Τρεις καλοκαιρινοί προορισμοί για να κάνεις διακοπές μόνος σου
Τρεις καλοκαιρινοί προορισμοί για solo travelers σαν και εσένα!

Φίλε αναγνώστη μπορεί το ημερολόγιο να δείχνει μήνα Ιούνιο, όμως η πρόγνωση καιρού δείχνει βροχές. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι να σταματήσει η κακοκαιρία σου δίνεται η ευκαιρία να κάτσεις στο σπίτι σου και να οργανώσεις επιτέλους τα φετινά πλάνα για το καλοκαίρι. Είτε νιώθεις κοινωνικά κουρασμένος, είτε απλά δεν μπορείς να συντονίσεις το παρεάκι σου είσαι αποφασισμένος να ταξιδέψεις μόνος φέτος το καλοκαίρι. Μη φοβάσαι, γιατί εγώ είμαι εδώ για εσένα για να σου προτείνω 3 προορισμούς κατάλληλους για solo travelers σαν εσένα.

1.Ύδρα

προορισμοί

Καταλληλότερος προορισμός για μοναχικούς λύκους είναι η Ύδρα. Ένα μικρό νησάκι που απέχει μόλις 2 ώρες από το λιμάνι του Πειραιά με πανέμορφα σοκάκια και πεντακάθαρα νερά. Λόγω του μικρού μεγέθους του νησιού, αλλά και της φιλοξενίας των Υδραίων είναι πολύ εύκολο να συνομιλήσεις με τους ντόπιους ή να γνωρίσεις κάποιον άλλον ταξιδιώτη. Η Ύδρα έχει ποικίλες παραλίες για να ικανοποιήσει όλους τους επισκέπτες. Από βράχια για να κάνεις βουτιές στην ”Σπηλίτσα”, στο beach bar του Καστέλο, μέχρι την όχι και τόσο ορατή αμμουδιά της παραλίας ”Αυλάκι”. Το νησί προορίζεται για περπάτημα μιας που δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα, οπότε μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.

2. Μονεμβασιά

προορισμοί

Η Μονεμβασιά είναι ένας ήρεμος προορισμός, μοναδικής ομορφιάς και αισθητικής. Οι βυζαντινές εκκλησίες, τα πέτρινα αρχοντικά, η θάλασσα που αχνοφαίνεται στο βάθος θα σου δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι πρωταγωνιστείς σε ταινία εποχής. Περπατώντας στα πλακόστρωτα στενά του κάστρου και θαυμάζοντας το τοπίο αισθάνεσαι ότι από στιγμή σε στιγμή στο επόμενο σοκάκι θα ξεπροβάλει ένας ιππότης πάνω στο άλογο του. Μπορείς να πιείς τον καφέ σου έχοντας 180 μοίρες θέα θάλασσα και έπειτα να περπατήσεις μέχρι την Κουρκούλα για να κάνεις βουτιές. Αν υπάρχει μεταφορικό μέσο τότε αξίζει να δει κανείς το χωριό Βελανίδια χτισμένο κατά μήκος μιας πλαγίας ενός βουνού δίπλα στην θάλασσα, θα έλεγε κανείς οτί προσομοιάζει την Σαντορίνη.

3.Σκιάθος

προορισμοί

Το νησί του Παπαδιαμάντη δικαίως σε ψηφοφορία έχει καταλάβει καλύτερη θέση από τις Σεϋχέλλες. Με πάνω από 60 παραλίες, κοσμοπολίτικη αύρα και έντονο night life οι πιθανότητες να μην περάσεις ωραία σε αυτό το νησί είναι ελάχιστες. Η Σκιάθος φημίζεται για τα καταγάλανα νερά της και το απέραντο πράσινο της φύσης που συνοδεύει το όμορφο νησί. Η παραλία Κουκουναριές έχει χαρακτηρισθεί περιοχή Natura2000 και αξίζει να κάποιος να την επισκεφτεί μιας που αποτελεί τον μοναδικό βιότοπο κουκουναριών σε νησί. Αν τελικά ταξιδέψεις στο νησί, μην παραλείψεις να κάνεις τον γύρο της Σκιάθου με τουριστικό σκάφος, καθώς θα έχεις την ευκαιρία να εξερευνήσεις απρόσιτες παραλίες του νησιού και να απολαύσεις για λίγο την ηρεμία της φύσης.

Επομένως, άμα είσαι αποφασισμένος φέτος το καλοκαίρι να ταξιδέψεις μόνος μην διστάσεις. Υπάρχουν προορισμοί που ενδείκνυται για μοναχικούς ταξιδιώτες και πολλές ευκαιρίες για να γνωρίσεις νέο κόσμο και να κοινωνικοποιηθείς στο μέρος που θα επιλέξεις. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ετοιμάσεις βαλίτσα και όλα τα υπόλοιπα είμαι σίγουρη, θα εξελιχθούν τέλεια!

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;