

Σφήκες ,Ελεύθερη διασκευή της Λένας Κιτσοπούλου βασισμένη στο έργο του Αριστοφάνη

έξοδος στην Αθήνα

15/7

Οι Σφήκες του Αριστοφάνη είναι μια κωμωδία που σπάνια ανεβαίνει στην ελληνική σκηνή. Το έργο επιστρέφει στο δραματολόγιο του Εθνικού εξήντα χρόνια μετά την παράσταση του Αλέξη Σολομού, σε μια σύγχρονη μεταγραφή από τη Λένα Κιτσοπούλου που υπογράφει την ελεύθερη διασκευή του και τη σκηνοθεσία. Στην πρώτη κάθοδό της στην Επίδαυρο, η αιρετική δημιουργός, πλαισιωμένη από μία σπουδαία ομάδα συνεργατών και ηθοποιών, αναμετριέται με ένα έργο που αναστοχάζεται πάνω στις παθογένειες της δημοκρατίας μας και τις ρωγμές της δικαιοσύνης.

Στους Σφήκες, ο Αριστοφάνης χρησιμοποιεί το όχημα της κωμωδίας για να σατιρίσει, με τον αξεπέραστα αιχμηρό του τρόπο, ένα ζήτημα βαθιά πολιτικό: τη διάβρωση του δικαστικού συστήματος, του ακρογωνιαίου λίθου της λαϊκής κυριαρχίας στην αρχαία Αθήνα. Από τη μία ένας χαιρέκακος, δικομανής ηλικιωμένος δικαστής που ζει για να καταδικάζει «ενόχους» κι από την άλλη ο απεγνωσμένος γιος του, ένα σαθρό δικαστικό σύστημα που μοιράζει επιδόματα και μια ολόκληρη κοινωνία από Σφήκες: άτομα σκληρά με οξύ κεντρί, ακόρεστη όρεξη για κριτική και μηδενική διάθεση για αυτοκριτική. Μια κοινωνία εγκλωβισμένη μέσα στο αποπνικτικό κουκούλι της διχόνοιας και της κακεντρέχειας. Μια κοινωνία που συστρέφεται, σπαρταρά, εξαπολύει κατηγορώ και καταλήγει να τρέφεται από το ίδιο της το δηλητήριο.

Στην παρούσα εκδοχή η σκηνοθεσία στρέφει το βλέμμα της στα σύγχρονα «κεντριά», στα λαϊκά δικαστήρια που στήνονται στις τηλεοπτικές εκπομπές και στα σόσιαλ μίντια. Με καυστικό χιούμορ και σκωπτική διάθεση φωτίζει τη συστημική σαπίλα, τις κοιμισμένες άμυνες, τον ρατσισμό, τον φανατισμό, την άκαμπτη πολιτική ορθότητα της εποχής μας. «…σε καταδικάζω στην εκπομπή μου, στο κινητό μου, δημόσια, όπου βρεθώ κι όπου σταθώ, και προσέξτε καλά: όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου είναι φασίστας, είναι συνένοχος με τον ένοχο. Κατηγορώ, άρα είμαι κάτι. Κατηγορώ άρα υπάρχω…» σημειώνει η σκηνοθέτρια που επιχειρεί να ζωντανέψει μπροστά μας πότε τον βούρκο που μας απειλεί και πότε εκείνο το άλλο, το ιδεώδες, που μας εξυψώνει.

Η παράσταση προτείνεται σε θεατές από 15 ετών και άνω.
H παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

Με αγγλικούς υπέρτιτλους.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την παράσταση που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα!

Έξοδος στην Αθήνα: Μουσική

Release Athens 2023 / Στέρεο Νόβα

15/7

To Release Athens υποδέχεται τους Στέρεο Νόβα, το Σάββατο 15 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού. Ένα από τα πιο σημαντικά ελληνικά συγκροτήματα όλων των εποχών, θα είναι δικαιωματικά headliners σε μια μεγάλη φεστιβαλική βραδιά, με εντυπωσιακή παραγωγή και αντίστοιχο οπτικοακουστικό show που θα περιέχει μουσική από όλη τους τη δισκογραφία αλλά και το καινούργιο τους single που θα κυκλοφορήσει αρχές Ιουνίου. Μαζί τους, οι Leftfield, το σπουδαίο σχήμα της βρετανικής ηλεκτρονικής μουσικής και οι Boy Harsher, οι Αμερικανοί εκπρόσωποι της dark electronica. Τη βραδιά ανοίγουν οι Marva Von Theo.

