Έξοδος στην Αθήνα: Τα καλύτερα events για το ΣΚ (25-26/3)
Σημαιάκι στο χέρι, μπακαλιάρος σκορδαλιά στο πιάτο και πάμε να δούμε τα καλύτερα events για αυτό το ΣΚ!

Έξοδος στην Αθήνα και 25η Μαρτίου συναντιούνται στα καλύτερα events της πόλης!

Τι κάνετε; Πώς σας βρίσκω; Η 25η Μαρτίου μας “ξεγέλασε” φέτος και αντί να πέσει καθημερινή, πήγε και έπεσε Σάββατο (να, αυτά δεν μπορώ)!

Όπως και να έχει οι εκδρομείς δεν είναι λίγοι, όπως και εκείνοι που έχουν φύγει ήδη και η αλήθεια είναι ότι τους ζηλεύω σφόδρα.

Εδώ λοιπόν, πίσω από ένα λάπτοπ δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, εκτός από το να συμπαρασταθώ στους survivors της πόλης που για άλλη μία εβδομάδα “διψούν” για τα καλύτερα events της Αθήνας.

Σημαιάκι στο χέρι, μπακαλιάρος σκορδαλιά στο πιάτο και πάμε να δούμε τις καλύτερες εκδηλώσεις για αυτό το ΣΚ!

Έξοδος στην Αθήνα: Θέατρο

 ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΜΕ ΘΕΑ

25-26/3

έξοδος στην Αθήνα

Η Happy Productions παρουσιάζει στο Θέατρο Άνεσις, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, το βραβευμένο με Pulitzer αριστούργημα του David Mamet «ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΜΕ ΘΕΑ» (Glengarry Glen Ross), με ένα θίασο σπουδαίων ηθοποιών, σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου και πρωτότυπη μουσική Γιάννη Μαθέ.

Το έργο, διαδραματίζεται κατά τις τελευταίες μέρες ενός διαγωνισμού, που έχει επιβληθεί από τα κεντρικά γραφεία ενός κτηματομεσιτικού γραφείου μιας μικρής αμερικανικής πόλης.

Οι τέσσερις απελπισμένοι μεσίτες του γραφείου διαγωνίζονται ποιος θα κλείσει τις περισσότερες πωλήσεις. Ο πρώτος νικητής θα κερδίσει ένα πολυτελές αυτοκίνητο, ο δεύτερος ένα σετ μαχαίρια ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος θα απολυθούν!

Οι ήρωες αυτού του ρεαλιστικού, σκληρού και δηκτικού έργου, που είναι συγχρόνως σπαρακτικό και αστείο, κυνηγούν το δικό τους «αμερικανικό όνειρο»! Ανταγωνίζονται μεταξύ τους χωρίς ηθικούς φραγμούς, όλοι εναντίον όλων! Θα κάνουν τα πάντα, νόμιμα ή μη, για να πουλήσουν τα περισσότερα ακίνητα, με μότο τη φράση «Πάση θυσία να κλείσει η συμφωνία», υπακούοντας στη φιλοσοφία τού «πουλάω άρα υπάρχω»

Ο ανταγωνισμός έχει φθάσει στο αποκορύφωμά του και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για ανθρωπιά και έλεος!

Το θεατρικό έργο του David Mamet διασκευάστηκε από τον ίδιο για τον κινηματογράφο το 1992, απαρτιζόμενο από ένα cast διάσημων ηθοποιών (Al Pacino, Alex Baldwin, Jack Lemmon, Ed Harris, Kevin Spacey). Η ταινία σημείωσε παγκόσμια επιτυχία, απέσπασε δεκάδες βραβεία και διακρίσεις χαρίζοντας στον Al Pacino μια υποψηφιότητα για Oscar Β` Ανδρικού Ρόλου.

Λεπτομέρειες εδώ.

