Εκλογές 2023: Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις - Τι προανήγγειλε ο Οικονόμου
Όσα προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, για τις εκλογές 2023.

Στο υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τις απαντήσεις στα ερωτήματα για το αν το επερχόμενο υπουργικό συμβούλιο θα είναι το τελευταίο πριν την προκήρυξη για τις εκλογές 2023. Ο κ. Οικονόμου μίλησε για το πόσες ενημερώσεις αναμένεται να πραγματοποιήσει ο ίδιος και για το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Συγκεκριμένα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι στο υπουργικό της Παρασκευής θα δοθούν οι απαντήσεις για όλα τα παραπάνω ερωτήματα μετά από επιμονή των δημοσιογράφων για τις ανακοινώσεις για τις εκλογές 2023.

Εκλογές 2023: Το χρονοδιάγραμμα

Όπως έγραφε η «Καθημερινή της Κυριακής», το Μέγαρο Μαξίμου εστιάζει αποκλειστικά στις επερχόμενες κάλπες, που έχουν «κλειδώσει» για τις 9 Απριλίου, εξετάζοντας πλέον και τις τεχνικές λεπτομέρειες της προκήρυξης των εκλογών. Παρότι υφίσταται συνταγματικά η δυνατότητα η Βουλή να παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 15 Μαρτίου, έχει αποφασιστεί η διάλυσή της νωρίτερα – πιθανότατα την Παρασκευή 10 του μήνα. Μέχρι τότε θα έχει ψηφιστεί μια σειρά από νομοσχέδια, ορισμένα εκ των οποίων αποτελούν και προαπαιτούμενα για την εκταμίευση ενός νέου «πακέτου» κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ειδικότερα, πέραν του νομοσχεδίου για το «πόθεν έσχες» που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, τον δρόμο προς το Κοινοβούλιο παίρνουν τα νομοσχέδια για τη Διοικητική Δικαιοσύνη, τη Νέα Αρχή Υδάτων και Απορριμμάτων, ένα νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Μεταφορών και το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το νοσοκομείο «Ελπίδα» και τις μεταμοσχεύσεις. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης θα αξιοποιήσει τη λειτουργία της Βουλής το επόμενο δεκαπενθήμερο και για προσωπικές παρεμβάσεις του, μέσω των οποίων θα αναδεικνύει την «απουσία» του ΣΥΡΙΖΑ από την ψήφιση σημαντικών νομοθετημάτων, τα οποία έχουν και κοινωνικό πρόσημο.

Παρότι επί της ουσίας η κυβέρνηση, πιστή στις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, εξαντλεί την τετραετία, ο κ. Μητσοτάκης υποχρεούται εκ του Συντάγματος να επικαλεστεί εθνικό λόγο για τη διάλυση της παρούσας Βουλής. Σύμφωνα με το άρθρο 41 παρ. 3, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαλύει τη Βουλή με πρόταση της κυβέρνησης που έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης για ανανέωση της λαϊκής εντολής προκειμένου να αντιμετωπιστεί εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας». Οπως λέγεται, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει ανανέωση της λαϊκής εντολής επικαλούμενος την οικονομία και την ανάγκη αντιμετώπισης των «επερχόμενων προκλήσεων», αφού είναι προφανές πως η παράταση της πολιτικής αβεβαιότητας έχει δυσμενείς επιπτώσεις στο οικονομικό πεδίο, ενώ καθυστερεί την επίτευξη κρίσιμων στόχων, όπως η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και kathimerini.gr
Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;