Τέμπη: Ανακοίνωσε αποζημιώσεις για οικογένειες νεκρών και τραυματίες η Hellenic Train
Τα ποσά που θα δώσει η Hellenic Train στις οικογένειες των νεκρών και τραυματιών του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ανακοίνωση σχετικά με τις αποζημιώσεις των οικογενειών των θυμάτων, αλλά και των τραυματιών από το δυστύχημα στα  Τέμπη της 28ης Φεβρουαρίου 2023, έκανε η η διοίκηση της Hellenic Train.

Η ετειταία ανακοίνωσε τα ποσά που πρόκειται να καταβάλει για την κάλυψη των άμεσων οικονομικών αλλαγών των οικογενειών των θανόντων επιβατών, αλλά και των τραυματιών.

Αποζημίωση ύψους 300 ευρώ προβλέπεται για τις πάσης φύσεως αποσκευές των επιβαινόντων, περιλαμβανομένων χειραποσκευών, προσωπικών αντικειμένων και ζώων.

Η Hellenic Train υποστηρίζει ότι η κίνηση αυτή «δεν συνιστά σε καμία περίπτωση αποδοχή ευθύνης από την πλευρά της», σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1371/2007, αλλά τόσο για λόγους ιδιαίτερης κοινωνικής ευαισθησίας όσο και λαμβάνοντας υπόψη την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και Πρακτική σε ανάλογα σιδηροδρομικά δυστυχήματα.

Τι προβλέπει η ανακοίνωση της Hellenic Train για τις προκαταβολές αποζημιώσεων:

• Στις οικογένειες των θανόντων επιβατών προκαταβολή ποσού € 42.000,00

• Στους τραυματισθέντες επιβάτες, ανεξαρτήτως σοβαρότητας του τραυματισμού προκαταβολή ποσού

  • 5.000,00 ευρώ εάν κατά στην ημερομηνία αυτής της ανακοίνωσης δεν νοσηλεύονται σε οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα ή κλινική και
  • 10.000,00 ευρώ εάν κατά την ημερομηνία αυτής της ανακοίνωσης παραμένουν νοσηλευμένοι σε οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα ή κλινική και προς τον σκοπό της κάλυψης άμεσων οικονομικών αναγκών όλων των ανωτέρω παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία δεν προβλέπει συγκεκριμένο ποσό ελάχιστης προκαταβολής.

Για την καταβολή των ανωτέρω ποσών, οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν στην Hellenic Train τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  • Οι δικαιούχοι των προκαταβολών εξαιτίας θανάτου θα πρέπει να προσκομίσουν πρωτότυπο ή νομίμως επικυρωμένο αντίγραφο Πιστοποιητικού Εγγυτέρων Συγγενών. Αρκεί ένας εκ των αναφερομένων στο ανωτέρω Πιστοποιητικό να προσκομίσει αυτό, υπογράφοντας Υπεύθυνη δήλωση είτε θεωρημένη από ΚΕΠ είτε εκδοθείσα μέσω gov.gr ότι ενεργεί για λογαριασμό και των λοιπών αναφερομένων στο ως άνω Πιστοποιητικό συγγενών καθώς και κάθε άλλου τυχόν νόμιμου κληρονόμου.
  • Οι δικαιούχοι των προκαταβολών εξαιτίας τραυματισμού τους αρκεί να συμπεριλαμβάνονται στους επίσημους καταλόγους τραυματιών και να προσκομίσουν (α) είτε Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας (ΑΔΤ) είτε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (π.χ. διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης κ.ά.), (β) έγγραφο που πιστοποιεί το ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ τους και (γ) έγγραφο εισαγωγής τους σέ νοσηλευτικό ίδρυμα ή κλινική, καθώς και το τυχόν εξιτήριο και (δ) το εισιτήριό τους, εφόσον αυτό υπάρχει.
  • Σε σχέση με τις χειραποσκευές, προσωπικά αντικείμενα και ζώα οι δικαιούχοι αρκεί να προσκομίσουν είτε Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας (ΑΔΤ) είτε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (π.χ. διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης), καθώς και το εισιτήριο, εφόσον αυτό υπάρχει

Οι δικαιούχοι όλων των ανωτέρω κατηγοριών μπορούν να υποβάλουν κάθε απαιτούμενο κατά τα ανωτέρω δικαιολογητικό υπό μορφή επικυρωμένου φωτοαντίγραφου στην ειδική προς τούτο ηλεκτρονική υπηρεσία – ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση υποδοχής αιτημάτων: claims@hellenictrain.gr μαζί με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ηλεκτρονική διεύθυνση-email, τηλέφωνο).

 

Δείτε ακόμη:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πρακτική Άσκηση

16-05-2024

Αιγάλεω

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Αιγάλεω

1

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;