 42497

25-26/3

Ο αγαπημένος μας δημιουργός, Γιώργος Καπουτζίδης, έρχεται και πάλι στο Θέατρο ΗΒΗ, τη θεατρική του στέγη εδώ και τρία χρόνια, με το νέο του έργο με τίτλο «42497».

Ο Γιώργος Καπουτζίδης -μετά την θριαμβευτική επιτυχία του πρώτου του θεατρικού έργου με τίτλο «Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!», που έσπασε ταμεία για τρεις συνεχόμενες χρονιές- ανανεώνει την συνεργασία του με τις Θεατρικές Σκηνές, για το ανέβασμα του ολοκαίνουργιου έργου του, και πάλι στο Θέατρο ΗΒΗ, σε σκηνοθεσία του ίδιου.

Σε ένα δυστοπικό μέλλον, οι άνθρωποι ζουν κάτω από την επιφάνεια της γης, προσπαθώντας να επιβιώσουν από τις παρενέργειες των επιπόλαιων επιλογών που έκαναν επί δεκαετίες ολόκληρες. Οι ανθρώπινες σχέσεις αναπτύσσονται, καταβαραθρώνονται και επαναπροσδιορίζονται, μέσα από την γνωστή ενσυναίσθηση και την ευαισθησία του Γιώργου Καπουτζίδη.

Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, ο Μιχάλης Συριόπουλος, η Γιούλη Τσαγκαράκη, η Ανθή Σαββάκη, ο Μανώλης Κλωνάρης, ο Αποστόλης Ψαρρός, η Ειρήνη Βαλατσού και η αγαπημένη του κοινού Κατιάνα Μπαλανίκα που ανανεώνει και για φέτος την συνεργασία της με τον Γιώργο Καπουτζίδη, συναντιούνται επί σκηνής σε ένα πρωτότυπο έργο, που μας υπενθυμίζει πόσο κοντά βρισκόμαστε στο «σκοτάδι της αβύσσου» και πόση δύναμη χρειάζεται για να «βγούμε και πάλι στην επιφάνεια».

Σε μια κοινωνία απομόνωσης, που δεν διαφέρει πολύ από την σημερινή, οι ήρωες του έργου προσπαθούν να διαχειριστούν και να υπερνικήσουν την συναισθηματική αποξένωση και την αδυναμία αποδοχής και αλληλεγγύης… αυτά δηλαδή που τους οδήγησαν ήδη στον όλεθρο.

«Μια ιστορία που δεν έχει ειπωθεί ακόμα, αλλά μπορεί και να την ζούμε ήδη».

Η συνέχεια επί σκηνής!

Λεπτομέρειες για την παράσταση που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα, εδώ!

 Ο Αμπιγιέρ

25-26/3

έξοδος στην Αθήνα

Ο «Αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ, ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, έρχεται από τις 22 Δεκεμβρίου στη σκηνή του θεάτρου «Τζένη Καρέζη», σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη.

Στη σκιά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πίσω από τις ιστορίες των παρασκηνίων ενός ετοιμόρροπου θεάτρου της αγγλικής επαρχίας, η ακλόνητη σχέση ενός μεγάλου ηθοποιού (Σερ) με τον αμπιγιέρ του (Νόρμαν) και των υπόλοιπων μελών του θιάσου, δημιουργούν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε εξουσιαστή και εξουσιαζόμενο.

Το κλασικό έργο ο «Αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ, μέσα από τον μικρόκοσμο των συντελεστών-ηθοποιών ενός θιάσου, έρχεται αντιμέτωπο με τα μεγάλα και διαχρονικά προβλήματα όλων των ανθρώπινων σχέσεων. Ο αιώνιος φόβος της μοναξιάς, η ανάγκη μας για αφοσίωση, πίστη και αυταπάρνηση στον άλλον, δημιουργούν μοιραία σχέσεις αλληλεξάρτησης. Η ισορροπία όμως έρχεται πάντοτε με την αναπόφευκτη σύγκρουση ζωής και θανάτου.

