Ποιους τσιμπούν περισσότερο τα κουνούπια - Πώς να προστατευθείς
Έρευνα από την Αγγλία έρχεται να αλλάξει τα όσα γνωρίζαμε για το τσίμπημα των κουνουπιών - Γιατί κάποιοι τα έλκουν περισσότερο;

Μία νέα βρετανική έρευνα έρχεται να ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε για τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Αυτά που μας κάνουν να μην μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχα τα καλοκαιρινά βράδια, αλλά και να έχουμε μία μόνιμη φαγούρα κυρίως στα πόδια!

Όπως λέει ο Dr. Αμίρ Χαν:

«Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που δέχομαι είναι γιατί κάποιοι άνθρωποι δέχονται τσιμπήματα κουνουπιών περισσότερο από άλλους, και υπάρχει κάποια λογική εξήγηση για αυτό. Κάποιοι εκπέμπουν χημικά που διώχνουν τα κουνούπια και μπορείς να το περάσεις αυτό γενετικά στα παιδιά σου, θα είναι τυχερά με τέτοια γονίδια»

Υπάρχει, μάλιστα, μία συγκεκριμένη ομάδα αίματος που τραβάει τα κουνούπια σαν… τρελά. Είναι κάτι που υποστηρίζουν αρκετές έρευνες. Ωστόσο, στους κόλπους των ειδικών η κόντρα είναι μεγάλη με άλλους να επιμένουν ότι τα κουνούπια έλκονται από τις οσμές του δέρματος και την μικροχλωρίδα.

Πώς να αποφύγεις το τσίμπημα των κουνουπιών

Πέρα από τον ενοχλητικό θόρυβο που προκαλούν όταν βρίσκονται κοντά στο αυτί σου την ώρα του ύπνου σου, ακόμα πιο ενοχλητικό (και σε κάποιες περιπτώσεις επικίνδυνο) είναι το τσίμπημά τους. Κάθε καλοκαίρι, όλοι εφοδιαζόμαστε με κάθε είδους αντικουνουπικά, τα γνωστά φιδάκια ως τις εφαρμογές και τα βραχιολάκια εμποτισμένα με ειδικό υγρό.

Οι παράγοντες που «τρελαίνουν» τα κουνούπια

Οι ειδικοί έχουν υποδείξει 8 παράγοντες που φαίνεται να κάνουν τα κουνούπια να… τρελαίνονται. Αυτοί οι παράγοντες είναι οι εξής:

  1. Σωματικό βάρος (μεγαλύτερη παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα),
  2. Αυξημένη θερμοκρασία,
  3. Ιδρώτας,
  4. Εγκυμοσύνη,
  5. Βακτήρια στην επιδερμίδα,
  6. Διατροφή (μπύρα και μπανάνες),
  7. Ρουχισμός (χρώματα),
  8. Ομάδα αίματος,
  9. Ρόλο παίζει και το DNA.

Ο Dr Αμίρ Χαν υποστηρίζει:

«Εάν έχετε την ατυχία να είστε μαγνήτης για τα κουνούπια, μπορεί να οφείλεται στη γενετική σας σύνθεση. Μια μελέτη διδύμων του 2015 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLOS One, διαπίστωσε ότι το DNA μπορεί να ευθύνεται για σχεδόν το 67% της έλξης των κουνουπιών»

Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί;

Οι ειδικοί, για να αποφύγεις τα κουνούπια, συμβουλεύουν:

«Τα κουνούπια προτιμούν συγκεκριμένες ομάδες αίματος, προτιμούν το Ο περισσότερο, μετά την Α και το λιγότερο πιθανό είναι να πάνε για τη Β αν και δε θα πουν όχι σε μία δοκιμή. Επίσης είναι πιθανότερο να τσιμπήσουν γυναίκες. Αν σας τσιμπήσουν, πλύνετε το σημείο με σαπούνι και νερό και βάλτε μια αντισταμινική κρέμα, θα έχετε φαγούρα αλλά θα περάσει σε λίγο» 

Ένας ακόμα τρόπος για να κρατήσεις μακριά τα κουνούπια είναι να μην έχεις κοντά σου στάσιμα νερά. Για να το πετύχεις αυτό θα πρέπει να αποφύγεις το πότισμα τη νύχτα, να έχεις μία σίτα πέρα καθώς και η χρήση αντικουνουπικών είναι must!

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;