Κινηματογράφος: Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα (20-26/4)
Οι ταινίες που θα παρακολουθήσουμε αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες των κινηματογράφων.

Η (κινηματογραφική) εβδομάδα που έπεται των πασχαλινών διακοπών έρχεται «κουβαλώντας» νέες και ενδιαφέρουσες ταινίες. Στα highlights της εβδομάδας είναι η νέα ταινία του Guy Ritchie με τίτλο «The Covenant» και πρωταγωνιστή τον Jake Gyllenhal, αλλά και η γαλλική κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Δουμά «Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Ντ’ Αρτανιάν».

Ακολουθούν όλες οι ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες των κινηματογράφων:

1. Άρρηκτος Δεσμός

Υπόθεση:  Στην τελευταία του αποστολή στο Αφγανιστάν, ο Λοχίας Τζον Κίνλι συνεργάζεται με έναν τοπικό διερμηνέα, τον Αχμέντ. Μετά από μια επίθεση με μοναδικούς επιζώντες τους δύο άντρες, ο Αχμέντ θα μεταφέρει τον τραυματισμένο Τζον σε ένα ασφαλές μέρος, χιλιόμετρα μακριά. Όταν ο Τζον γυρίσει στην Αμερική και μάθει πως ο Αχμέντ βρίσκεται σε κίνδυνο, αποφασίζει να επιστρέψει πίσω για να βοηθήσει τον φίλο του, ξεπληρώνοντας το χρέος του προτού να είναι αργά.

2. Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Ντ’ Αρτανιάν

Υπόθεση: Από το Λούβρο μέχρι τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, από τις τρώγλες του Παρισιού μέχρι την πολιορκία της Λα Ροσέλ… σε ένα βασίλειο διχασμένο από τους θρησκευτικούς πολέμους και υπό την απειλή της εισβολής από την Αγγλία, μία χούφτα αντρών και γυναικών θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους και θα ενώσουν το πεπρωμένο τους με τη μοίρα της Γαλλίας.

3. Σεντ Ομέρ

Υπόθεση: Στο δικαστήριο της μικρής πόλης Σεντ Ομέρ μια νεαρή γυναίκα από τη Σενεγάλη δικάζεται για τον εσκεμμένο θάνατο του παιδιού της. Καθώς ξετυλίγεται η διαδικασία τίποτε δεν μοιάζει με αυτό που φαίνεται.

4. Evil Dead Rise

Υπόθεση: Δέκα χρόνια μετά το άνισο ριμέικ του Φέντε Άλβαρεζ (“Το Πρόσωπο του Κακού”), τα δαιμονικά πνεύματα στοχειώνουν ξανά στο φιλμ του horror γνώστη Λι Κρόνιν (“Η Τρύπα”), ο οποίος φιλοδοξεί να κάνει μια νέα αφετηρία το franchise. Στην ταινία του, όλα ξεκινούν όταν μια γυναίκα επισκέπτεται τη μεγαλύτερη αδερφή της στο Λος Άντζελες, όπου παλεύει να αναθρέψει τα τρία παιδιά της σε ένα μικρό διαμέρισμα. Η επανένωσή τους διακόπτεται βίαια, όταν ανακαλύπτουν ένα παράξενο βιβλίο στα έγκατα της πολυκατοικίας, το οποίο απελευθερώνει σαρκοφάγα σατανικά πνεύματα.

5. Καραόκε

Υπόθεση: Η Τόβα και ο Μέιρ είναι ένα ζευγάρι στα 60 που αγαπιούνται ακόμα αλλά τους έχει καταπιεί η ρουτίνα της μικροαστικής ζωής τους στα προάστια. Όταν ένας κοσμοπολίτης εργένης μετακομίζει στο ρετιρέ της πολυκατοικίας τους, η μαγνητική του παρουσία και οι βραδιές καραόκε στο διαμέρισμά του μετατρέπονται σε εμμονή για το φιλήσυχο ζευγάρι. Θα είναι η νέα τους συνήθεια μια νέα αρχή και για την σχέση τους η αρχή του τέλους;

6. Beyond the wall

Υπόθεση: Τη στιγμή που ένας άντρας δίχως όραση επιχειρεί να βάλει τέλος στη ζωή του, χτυπά την πόρτα του διαμερίσματος ο θυρωρός του κτηρίου. Εκείνος, τον πληροφορεί πως η αστυνομία αναζητά μια δραπέτη εντός της πολυκατοικίας. Μετά από λίγο, ο παρά τρίχα αυτόχειρας συνειδητοποιεί πως η καταζητούμενη βρίσκεται μέσα στο σπίτι του και εντελώς απροσδόκητα, αποκτούν μια ιδιαίτερη οικειότητα που επιφέρει απρόβλεπτες εξελίξεις.

7. Σπασμένος ήχος

Υπόθεση:  Από τα παράνομα καταγώγια, τους χασικλήδες, τη λογοκρισία και τους ρεμπέτες, το μπουζούκι κατάφερε μέσα σε λίγες δεκαετίες να γίνει το πιο αγαπητό, αλλά και διαδεδομένο όργανο στη χώρα. Σήμερα, με την κοινωνία μας να προσπαθεί ακόμη να επουλώσει τις πληγές της από διαδοχικές οικονομικές, και όχι μόνο, κρίσεις, η αναθεώρηση του τι είναι πραγματικά ουσιαστικό και τι όχι φαντάζει πιο επίκαιρη από ποτέ, ενώ η αλληλεγγύη και η διαφύλαξη της ταυτότητας  μέσα από τη μουσική καθίσταται ουσιώδης.

Παρακολουθώντας τη μουσική εξέλιξη του μπουζουκιού, o “Σπασμένος Ήχος” επιχειρεί μια ιστορική, μουσική επισκόπηση, καθώς και μια πολιτιστική και κοινωνική αποτύπωση της εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας, μέσα από συνεντεύξεις μεγάλων προσωπικοτήτων της σύγχρονης ιστορίας του οργάνου, σε συνδυασμό με σπάνιο αρχειακό υλικό.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μηχανικοί

Πλήρης Απασχόληση

10-05-2024

Μαρούσι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
30'
0 - 0
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
28'
0 - 0
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;