Σε μια εποχή που η κοινωνία μεταβάλλεται και ο ρόλος μας μέσα σε αυτήν αμφισβητείται, συγκρούεται και επαναδιαπραγματεύεται, η Τέχνη μπορεί και μας δείχνει το δρόμο, να σκεφτούμε, να προβληματιστούμε και τελικά να παρέμβουμε με καταλυτικό τρόπο στην πραγματικότητα.

«Γιατί μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πως την πραγματικότητα να αλλάξουμε…»

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης στο ρόλο του Σερ και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης στον ρόλο του πιστού Νόρμαν συναντώνται στην σκηνή του θεάτρου «Τζένη Καρέζη», πλαισιωμένοι από έναν εξαιρετικό θίασο (Τζένη Κόλλια, Μάρω Παπαδοπούλου, Απόστολος Πελεκάνος, Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Άγγελος Νεράντζης, Γιώργος Γιατζιτζάκης, Ορφέας Τσαρέκας).

Λεπτομέρειες εδώ!

O Υπέροχος Γκάτσμπυ

25-26/3

«Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ», το μυθιστόρημα-σταθμός μιας εποχής, του Αμερικανού συγγραφέα Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ που δημοσιεύθηκε το 1925, έρχεται στο Αγγέλων Βήμα, για πρώτη φορά σε ελληνική θεατρική σκηνή, σε θεατρική διασκευή του Σάιμον Λέβι, επιλογή δραματολογίου και μετάφραση Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου και σκηνοθεσία Αλέξιου Κοτσώρη.

Ο «Υπέροχος Γκάτσμπυ», είναι μια από τις πιο γοητευτικές ερωτικές ιστορίες του εικοστού αιώνα. Σε αυτό το μυθιστόρημα, ο Φ. Σ. Φιτζέραλντ κατορθώνει να εκφράσει με συγκινητικό τρόπο τις ψευδαισθήσεις του έρωτα μέσα στο λαμπερό περιβάλλον της νεοϋορκέζικης «αριστοκρατίας». Είναι η εποχή της τζαζ, μια εποχή υπερβολής, όπου κυριαρχεί ακόμη η πεποίθηση πως τα λεφτά μπορούν να αγοράσουν την Ευτυχία.

Υπόθεση: O επίδοξος συγγραφέας Νικ Κάραγουεϊ εγκαταλείπει τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ για την Νέα Υόρκη της άνοιξης του 1922. Εκεί βασιλεύει μία νέα τάξη που χαρακτηρίζεται από τον νεοπλουτισμό και τα χαλαρά ήθη. Κυνηγώντας το δικό του Αμερικάνικο Όνειρο, ο Νικ Κάραγουεϊ θα βρεθεί δίπλα στον μυστηριώδη εκατομμυριούχο Τζέι Γκάτσμπυ, και κοντά στην εξαδέλφη του Ντέζι και τον ερωτύλο σύζυγό της Τομ. Ο ελκυστικός κόσμος του έρωτα και της απάτης τους γίνεται πλέον ο κόσμος του Νικ, που καταγράφει την ιστορία του ατελέσφορου έρωτα και των ονείρων των ηρώων. Ένας κόσμος απόλυτα τεχνητός, μεγαλόστομος και θρασύς, που δεν απέχει πολύ από ένα κομμάτι της δικής μας σύγχρονης εποχής. Τα όσα κρύβονται πίσω από την επιδερμίδα των ηρώων, δεν εξαντλούνται στην ομορφιά και τη λάμψη.

Από κάτω κρύβεται κάτι πολύ πιο άγριο, πιο σκληρό.

Η ασυγκράτητη δίψα για άνοδο, η σαρκοφάγα θλίψη της ανεκπλήρωτης επιθυμίας, η σιγανή φωτιά του συμβιβασμού ή ακόμη χειρότερα ένα ηχηρό, χαώδες κενό. Οι ήρωες είναι άνθρωποι της εποχής τους, μα τα όσα τούς ορίζουν και κυρίως όσα τούς στοιχειώνουν, μοιάζουν άχρονα, σημερινά.

