Καθαρά Δευτέρα στην Αθήνα: Τα καλύτερα events της πόλης για αξέχαστα Κούλουμα
H πόλη σε περιμένει άλλη μία φορά να την κατακτήσεις και να περάσεις μία αξέχαστη Καθαρά Δευτέρα!

Η Καθαρά Δευτέρα έφτασε αλλά εσύ θα παραμείνεις στην Αθήνα;

Mην χαλιέσαι, γιατί το Έξοδος στην Αθήνα του neolaia.gr φρόντισε για εσένα, προτείνοντάς σου τα καλύτερα events για τα φετινά Κούλουμα.

Μετά τη λαγάνα, τα θαλασσινά και τον χαρταετό, η πόλη σε περιμένει άλλη μία φορά να την κατακτήσεις και να περάσεις μία αξέχαστη Καθαρά Δευτέρα!

«Κωλόκαιρος»

έξοδος Καθαρά Δευτέρα

Σε ένα κέντρο διασκέδασης στην Ελευσίνα, μέσα στα απομεινάρια του γλεντιού της προηγούμενης νύχτας, οι χαρακτήρες του έργου βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη. Η άφιξη του Σοφοκλή, όχι μόνο θα αναταράξει τις ισορροπίες στο μικρόκοσμο του μπουζουκτσίδικου, αλλά θα φέρει μυστικά και αποκαλύψεις στο φως και θα εξωθήσει τον Μίμη, τον Στέλιο, τη Μαρία και τον Μάκη σε ακραίες συγκρούσεις. Το παρελθόν επισκέπτεται βίαια το παρόν, την ώρα που όλοι ετοιμάζονται για μια κηδεία και οι ουρανοί έχουν ανοίξει. Όλα προμηνύουν μια απρόσμενη εξέλιξη.

Τα πρόσωπα στο μαγαζί «Διυλιστήριο» στην Ελευσίνα φέρουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας λαϊκής ελληνικής πραγματικότητας. Η ζωή τους, βουτηγμένη στο αλκοόλ, τη μυρωδιά του τσιγάρου και τον ήχο των λαϊκών και των «σκυλάδικων», ακροβατεί ανάμεσα στην ειλικρίνεια και στις αμαρτίες του παρελθόντος. Η αγνή λαϊκότητά τους συγκρούεται με την πονηριά και το κυνήγι του συμφέροντος. Άνθρωποι με αντιφάσεις, ούτε καλοί ούτε κακοί, με τις αδυναμίες και τα προτερήματά τους.

Μέσα από τέτοιους χαρακτήρες το έργο σκιαγραφεί μια χώρα κι έναν κόσμο όπου τίποτα δεν είναι σταθερό, δεν υπάρχει απάγκιο ούτε εγγυήσεις για το μέλλον, οι αξίες είναι ρευστές και οι σχέσεις δύσκολες. Η φιλία, η συντροφικότητα, η αγάπη και η οικογένεια είναι έννοιες που βάλλονται στον Κωλόκαιρο, συγκρουόμενες με την απληστία, τους εγωισμούς και την προκατάληψη απέναντι στο καινούργιο και το διαφορετικό.

Δοκιμάζονται στο έργο τα στεγανά και οι ριζωμένες νοοτροπίες μιας κοινωνίας που δυσκολεύεται να αποδεχτεί την ανάγκη απελευθέρωσης και αυτοδιάθεσης των μελών της με τρόπο διαφορετικό από τους «δεδομένους».

Πρόκειται για ένα ρεαλιστικό έργο, στο οποίο δεν υπάρχουν όρια μεταξύ κωμωδίας και δράματος,ένα έργο που βλέπει την πραγματικότητα όπως είναι: με όλη την τραγικότητα και τη γελοιότητά της. Η γλώσσα είναι σκληρή όπως και τα γεγονότα, τα οποία κορυφώνονται σταδιακά μέσα από το σασπένς και το χιούμορ. Ο «κωλόκαιρος» στο έργο, κυριολεκτικός και μεταφορικός, δημιουργεί ένα σφιχτό κλοιό σε χαρακτήρες οικείους και αναγνωρίσιμους, προκειμένου ο θεατής να ταυτιστεί και να μπει στο ταξίδι τους, να διασκεδάσει και να κουβαλήσει τελικά τα συμπεράσματα και τα ερωτηματικά του.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την παράσταση!

