Μήνυμα προς τους νέους σχετικά με τις Εκλογές 2023
Η ψήφος δεν είναι απλώς δικαίωμα. Είναι ένα προνόμιο.

Παρακολουθώντας τις τελευταίες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις του τόπου μας, ως Εκπρόσωπος της Ένωσης Μαθητών του Δήμου Αλίμου, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος και ευαισθητοποιημένος νέος, απευθύνομαι ειδικά στους Νέους της Πατρίδας μας και τους λέω:

Σας συμπονώ και στέκομαι δίπλα σας. Είστε το μέλλον της Πατρίδας. Όμως σας αδίκησαν με τη πολιτική τους. Σας πλήγωσαν με την υποκρισία τους και σας ευτελίσανε την έννοια της ευθύνης, του χρέους στη πατρίδα και στον συνάνθρωπο. Σας δώσανε υποσχέσεις που δεν είχαν πρόθεση να τηρήσουν. Σας βομβάρδισαν με καταιγισμό ψεμάτων. Σας ζήτησαν να επωμιστείτε το βάρος της δικής τους ευθύνης. Σας καταλογίσανε λάθη για τα οποία ήταν οι ηθικοί αυτουργοί. Σας επέβαλαν να ζείτε σ’ ένα κόσμο απάνθρωπο και ανηλεή, τον οποίο οι ίδιοι έπλασαν για εσάς. Σας υπέδειξαν ιδανικά και αξίες που οι ίδιοι δεν τίμησαν. Σας ανάγκασαν να ζείτε χειρότερα, ενώ θα μπορούσατε να ζείτε καλύτερα. Κι όμως περηφανεύονται ότι ξέρουν το καλό σας…

Εσείς, με την οξύνοια της κρίσης σας, αντιληφθήκατε την ασυνέπειά τους και απομακρυνθήκατε. Δεν τους εμπιστεύεστε πια. Δεν θέλετε να ζήσετε στη δυστοπία που σας ετοιμάσανε. Δε θέλετε κι άλλη ταπείνωση του βιοτικού σας επιπέδου. Δεν θέλετε κι άλλη υποβάθμιση της υγείας. Δεν θέλετε κι άλλη κατάπτωση στη παιδεία. Δεν θέλετε να βλέπετε τους γονείς σας να ταλαιπωρούνται τόσο. Δεν θέλετε να υποτιμούν την νοημοσύνη σας. Και πράγματι έχετε δίκιο.

Φίλες και Φίλοι μου, αυτός που σας γράφει αυτή τη στιγμή αναγνωρίζει όλες τις απέναντι σας αμαρτίες της προηγούμενης γενιάς και σας ζητά συγγνώμη για λογαριασμό τους. Θέλει όμως ταυτόχρονα να σας καλέσει σε μία ουσιαστική αλλαγή, στο επόμενο βήμα. Αφού εκείνοι δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη, θα την αναλάβουμε εμείς οι ίδιοι! “Όταν αλύπητη βαριά ξεσπά η ανάγκη και προστάζει, ανάξιος είναι όποιος διστάζει” είπε ο Παλαμάς. Ανάγκη, λοιπόν. Είναι ανάγκη να αποδείξουμε την δύναμη της νέας γενιάς. Την δύναμη που διαρκώς υποτιμούν.

Η φωνή μας θα ακουστεί ηχηρά και σθεναρά, πρώτα στη κάλπη, χωρίς μισόλογα και δισταγμούς. Συμμερίζομαι την αναποφασιστικότητα που μπορεί να αισθάνεστε για την ψήφο σας. Με τη στάση τους σας αφαίρεσαν την πίστη και την ελπίδα. Ο στόχος, όμως, δεν είναι να είμαστε αλάνθαστοι. Ο στόχος είναι να μην παραδίδουμε τα πολιτικά μας όπλα, να δίνουμε το δυναμικό παρόν. Τώρα και στο μέλλον, όποτε και αν αυτό χρειαστεί. Δείχνοντας ότι τους βλέπουμε. Τους βλέπουμε και τους κρίνουμε. Δεν παραιτούμαστε. Δεν παραδίδουμε το μέλλον μας.

Και η παρουσία μας στις επερχόμενες εκλογές θα είναι μόνο η αρχή. Οι επόμενες σελίδες της ελληνικής ιστορίας θα γεμίσουν με τη πολιτική δράση νέων και ικανών ανθρώπων που διεκδικούν όχι το ελάχιστο, αλλά το μέγιστο. Όχι το ατομικό, αλλα το συλλογικό. Δίνοντας τέλος σε μία πολιτική γενιά που έχει ξεπεραστεί και εγκαινιάζοντας μία περίοδο γόνιμης δημιουργίας. Και το σημαντικότερο: εμείς θα είμαστε αυτοί οι άνθρωποι και αυτό θα είναι το δικό μας επίτευγμα.

Η ψήφος δεν είναι απλώς δικαίωμα. Είναι ένα προνόμιο. Είμαστε οι ηγέτες του αύριο και είναι καθήκον μας να φερθούμε ως ηγέτες. Ηγέτες της ζωής μας, του δήμου μας, της πατρίδας μας. Τώρα ψηφίζοντας, αύριο πράττοντας. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Με συνέπεια στις αξίες μας. Με υπευθυνότητα. Με αυτό το μήνυμα, λοιπόν, δηλώνω την εμπιστοσύνη μου στη νέα γενιά και προσκαλώ τους Νέους και τις Νέες της Πατρίδας μας δώσουν τον αγώνα τον καλό. Να Ξεχωρίσουν για τους σωστούς λόγους.

Να ψηφίσουν!

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
10 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;