Ο κόσμος του Γκάτσμπυ είναι ένα συναισθηματικό και ηθικό ναρκοπέδιο του Αμερικάνικου ονείρου, του σαρωτικού υλισμού, της απόστασης ανάμεσα στο προσωπείο και τον αληθινό εαυτό μας.

Λεπτομέρειες για την παράσταση που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα, εδώ!

Έξοδος στην Αθήνα: Μουσική

 SIX D.O.G.S: SLAM! w/ Kingsizebed (Vitamina, Milan)

25/3

έξοδος στην Αθήνα

Σάββατο 25 Μαρτίου
SLAM! Vol.15 (scroll down for english)

Line Up:
Kingsizebed (Vitamina, Milano)
ClubKid
Fro
Paradisco

Σάββατο 25 Μαρτίου
μετά τα μεσάνυχτα, είσοδος 10 ευρώ, προπώληση 8 ευρώ
Το SLAM! επιστρέφει στο gig space του six d.o.g.s. παρουσιάζοντας τη 15η έκδοσή του!
Με τη γνωστή queer αισθητική, inclusive διάθεση, ερωτικό mood και house, techno, acid, electro, progressive, 90’s & italo blend κατεύθυνση , προσκαλεί την underground κοινότητα της πόλης σε ένα party γεμάτο χορό, ιδρώτα κι ελευθερία έκφρασης.
Special guest ο Kingsizebed από το Μιλάνο, resident και διοργανωτής των φημισμένων queer club nights Vitamina και Solida!
Μαζί του οι Slam! residents ClubKid & Fro και ο ανερχόμενος Paradisco.
Τέλος, το special hosting της βραδιάς αναλαμβάνουν – κλασσικά – οι Les Salopes.
“Queer underground has a new club night to celebrate ”

Λεπτομέρειες εδώ!

 Ηγεμόνας “Dope Sport Vol.2” live στην Αθήνα

25/3

Ο Ηγεμόνας επιστρέφει στην Αθήνα για μία μεγάλη συναυλία στο Gagarin 205.

Δείτε εδώ λεπτομέρειες για το event που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα!

ΣΕΜΕΛΗ

25/3

έξοδος στην Αθήνα

H Σεμέλη και τα αγόρια της μπάντας της, απαλύνουν με μελωδίες ανάτασης και εκτόνωσης την καρδιά του κόσμου, για τρεις εμφανίσεις στη Σφίγγα, τα Σάββατα 18, 25 Μαρτίου και 1 Απριλίου.

Μέσα από συνθέσεις της Σεμέλης, των αγοριών αλλά και άλλων συνθετών του αστικού τοπίου, του κάμπου, των βουνών και των νησιών, μας ταξιδεύουν σε ένα κόσμο ασφαλή, όπου μπορείτε άφοβα να εκφράσετε τα συναισθήματά σας, να χορέψετε και να τραγουδήσετε μαζί όσο δυνατά θέλετε.

Παρέα στις μουσικές μας βραδιές, ξεφεύγουμε για λίγο από την πραγματικότητα και πλανιόμαστε στο γαλαξία του τραγουδιού, ενώ ταυτόχρονα μαζεύουμε δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τον κόσμο το επόμενο πρωί με ενέργεια και πίστη.

Αγαπημένοι καλεσμένοι κάθε βραδιά, θα αυξήσουν τη μαγεία. Ο Γιάννης Παπαβασιλείου (18/3), η Eλένη Τσαλιγοπούλου και η Λυδία Μαύρου (25/3) και εκλεκτοί καλεσμένοι που θα ανακοινωθούν σύντομα για την 1 Απριλίου.

Λεπτομέρειες εδώ!

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;