Νέα μελέτη αποκαλύπτει τα καλύτερα σημεία κολύμβησης της Ευρώπης για το φετινό καλοκαίρι
Ποιες Ελληνικές παραλίες βρίσκονται στη λίστα

Για όλους τους λάτρεις της παραλίας και του νερού η κύρια ερώτηση κάθε καλοκαίρι είναι το πού είναι η καλύτερη τοποθεσία για μια βουτιά στη θάλασσα. Λοιπόν, μην ψάχνετε άλλο! Οι ειδικοί του Planet Cruise  ανέλυσαν πολλαπλούς παράγοντες κατά μήκος των 68.000 χιλιομέτρων ακτογραμμής σε όλη την Ευρώπη, όπως η καθαρότητα των υδάτων, οι θερμοκρασίες κολύμβησης, οι μέσες ώρες ηλιοφάνειας, οι κριτικές 5 αστέρων στο TripAdvisor και άλλα, για να αποκαλύψουν τα καλύτερα σημεία κολύμβησης σε όλη την Ευρώπη.

Δείτε παρακάτω τα 20+1 κορυφαία σημεία κολύμβησης της Ευρώπης που αναμφίβολα θα σας εμπνεύσουν να κλείσετε τις επόμενες διακοπές σας και να δημιουργήσετε αξέχαστες αναμνήσεις:

Καλύτερα σημεία κολύμβησης: Στην κορυφή η Ελλάδα

Την πρώτη θέση για το καλύτερο σημείο κολύμβησης στην Ευρώπη καταλαμβάνει η παραλία Ελαφονήσι, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική γωνία της Κρήτης, στην Ελλάδα. Η παραλία φημίζεται για τη ροζ άμμο και τα παρθένα νερά της, δημιουργώντας ένα ειδυλλιακό περιβάλλον που παραμένει χωρίς κόσμο λόγω της απομακρυσμένης θέσης της.

Η παραλία Ελαφονήσι έχει 10.386 κριτικές πέντε αστέρων στο TripAdvisor, ενώ τον Αύγουστο απολαμβάνει κατά μέσο όρο 360,5 ώρες ηλιοφάνειας- το τρίτο σημείο στη λίστα με τα κορυφαία σημεία κολύμβησης.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται μια άλλη παραλία της Κρήτης- η πανοραμική θέα και τα γαλαζοπράσινα νερά της παραλίας Μπάλος στην Κρήτη, Ελλάδα, ταιριάζουν με το Ελαφονήσι με θερμοκρασία κολύμβησης 26,1 βαθμούς. Ο Μπάλος είναι ένας φανταστικός προορισμός για να απολαύσετε μια βουτιά στα γαλαζοπράσινα νερά απολαμβάνοντας παράλληλα την πανοραμική θέα.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η πανέμορφη παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο. Με τη χρυσή άμμο και τα θαύματα των ναυαγίων, είναι ένα πραγματικό στολίδι. Με θερμοκρασίες κολύμβησης στους 26,2 βαθμούς (ίδιες με αυτές της Sa Caleta στην Ίμπιζα), το Ναυάγιο προσφέρει μια τέλεια ισορροπία ζεστασιάς και ηλιοφάνειας. Η παραλία διαθέτει τις τέταρτες περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας τον Αύγουστο, κατά μέσο όρο 359,3 ώρες, γεγονός που την καθιστά ιδανικό προορισμό για τους επισκέπτες που επιθυμούν να εξερευνήσουν το διάσημο ναυάγιο που βρίσκεται ανάμεσα στη χρυσή άμμο. Βέβαια δυστυχώς για το 2023 για λόγους ασφαλείας, αποφασίστηκε να απαγορευθεί η πρόσβαση μέσω θάλασσας αλλά και στεριάς μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Από την κατάταξη, η Ελλάδα κυριαρχεί στην πρώτη 10άδα της λίστας με τα hotspots για κολύμπι. Όμως, κοιτάζοντας τα θέρετρα στις θέσεις 11-20, θα παρατηρήσετε ότι έξι ιταλικές πόλεις και χωριά καταφέρνουν να μπουν στην λίστα, μεταξύ των οποίων το Mariolu στη Σαρδηνία στη 12η θέση και το Sansone στο Portoferraio στη θέση 16.

Μπορείτε να δείτε εδώ την πλήρη μελέτη.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;