Μπορεί να είναι ένα αφόρητο κλισέ αλλά οι Στέρεο Νόβα, δηλαδή ο Κωνσταντίνος Β. και ο Μιχάλης Δ., εμφανίστηκαν το 1992 σχεδόν από το πουθενά και έμελλε να αλλάξουν την ιστορία της εγχώριας μουσικής σκηνής για πάντα. Με μια απολύτως DIY αισθητική και μετά από αρκετές απορρίψεις από δισκογραφικές εταιρείες, κυκλοφορούν τον ομώνυμο, πρώτο δίσκο τους και όχι μόνο καθορίζουν μια ολόκληρη γενιά αλλά της αποκαλύπτουν μια νέα εποχή και κουλτούρα, που ήταν ακόμα κομμάτι μιας εκκολαπτόμενης αλλά μικρής underground σκηνής. Η έκρηξη της αθηναϊκής clubland δεν θα αργούσε να έρθει και στις λέξεις του Κωνσταντίνου Β. αντικατοπτριζόταν η ζωή σε μια σύγχρονη μητρόπολη, από τα ημι-παράνομα parties μέχρι τη μοναξιά της επόμενης ημέρας και το άγχος της καθημερινότητας.

Η πρώτη περίοδος του γκρουπ θα μας χάριζε άλλους τέσσερις δίσκους, ο καθένας από αυτούς μια ξεχωριστή κατάθεση με μια σειρά ήχους και τραγούδια που δεν έπαψαν ποτέ να είναι επίκαιρα και να ακούγονται σύγχρονα και κοφτερά. Η “Ντισκολάτα” (1993), τους κάνει πια πασίγνωστους χάρη σε κομμάτια-ύμνους όπως τα “Νέα Ζωή 705”, “Παζλ Στον Αέρα” και “Μικρό Αγόρι”, ενώ ο “Ασύρματος Κόσμος” (1994), τοποθετεί οριστικά το σχήμα στην κορυφή της εγχώριας σκηνής. Το επόμενο βήμα, το οριακό “Τέλσον” (1996), αποτελεί το magnum opus τους, ένα από τα πληρέστερα και πιο φιλόδοξα έργα της ελληνικής δισκογραφίας, το οποίο παρουσιάστηκε σε μια, μυθική πια, συναυλία (στο κατάμεστο Ρόδον) που ένωσε όλες τις μουσικές φυλές της Αθήνας. Η κυκλοφορία του εξίσου αριστουργηματικού, “Βιταμίνα Τεκ” (1997), σήμανε το τέλος των Στέρεο Νόβα και την αφετηρία της σόλο καριέρας και των δύο.

Έπρεπε να περάσουν σχεδόν είκοσι χρόνια και να φτάσουμε στο 2018 για να ανοίξει ένας νέος κύκλος για το γκρουπ. Οι Στέρεο Νόβα επέστρεψαν στη δισκογραφία με τον ίδιο τρόπο που είχαν εμφανιστεί και στα 90s: χωρίς να το περιμένει κανείς. Ο “Ουρανός”, ο έκτος τους δίσκος, είναι μια ακόμα υποδειγματική δουλειά και μια τρανή απόδειξη της ξεχωριστής θέσης που κατέχουν στην ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικής της Ελλάδας.

Τον Ιούνιο, θα κυκλοφορήσουν ένα νέο single τα κομμάτια από το οποίο θα παρουσιάσουν στο show της 15ης Ιουλίου, ανάμεσα σε όλα εκείνα τα τραγούδια που χαρακτήρισαν ανεξίτηλα τη μέχρι σήμερα πορεία τους. Μαζί τους στη σκηνή θα βρίσκεται ο Πέτρος Τσαμπαρλής στα ντραμς, ενώ τα video και την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Νίκος Πατρελάκης. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα υποδεχτούμε στη σκηνή της Πλατείας Νερού ένα τόσο σημαντικό γκρουπ, που μπορεί να εμφανίζεται σπάνια αλλά όταν το κάνει προσφέρει μια μοναδική εμπειρία.

