Στρεπτόκοκκος: Κίνηση στα φαρμακεία για στρεπ τεστ - Τα νεότερα δεδομένα στην Ημαθία
Κανένα νέο κρούσμα στρεπτόκοκκου δεν καταγράφηκε σήμερα στην περιοχή της Νάουσας.

Αναταραχή επικράτησε τις τελευταίες ημέρες στη Νάουσα και ευρύτερα στην Ημαθία μετά το θανατηφόρο περιστατικό, αλλά και τα κρούσματα στρεπτόκοκκου που καταγράφηκαν σε παιδιά κατά τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες εκδηλώθηκε σημαντική κίνηση προς τα φαρμακεία με τους γονείς να αναζητούν στρεπ τεστ.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας, «εμείς οι φαρμακοποιοί προτείνουμε στους πολίτες που έχουν πανικοβληθεί από τα κρούσματα του στρεπτόκοκκου, ψυχραιμία σύνεση και πρόληψη. Σε περίπτωση αδιαθεσίας επικοινωνούμε με τον γιατρό μας. Μαθαίνουμε στα παιδιά μας να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας (πλύσιμο χεριών, χαρτομάντιλο για τον βήχα και το φτέρνισμα τήρηση των αποστάσεων)», σημειώνει.

Ταυτόχρονα επισημαίνει την ανάγκη μη χορήγησης «σε καμία περίπτωση» αντιβιώσεων σε αλόγιστο βαθμό.

Στρεπτόκοκκος: Υποχωρεί η ανησυχία στη Νάουσα

Την ίδια στιγμή, πάντως, κανένα νέο κρούσμα στρεπτόκοκκου δεν έχει καταγραφεί σήμερα στην περιοχή της Νάουσας.

Το γεγονός αυτό συμβάλλει στην υποχώρηση του κύματος ανησυχίας που είχε εκδηλωθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ώρες αν και εξετάστηκε ένας σημαντικός αριθμός παιδιών για το ενδεχόμενο να έχουν προσβληθεί από το μικρόβιο, από αυτά κανένα δε βρέθηκε θετικό.

Πήγες από το ευρύτερο περιβάλλον του υπουργείου Υγείας αναφέρουν ακόμα ότι από τα επτά νέα περιστατικά που εντοπίστηκαν χθες, τα έξι είναι εντελώς καλά στην υγεία τους ενώ νοσηλεύεται μόνο ένα παιδί το οποίο ανήκει στο συγγενικό περιβάλλον του παιδιού που απεβίωσε. Πάντως η υγεία και του συγκεκριμένου παιδιού είναι σε εξαιρετική κατάσταση και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Με πληροφορίες από kathimerini.gr
Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;