Εκλογές 2023: Τι ώρα κλείνουν οι κάλπες
Εκλογές 2023: Λίγη ώρα απέμεινε για να κλείσουν οι κάλπες και να ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων.

Σήμερα Κυριακή 25 Ιουνίου στις 07:00 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για εκλογές 2023. Οι ψηφοφόροι καλούνται να επιστρέψουν στις κάλπες και να ψηφίσουν το κόμμα της επιλογής τους.

Οι κάλπες άνοιξαν, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, στις 07:00 το πρωί και αναμένεται να παραμείνυον ανοιχτές για 12 ώρες, προκειμένου όλοι οι πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαιώματα. Έτσι, οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν και με το wallet του gov.gr, σε περίπτωση που το έχουν εγκαταστήσει στο κινητό τους.

Υπενθυμίζεται ότι στις επαναληπτικές εκλογές 2023 ψηφίζουμε με δεσμευμένο συνδυασμό (λίστα) και όχι με σταυρό προτίμησης. Έτσι, ψηφίζουμε ρίχνοντας το ψηφοδέλτιο και χωρίς σταυρό προτίμησης υποψηφίου/υποψήφιας. Με αυτή τη διαδικασία, οι βουλευτές εκλέγονται βάσει της σειράς κατάταξης τους στο ψηφοδέλτιο κάθε εκλογικής περιφέρειας, η οποία καθορίζεται από τα κομματικά επιτελεία.

Μετά το κλείσιμο της κάλπης στις 19:00, ακολουθεί η καταμέτρηση των ψήφων. Πριν τα επίσημα αποτελέσματα και μετά το κλείσιμο της κάλπης στις 19:00 αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα του exit poll. Το exit poll θα διεξαχθεί από κοινού από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB HELLAS A.E., Pulse και GPO και θα διενεργηθεί για λογαριασμό των καναλιών Open (συνεργάζεται με την ΜRB), Mega (συνεργάζεται με τη Metron Analysis), Star (συνεργάζεται με την GPO), Alpha (συνεργάζεται με την Alco), ΑΝΤ1 (συνεργάζεται με τη Marc) και ΣΚΑΪ (συνεργάζεται με την Pulse).

Υπενθυμίζεται ότι τα exit polls είναι μια δημοσκόπηση που διενεργείται έξω από τα εκλογικά κέντρα την ημέρα των εκλογών. Το exit poll των ιδιωτικών καναλιών αναμένεται στις 19:00, αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Διαβάστε ακόμη:

Συντονιστείτε στο neolaia.gr για να δείτε πρώτοι/-ες τα αποτελέσματα των εκλογών 2023!

Πηγή κεντρικής εικόνας: Intime

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Λυκόβρυση

1.000

Μηχανικοί

Πλήρης Απασχόληση

16-01-2024

Χαλκιδα

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;