Διαβάστε εδώ περισσότερα!

KRAFTWERK

έξοδος στην Αθήνα

16/7

Οι Kraftwerk, οι τιτάνες της ηλεκτρονικής μουσικής, θα βρεθούν για πρώτη φορά στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού στις 16 Ιουλίου.

Το εμβληματικό συγκρότημα από το Dusseldorf κυριολεκτικά δημιούργησε την ηλεκτρονική μουσική στη δεκαετία του 1970 και με κάθε νέο δίσκο του, επανακαθόριζε την πορεία που θα ακολουθούσε το είδος κατά τα επόμενα χρόνια. Άλμπουμς όπως τα “Autobahn” (1974), “Radio Activity” (1975), “Trans-Europe Express” (1977), “The Man-Machine” (1978) και “Computer World” (1981) λειτούργησαν ως σημεία αναφοράς για αμέτρητους καλλιτέχνες ανά τον πλανήτη και σήμερα αποτελούν απαραίτητα κεφάλαια της ιστορίας της σύγχρονης μουσικής.

Ριζοσπαστικοί και πρωτοποριακοί όσο ελάχιστοι δημιουργοί, οι Kraftwerk στις ζωντανές εμφανίσεις τους πάντα χρησιμοποιούσαν τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις της τεχνολογίας στον ήχο και την εικόνα, δημιουργόνταν πολυδιάστατα οπτικοακουστικά θεάματα που “απόλυτα έργα τέχνης”.

Στην πρώτη εμφάνισή τους στο ρωμαϊκό ωδείο θα παρουσιάσουν το νέο οπτικοακουστικό show τους που έχει δεχθεί διθυραμβικές κριτικές σε όλο τον κόσμο. Οι μεγάλες επιτυχίες των Kraftwerk θα παρουσιαστούν ζωντανά επί σκηνής με έναν πραγματικά ξεχωριστό τρόπο, ειδικά προσαρμοσμένο ώστε το θέαμα να χρησιμοποιεί ένα πολύ μεγάλο τμήμα του μνημείου και όχι απλά τη σκηνή.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη συναυλία που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα!

ΗΣΑΪΑΣ ΜΑΤΙΑΜΠΑ ACOUSTIC LIVE

16/7

Μέσα από τις μουσικές του επιλογές ο Ησαΐας ξαναγεννιέται και μας καλωσορίζει στο μουσικό του κόσμο σε ποπ, ροκ, παραδοσιακούς και έντεχνους ρυθμούς όπως μοναδικά ο ίδιος ξέρει να συνδυάζει.

Μέσα από γνωστές διασκευές αλλά και μέσα από τραγούδια της δισκογραφίας του, έχει σκοπό να μας ταξιδέψει και να μας φέρει πιο κοντά, να ζωντανέψει τα όνειρά μας και να δώσει χρώμα στις σκέψεις μας.

Διαβάστε εδώ περισσότερα!

Έξοδος στην Αθήνα: Σινεμά

Επικίνδυνη Αποστολή: Θανάσιμη Εκδίκηση – Μέρος Πρώτο (2023)

έξοδος στην Αθήνα

15-16/7

Ο Ίθαν Χαντ και η ομάδα του στο ΔΝΤ ξεκινούν την πιο επικίνδυνη αποστολή τους: Να εντοπίσουν ένα τρομακτικό νέο όπλο που απειλεί όλη την ανθρωπότητα πριν πέσει σε λάθος χέρια. Με τον έλεγχο του μέλλοντος και τη μοίρα του κόσμου να διακυβεύονται και σκοτεινές δυνάμεις από το παρελθόν του Ίθαν να πλησιάζουν, ξεκινά ένας θανάσιμος αγώνας σε όλο τον κόσμο. Αντιμέτωπος με έναν μυστηριώδη, παντοδύναμο εχθρό, ο Ίθαν αναγκάζεται να σκεφτεί ότι τίποτα δεν μπορεί να έχει μεγαλύτερη σημασία από την αποστολή του – ούτε καν οι ζωές εκείνων για τους οποίους νοιάζεται περισσότερο.

Δείτε εδώ πού μέρη και ώρες προβολής της ταινίας που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα!

Διαβάστε ακόμη:

Όλες οι συναυλίες κι οι εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
10 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;