Φοιτητικές εκλογές 2023: Άνοιξαν οι κάλπες - Μέχρι τι ώρα μπορείς να ψηφίσεις;
Οι κάλπες για τις φοιτητικές εκλογές 2023 άνοιξαν από τις 7:00 το πρωί - Τι χρειάζεται να έχεις μαζί σου και πού θα ψηφίσεις

Οι κάλπες για τις φοιτητικές εκλογές 2023 έχουν ανοίξει από τις 07:00 το πρωί. Οι εκλογές που έχουν χαρακτηρίσει τη φοιτητική ζωή, επιστρέφουν και φέτος για να αναδείξουν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων.

Οι φοιτητές μπορούν να ψηφίσουν με το πάσο και την ταυτότητά τους στις σχολές τους από τις 07:00 το πρωί έως και τις 19:00 το βράδυ. Να σημειώσουμε ότι οι ώρες αυτές δεν είναι απολύτως δεσμευτικές, καθώς ο κάθε σύλλογος ορίζει τις ώρες που βολεύουν.

Επιπλέον, σήμερα Τετάρτη 10 Μαΐου, δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα.

Φοιτητικές εκλογές 2023

Τι πρέπει να έχεις μαζί σου

Για μπορέσει να ψηφίσει κάποιος φοιτητής ή φοιτήτρια στις Φοιτητικές Εκλογές 2023, πρέπει να έχει μαζί του και να επιδείξει στην εφορευτική επιτροπή:

  • αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης.
  • Απαγορεύεται να ψηφίσει φοιτητής με την επίδειξη ΠΑΣΟ ή φοιτητικής ταυτότητας μόνο. (Αυτό καθορίζεται από τον κάθε Φ.Σ. ξεχωριστά).
  • Φοιτητής χωρίς αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, επιτρέπεται να ψηφίσει με βεβαίωση από την γραμματεία του τμήματος, ύστερα από έλεγχο της καρτέλας του φοιτητή στις Γραμματείες.

Πού θα ψηφίσεις

Οι αίθουσες-εκλογικά κέντρα, όπου λάμβάνουν χώρα οι φοιτητικές εκλογές, ανακοινώνονται από το Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου δύο μέρες περίπου πριν τις φοιτητικές εκλογές.

Αναβολή μαθημάτων στα Πανεπιστήμια στις 10/05

Φοιτητικές εκλογές 2023

Οι Ενημερώσεις από τα Πανεπιστήμια έχουν ως εξής:

ΑΠΘ

Σας ενημερώνουμε ότι οι φοιτητικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023.

Σύμφωνα με το άρθρο 12 του Εσωτερικού Κανονισμού του ΑΠΘ, ΦΕΚ 1099/2000, την ημέρα διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών δεν πραγματοποιούνται (διακόπτονται) τα μαθήματα.

ΕΚΠΑ

Σύμφωνα με την τελευταία απόφαση της Συγκλήτου περί καθορισμού διακοπών/αργιών, δεν θα διεξαχθούν μαθήματα κατά την ημέρα των Φοιτητικών Εκλογών (10.05.2023) και την επομένη (11.05.2023).

Πάντειο

Την Τετάρτη 10 Μαΐου θα διεξαχθούν οι φοιτητικές εκλογές με φυσική παρουσία και δεν θα γίνουν μαθήματα. Οι διοικητικές υπηρεσίες θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΠΑΠΕΙ

Γίνεται γνωστό ότι την Τετάρτη 10 Μαΐου, δεν θα πραγματοποιηθεί η διδασκαλία των μαθημάτων, λόγω των φοιτητικών εκλογών.

ΟΠΑ

Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 δεν θα πραγματοποιηθούν τα προπτυχιακά μαθήματα, λόγω της διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών.

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Σας ενημερώνουμε ότι οι φοιτητικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023.

Ως εκ τούτου δεν θα πραγματοποιηθεί η διδασκαλία των μαθημάτων των προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών. Τα μαθήματα των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Σας ενημερώνουμε ότι οι φοιτητικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν την

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Σύμφωνα με την παρ.6 του άρθρο 20 του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα, λόγω των γενικών φοιτητικών εκλογών.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Ανακοινώνεται ότι οι φοιτητικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023. Παρακαλούνται οι Γραμματείες των Τμημάτων να φροντίσουν να παραμείνουν ανοιχτές μέχρι το πέρας της διαδικασίας, για την εξυπηρέτηση των φοιτητών. Την ημέρα των εκλογών δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα.

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα.

Πανεπιστήμιο Πατρών

Το Πρυτανικό Συμβούλιο, στην υπ΄αριθ. 128/4.5.2023 συνεδρίασή του, λαμβάνοντας υπόψη την παρ. 2 του άρθρου 26 του Εσωτερικού Κανονισμού του Ιδρύματος, αποφάσισε ομόφωνα ότι την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, ημέρα διενέργειας των φοιτητικών εκλογών, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, εργαστηριακές, κλινικές, φροντιστηριακές ασκήσεις και εκπαιδευτικές ασκήσεις υπαίθρου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους φοιτητές να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

ΠΑΜΑΚ

Κατά την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, δεν θα πραγματοποιηθεί η διδασκαλία των μαθημάτων.

Πηγή φωτογραφιών & cover photo: Intime

Φοιτητικές εκλογές 2023 αποκλειστικά στο neolaia.gr!

Το neolaia.gr, το μεγαλύτερο στέκι των νέων και φοιτητών στο διαδίκτυο από το 2007, δίνει και φέτος «ραντεβού» με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της χώρας, παρακολουθώντας και μεταδίδοντας ζωντανά όλες τις εξελίξεις για τις φοιτητικές εκλογές 2023.

Συντονιστείτε σήμερα από το πρωί, Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, στο neolaia.gr, και δείτε σε πραγματικό χρόνο (LIVE) όλες τις εξελίξεις, αλλά και τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών (συγκεντρωτικά και ανά Πανεπιστημιακό Ίδρυμα), λεπτό προς λεπτό, μετά το κλείσιμο της κάλπης και την καταμέτρηση! Όλα τα νέα, οι ειδήσεις και τα αποτελέσματα των Φοιτητικών Εκλογών είναι και φέτος μόνο στο neolaia.gr!

Μπορείτε να μας στέλνετε μηνύματα, δελτία τύπου, άρθρα, απόψεις σας, φωτογραφίες και βίντεο στα: info{at}neolaia.gr και c.ksepapadea{at}neolaia.gr

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;