Νέα Ζηλανδία: Παρέμβαση του «ΕΣΡ» για ντοκιμαντέρ με… σεξ δελφινιών
Στην «προσβλητική» σκηνή που κατήγγειλε τηλεθεατής, ένα θηλυκό δελφίνι γίνεται στόχος ενός κοπαδιού αρσενικών που ζευγαρώνουν μαζί του.

Η υπηρεσία εποπτείας των μέσων ενημέρωσης στη Νέα Ζηλανδία επέπληξε τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα TVNZ λόγω «ανεπαρκούς» σήματος καταλληλότητας σε ντοκιμαντέρ με «δραματοποιημένες» σκηνές ζευγαρώματος δελφινιών.

Η σειρά ντοκιμαντέρ Our Big Blue Backyard προκάλεσε τη μήνιν ενός τηλεθεατή ο οποίος έκανε καταγγελία στο νεοζηλανδικό «ΕΣΡ» (BSA) για μια «προσβλητική» σκηνή της εκπομπής.

Στην εν λόγω σκηνή, ένα θηλυκό δελφίνι γίνεται στόχος ενός κοπαδιού αρσενικών που ζευγαρώνουν μαζί του.

«Παγιδεύεται στην επιφάνεια και τα αρσενικά παίρνουν σειρά. Όταν ζευγαρώσουν όλα μαζί της, την αφήνουν μόνη της» περιγράφει ο αφηγητής, με τις εικόνες ζευγαρώματος των δελφινιών να συνοδεύονται από δραματική μουσική.

Ο αρμόδιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας έκανε λόγο για εικόνες «με αρσενικά δελφίνια με τα γεννητικά τους όργανα σε κοινή θέα, και σε μία περίπτωση διείσδυση ενός αρσενικού στο θηλυκό, συνοδεία ήχου από κραυγές δελφινιών».

Ο Κρις Ράντφορντ έκανε καταγγελία στο BSA με το επιχείρημα πως το κανάλι δεν θα έπρεπε να έχει μεταδώσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα στις 19:30 το απόγευμα με σήμα καταλληλότητας G – που αντιστοιχεί στο general.

«Παρότι πρόκειται για φυσική συμπεριφορά, εξακολουθεί να αποτελεί το είδος της σεξουαλικής βίας που επιβάλλεται σε ένα θηλυκό» διαμαρτυρήθηκε στην καταγγελία του. «Το δόλιο το πλάσμα προσπαθούσε να ξεφύγει από τα αρσενικά. Είναι σαφές πως πρόκειται για μια κατάσταση που απαιτεί περαιτέρω ενημέρωση για μικρά παιδιά λόγω της προβαλλόμενης συμπεριφοράς».

Το ΤVNZ υποστήριξε πως επρόκειτο για πρόγραμμα πραγματικό, εκπαιδευτικό, όχι αδικαιολόγητα δραματοποιημένο, το οποίο δεν πρέπει να συγκρίνεται ή να συγχέεται με τη σεξουαλική βία των ανθρώπων. 

«Μια τέτοια αξιολόγηση αντικατοπτρίζει κρίση που βασίζεται σε ανθρώπινες ευαισθησίες, οι οποίες, όπως προαναφέρθηκε, δεν θεωρούμε ότι αποτελούν κατάλληλο πλαίσιο για την κατανόηση της συμπεριφοράς των ζώων», ανέφερε το κανάλι.

Παρόλα αυτά, το BSA αποφάσισε υπέρ του Ράντφορντ, κρίνοντας πως το πρόγραμμα θα έπρεπε να έχει σήμα καταλληλότητας PG (parental guidance, γονική καθοδήγηση), επικαλούμενο έρευνα που διαπίστωσε πως «η πρόκληση κακού ή ο βασανισμός ζώων είναι από τα πιο συνηθισμένα είδη περιεχομένου που βρίσκουν ενοχλητικά τα παιδιά».

Πηγή: Guardian 

Δείτε επίσης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;