Μήπως οι εφαρμογές γνωριμιών καταστρέφουν τη σεξουαλική σας ζωή;
Η τεχνολογία, που κάποτε προμήνυε το μέλλον των σχέσεων, έχει μετατραπεί σε καταστροφική συνταγή.

Αν υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο η πλειοψηφία του διαδικτύου μπορεί να συμφωνήσει, είναι ότι το online dating είναι κακό – και αυτό δεν συμβαίνει μόνο επειδή δεν έχετε καμία τύχη με αυτό.

Εξάλλου, είναι πλέον ο κύριος τρόπος γνωριμίας των ζευγαριών, εις βάρος πολλών άλλων μορφών κοινωνικής ευημερίας. Ίσως να είναι απλώς σύμπτωση, αλλά η αύξηση της χρήσης των εφαρμογών γνωριμιών συσχετίζεται με μείωση της συμβίωσης, του γάμου, του σεξ, του χρόνου που περνάμε με φίλους και με συνολική αύξηση της μοναξιάς.

Υπάρχει, λοιπόν, σοβαρός λόγος να θέλουμε να εγκαταλείψουμε τις εφαρμογές. Αλλά αυτό είναι ευκολότερο να το λες παρά να το κάνεις. Τι θα λέγατε αν, αντί να αποκόψετε εντελώς τον εαυτό σας από τον κόσμο των διαδικτυακών ραντεβού, δίνατε στον εαυτό σας μια εναλλακτική λύση: να βγαίνετε ραντεβού από τον υπολογιστή σας και όχι από το κινητό σας.

Η αρχή των προβλημάτων που σχετίζονται με τις διαδικτυακές γνωριμίες μπορεί να εντοπιστεί στην έλευση των πρώτων ιστότοπων όπως το Match.com το 1995, όμως όταν όλοι πήραμε smartphones στα χέρια μας τα πράγματα άρχισαν να τείνουν προς την απομόνωση.

Πριν από τριάντα χρόνια, οι διαδικτυακές γνωριμίες μπορεί να έμοιαζαν λίγο με κάποια εξειδικευμένη ασχολία – ακόμη και με ανωμαλία. Τώρα, έχει μετατοπίσει την κουλτούρα μας σε σημείο που πολλοί από εμάς φαίνεται να έχουμε ξεχάσει πώς να βγαίνουμε ραντεβού με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Ίσως η επιστροφή του ρομαντισμού στην παλιά καλή οθόνη να είναι η χρυσή τομή που αναζητούσαμε.

Προσπαθούμε να ασχολούμαστε με πράγματα που θεωρουμε σημαντικά στο laptop και όχι στο κινητό. Εκτός κι αν πρόκειται για κάτι που απαιτεί χρόνο και δεν έχουμε άλλη επιλογή, πολλοί από εμάς μισούμε να απαντάμε σε μέιλς σε μια μικροσκοπική οθόνη. Αν κάτι τόσο ασήμαντο όσο η αποστολή ενός μέιλ δικαιολογεί την χρήση μιας μεγάλης οθόνης, δεν θα έπρεπε αυτό να ισχύει και για τη σεξουαλική μας ζωή;

Σύμφωνα με το περιοδικό The Face, υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι είμαστε πιο προσεκτικοί στον υπολογιστή απ’ ό,τι στο κινητό – οι άνθρωποι κάνουν πέντε φορές περισσότερα λάθη όταν γράφουν στο κινητό, για παράδειγμα. Αντί να σκρολάρεται άσκοπα το προφίλ κάποιουό στο Insta ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση, δώστε στον εαυτό σας τον χώρο να καθίσει σε ένα τραπέζι και να αφοσιωθείτε πλήρως στην εργασία που έχει αναλάβει!

Μην αποθαρρύνεστε ούτε από τη σκέψη ότι θα πρέπει να συνδεθείτε σε ιστοσελίδες γνωριμιών της παλιάς σχολής. Το Tinder, το OKCupid και το Bumble προσφέρουν όλες εκδόσεις των εφαρμογών τους για υπολογιστές. Δεδομένου αυτού, θα άξιζε να δοκιμάσετε και αυτές τις ιστοσελίδες των προηγούμενων γενεών, ιδιαίτερα αν ψάχνετε για κάτι σοβαρό. Το Match και το eHarmony, μάλιστα, έχουν σχεδιαστεί για την εύρεση μονογαμικών σχέσεων σε σχέση με το hook-up-centric like του Tinder.

Ποιος ξέρει, η χρήση μιας ιστοσελίδας γνωριμιών για online dating που θα θεωρούσατε λίγο έξω από τη ζώνη άνεσής σας μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι η εμπειρία ανανέωσης που χρειάζεστε. Μπορεί να σας ενθαρρύνει να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο για να ανανεώσετε το προφίλ σας ή να κάνετε συζητήσεις με ανθρώπους που μπορεί να μην ανήκουν στη συνηθισμένη σφαίρα γνωριμιών σας – κάτι που ακούγεται καλύτερο από έναν αλγόριθμο που καθορίζει ταιριάσματα με βάση τις φωτογραφίες και τον τόπο κατοικίας σας.

Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις,  όπως η χρήση της επιτραπέζιας έκδοσης του Bumble αντί της εφαρμογής. Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από όλες τις συνέπειες ενός κόσμου των γνωριμιών που διαμορφώνεται από τα κινητά μας, αλλά έχουμε την εξουσία στη ζωή μας να υπαγορεύσουμε πώς θα τις διαχειριστούμε.

Με πληροφορίες από: The Face

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;