TikTok: Η Μοντάνα γίνεται η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που απαγορεύει το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης
Η Μοντάνα γίνεται η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που θα απαγορεύσει το TikTok.

Η Μοντάνα γίνεται η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που ψήφισε νομοθεσία για την απαγόρευση του TikTok σε ιδιωτικές συσκευές.

Το TikTok, που ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, έχει κατηγορηθεί ότι αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια στις ΗΠΑ μέσω των δεδομένων που συλλέγονται από τους χρήστες.

Εάν η απόφαση της Μοντάνα υπογραφεί και γίνει νόμος από τον κυβερνήτη Γκρέγκ Τζιανφόρτε, η απαγόρευση θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ τον επόμενο Ιανουάριο. Από την πλευρά της, η εταιρεία έχει αναφέρει ότι θα αναλάβει νομική δράση για να προσβάλλει με ένδικα μέσα το νομοσχέδιο της Μοντάνα.

Το νομοσχέδιο, που είναι γνωστό ως SB 419, εγκρίθηκε με ψήφους 54 έναντι 43 και αναφέρει μία σειρά από ανησυχίες σχετικά με το TikTok, συμπεριλαμβανομένης της υποτιθέμενης παρακολούθησης από την κινεζική κυβέρνηση.

Σε αυτό αναφέρεται επίσης η ενθάρρυνση «επικίνδυνων δραστηριοτήτων» μεταξύ των νεαρών χρηστών της εφαρμογής, όπως η «ρίψη αντικειμένων σε κινούμενα αυτοκίνητα» ή το «άναμμα φωτιάς σε καθρέφτη και στη συνέχεια η προσπάθεια κατάσβεσής της χρησιμοποιώντας μόνο τα μέρη του σώματός του».

Η νομοθεσία καθιστά παράνομη την προσφορά του TikTok από τα διάφορα καταστήματα εφαρμογών. Ωστόσο, δεν απαγορεύει σε όσους πολίτες έχουν ήδη το TikTok στις συσκευές τους από το να το χρησιμοποιούν.

Οι παραβάσεις θα μπορούσαν να επισύρουν πρόστιμο έως και 10.000. Το πρόστιμο θα επιβληθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Μοντάνα και οι κυρώσεις αφορούν τις εταιρείες και δε θα αφορούν τους μεμονωμένους χρήστες.

Μετά από αυτό την ανακοίνωσή του, εκπρόσωπος του TikTok δήλωσε ότι:

«Οι υπέρμαχοι του νομοσχεδίου παραδέχθηκαν ότι δεν έχουν κανένα εφικτό σχέδιο για την επιχειρησιακή εφαρμογή αυτής της προσπάθειας λογοκρισίας και ότι η συνταγματικότητα του νομοσχεδίου θα κριθεί από τα δικαστήρια»

Παράλληλα, κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και αυτής των ΗΠΑ, έχουν προχωρήσει στον περιορισμό των κυβερνητικών υπαλλήλων από τη χρήση του TikTok σε επίσημες συσκευές.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1