Ναυάγιο στην Πύλο: Στην Καλαμάτα μεταβαίνει ο Αλέξης Τσίπρας
Σημειώνεται ότι κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής την Αθηνά Λινού και τον Αλέξη Χαρίτση βρίσκεται στην περιοχή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει σήμερα Πέμπτη (15/6) στην Καλαμάτα στο χώρο που έχουν μεταφερθεί οι διασωθέντες μετανάστες από το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ενημερωθεί από τις αρμόδιες αρχές για την πορεία της επιχείρησης διάσωσης.

Σημειώνεται ότι κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής την Αθηνά Λινού και τον Αλέξη Χαρίτση βρίσκεται στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση αγνοουμένων στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου.

Ολονύχτιες ήταν οι έρευνες, οι οποίες ωστόσο απέβησαν άκαρπες καθώς ο αριθμός των διασωθέντων παραμένει 104, ενώ 78 είναι οι σοροί που έχουν ανασυρθεί.

ΣΥΡΙΖΑ: Να μην ναυαγήσει η ανθρωπιά

«Η απίστευτη τραγωδία της Πύλου συγκλονίζει όλη την Ευρώπη. Δυστυχώς όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες προσφυγικές και μεταναστευτικές τραγωδίες των τελευταίων ετών. Δυσκολεύεται κανείς να βρει τις λέξεις για να εκφράσει τον πόνο για τόσες ζωές που χάθηκαν τόσο άδικα», ανέφερε χτες σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Το ναυάγιο της Πύλου ήρθε με τον πλέον δραματικό τρόπο να υπενθυμίσει ότι το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με ευκολίες, κραυγές και δημαγωγία. Δεν υπάρχουν απλές λύσεις για ένα από τα πιο σύνθετα διεθνή ζητήματα», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Μας υπενθυμίζει όμως και κάτι άλλο, πιο σημαντικό. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν είναι νούμερα στις στατιστικές. Είναι άνθρωποι που χρήζουν σεβασμού, είναι ζωές που μετράνε όπως όλες οι άλλες ζωές. Γι’ αυτό, πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για να μη ζήσουμε άλλη τέτοια τραγωδία. Δεν πρέπει να αφήσουμε να ναυαγήσει η ανθρωπιά μας».

«Με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, αναστέλλονται οι σημερινές προεκλογικές εκδηλώσεις του κόμματος», καταλήγει η εν λόγω ανακοίνωση.

Πηγή Φωτογραφίας: Intime (Αρχείου)

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;