Πανελλήνιες 2023: Ολοκληρώνεται η βαθμολόγηση των γραπτών - Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα
Πανελλήνιες 2023: Με τρεις τρόπους θα μπορέσουν οι υποψήφιοι/ -ες να ενημερωθούν για τις βαθμολογίες τους στις εξετάσεις.

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα Βαθμολογικά Κέντρα την Παρασκευή 23 και τη Δευτέρα 26 Ιουνίου προκειμένου να ολοκληρώσουν τη βαθμολόγηση των γραπτών των υποψηφίων για τις Πανελλήνιες 2023. Βασικός στόχος είναι την Δευτέρα 26 Ιουνίου (κατ’ εξαίρεση Τρίτη 27 Ιουνίου) να έχουν αποσταλεί οι καταστάσεις των βαθμολογιών από τα Βαθμολογικά Κέντρα προς το υπουργείο Παιδείας.

Αφού γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες από το ΥΠΑΙΘ, να ανακοινωθούν τα βαθμολογικά στοιχεία στους υποψήφιους πριν από το τέλος της εβδομάδας ερχόμενης εβδομάδας, δηλαδή μέχρι τις 28 με 30 Ιουνίου.

Πανελλήνιες 2023: Οι τρεις τρόποι για να δεις τη βαθμολογία σου

Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες στις Πανελλήνιες 2023 θα μπορούν να ενημερωθούν για τις βαθμολογίες τους με τρεις τρόπους. Και φέτος οι υποψήφιοι θα μπορούν, εφόσον το θελήσουν, να ενημερωθούν μέσω SMS στο κινητό, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, καθώς και από τους πίνακες που θα αναρτηθούν στα σχολεία τους.

Σε ό,τι αφορά στα SMS oι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σε ειδική εφαρμογή η οποία είναι διαθέσιμη από χτες έως και την Παρασκευή 23 Ιουνίου.

Η βαθμολογία μέσω SMS

Πανελλήνιες 2023

Η υπηρεσία «Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023: Ενημέρωση μέσω Κινητού Τηλεφώνου» αποτελεί έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο ενημέρωσης των υποψηφίων στις Πανελλήνιες τόσο για τη βαθμολογία τους όσο και τη Σχολή/Τμήμα Επιτυχίας τους μέσω γραπτού μηνύματος SMS. Η υπηρεσία απευθύνεται σε όλους τους υποψηφίους που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλήνιες 2023.

Στην πρώτη φάση οι υποψήφιοι θα μπορούν να λάβουν μήνυμα SMS με τη βαθμολογία τους στα μαθήματα στα οποία συμμετείχαν στις φετινές εξετάσεις. Στη συνέχεια, θα μπορούν να ειδοποιηθούν για τις βαθμολογικές επιδόσεις σε όσα ειδικά μαθήματα συμμετείχαν, τις βαθμολογικές επιδόσεις τους σε πρακτικές δοκιμασίες και τις βαθμολογικές επιδόσεις τους στην εξέταση των μαδημάτων Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία και Μουσική Αντίληψη και Γνώση.

Στην επόμενη φάση με ξεχωριστό μήνυμα θα ενημερωθούν για τη Σχολή Επιτυχίας τους.

Η εγγραφή γίνεται από την ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ https://smsresults.minedu.gov.gr από όπου οι υποψήφιοι μπορούν να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν το κινητό τους τηλέφωνο. Η υπηρεσία έχει προστεθεί και στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη Δημόσιας Διοίκησης gov.gr στην ενότητα Εκπαίδευση. Η είσοδος στην υπηρεσία πραγματοποιείται με τα στοιχεία συμμετοχής στις Πανελλήνιες 2023.

Πιο συγκεκριμένα, απαιτείται ο οκταψήφιος Κωδικός Υποψηφίου και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες και το κινητό τηλέφωνο του υποψηφίου. Στη συνέχεια ο υποψήφιος θα μπορεί να επιβεβαιώσει τον αριθμό του κινητού του ή να τον τροποποιήσει. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η εισαγωγή μοναδικού κωδικού (One Time Password) που λαμβάνεται στο κινητό που δηλώνεται κατά την εγγραφή στην υπηρεσία.

Σε περίπτωση που έγινε καταχώριση λανθασμένου αριθμού, ο υποψήφιος μπορεί να επαναλάβει τη διαδικασία και να δηλώσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου στην εφαρμογή έως 2 φορές.

Βαθμολογίες μέσω της online εφαρμογής του ΥΠΑΙΘ

Παράλληλα, υπάρχει και η επιλογή ενημέρωσης για τις βαθμολογίες μέσα από την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Να σημειωθεί πως η εφαρμογή λειτουργεί ανεξάρτητα από το κανάλι του κινητού τηλεφώνου.

Κατάλογοι στα σχολεία

Πανελλήνιες 2023

Σε περίπτωση, που υπάρχουν υποψήφιοι ή γονείς, οι οποίοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποιον από τους δύο προηγούμενους τρόπους προκειμένου να μάθουν τα αποτελέσματα, σε όλα τα λύκεια θα αναρτηθούν κατάλογοι, μέσω των οποίων θα μπορούν να δουν τους βαθμούς τους σε όλα τα μαθήματα για τις Πανελλήνιες 2023.

Βάσεις 2023 στο neolaia.gr

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το neolaia.gr είναι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των υποψηφίων, δημοσιεύοντας τα θέματα, τις απαντήσεις, αλλά και τον σχολιασμό των θεμάτων μέσα από τη ροή του και την κατηγορία Πανελλήνιες 2023, σε συνεργασία αυτή τη φορά με τα Φροντιστήρια ΠΑΠΑΔΕΑ, ενώ δημοσιεύει τις από νωρίς τις εκτιμήσεις των βάσεων εισαγωγής για τα ΑΕΙ. Συντονιστείτε εδώ και εδώ για να δείτε πρώτοι/-ες τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2023, τις βάσεις εισαγωγής 2023, συμβουλές και οδηγίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, όλα τα νέα και τις εξελίξεις για τις βαθμολογίες, τα στατιστικά και τις ανακοινώσεις του ΥΠΑΙΘ!

Το neolaia.gr και τα Φροντιστήρια ΠΑΠΑΔΕΑ εύχονται στους υποψηφίους καλή σταδιοδρομία!

Πηγή φωτογραφιών & cover photo: Intime

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
10 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
'
90 - 82
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 1 
 0 
 0