Καύσωνας «Κλέων»: Τι ισχύει για τα λεωφορεία αν χαλάσει ο κλιματισμός
«Όταν μιλάμε για συνθήκες καύσωνα η κατάσταση είναι πιο δύσκολη»

Ο καύσωνας «Κλέων» ήδη επηρεάζει τη χώρα με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση για όσους επιλέγουν να μετακινηθούν στην Αττική με λεωφορεία και τρόλεϊ, καθώς ο κλιματισμός πολλές φορές δεν επαρκεί.

Όπως είπε στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο εκπρόσωπος των οδηγών ΟΑΣΑ, Φώτης Νικολακόπουλος, ερωτώμενος αν τα Μέσα μπορούν να ανταπεξέλθουν στον καύσωνα «Κλέων» σημείωσε πως όλα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ που κινούνται στους δρόμους της Αττικής διαθέτουν κλιματισμό.

Παράλληλα, τόνισε πως υπάρχει οδηγία από το σωματείο εάν διαπιστωθεί βλάβη ή ο οδηγός συνειδητοποιήσει ότι δεν λειτουργεί ο κλιματισμός, θα πρέπει να αποκατασταθεί το πρόβλημα ή να αποσυρθεί το λεωφορείο προκειμένου να μην ταλαιπωρηθεί το επιβατικό κοινό.

«Όλα τα λεωφορεία έχουν κλιματισμό, όταν όμως μιλάμε για συνθήκες καύσωνα η κατάσταση είναι πιο δύσκολη. Πολλές φορές το λεωφορείο κινείται, σταματάει σε στάσεις, ανοίγουν οι πόρτες και ο κλιματισμός σε συνθήκες καύσωνα μπορεί να υπολειτουργεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φώτης Νικολακόπουλος.

Εκτός από τον κλιματισμό, ένα άλλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους επιβάτες είναι τα μειωμένα δρομολόγια των λεωφορείων, καθώς από τη Δευτέρα έχει τεθεί σε λειτουργία το θερινό πρόγραμμα 1, το πρόγραμμα του Ιουλίου. Σημειώνεται πως πολλοί είναι οι επιβάτες που ζητούν να αυξηθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων, ιδιαίτερα τις ημέρες του καύσωνα.

Δείτε επίσης:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;