Σωκράτης Μάλαμας | Σταυρός του Νότου

Ο Σωκράτης επιστρέφει από Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και κάθε Δευτέρα στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου.
Με την Ιουλία, τον Πέτρο και τη μπάντα του θα μας περιμένει στην αγαπημένη σκηνή του Νέου Κόσμου για να ξεκινάει η εβδομάδα με τα τραγούδια του. Μια συνάντηση που περιμέναμε καιρό και μας είχε λείψει. Κι ένα πρόγραμμα που θα έχει όλα όσα αγαπάμε από τον Σωκράτη αλλά και επιλογές από όσα αγαπάει κι εκείνος από την ελληνική δισκογραφία και δεν έχει σταματήσει να τραγουδάει όλα αυτά τα χρόνια.

Με τον Γιάννη Παπατριανταφύλλου στο κοντραμπάσο, τον Κυριάκο Ταπάκη στο λαούτο και στο μπουζούκι, τον Κλέωνα Αντωνίου στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Καλογιάννη Βεράνη στο βιολί και στην τρομπέτα, το Νίκο Μαγνήσαλη στα τύμπανα και τον Γιάννη Μάλαμα στα κρουστά.

Επιστροφή για όλους λοιπόν στις αρχές του 2023 και… από Δευτέρα σε Δευτέρα μαζί με τον Σωκράτη Μάλαμα το βράδυ, στις 21.30 ακριβώς.

Δείτε εδώ περισσότερα για το live!

«Η Εκδρομή» του Λένου Χρηστίδη, σε σκηνοθεσία Θανάση Μεγαλόπουλου

Η Εκδρομή» του Λένου Χρηστίδη, σε σκηνοθεσία Θανάση Μεγαλόπουλου, ανεβαίνει από τις 27 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Άλφα, για 10 παραστάσεις!

Ένα έργο πολιτικό χωρίς καμία πολιτική αναφορά, ένα έργο «αισιόδοξο» με αμφίβολη αισιοδοξία, ένα έργο χαρούμενο στον δρόμο προς τον γκρεμό.

Μια παραβολή σχετικά με τον νέο άνθρωπο που παλεύει ενάντια στην ιδρυματοποίηση που τον απειλεί, καθώς μεγαλώνει μέσα σε έναν κόσμο που κάποιοι άλλοι διάλεξαν και κατασκεύασαν για αυτόν.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την παράσταση!

MEURSAULT – ALBERT CAMUS

« Αν κάτι θα μπορούσα να πω είναι πως όλα έγιναν εξαιτίας του ήλιου..»

Ένας από τους εισηγητές της θεωρίας του παραλόγου, ο Γάλλος νομπελίστας φιλόσοφος και λογοτέχνης Αλμπέρ Καμύ, θα αποτυπώσει το λογοτεχνικό αντίστοιχο των ιδεών του περί παραλόγου στο μυθιστόρημά του « Ο Ξένος».

Ο θάνατος, ο ήλιος, η μητέρα, η απομόνωση, ο χρόνος και η δικαιοσύνη διατρέχουν θεματικά το έργο διαμέσου ενός από τους γοητευτικότερους αντιήρωες της παγκόσμιας λογοτεχνίας, του Μερσώ. Ένας απλός υπάλληλος του οποίου η μητέρα πεθαίνει σε ένα γηροκομείο ταξιδεύει για να πάει στην κηδεία, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν κλαίει. Αργότερα, προβαίνει σ’ ένα αναίτιο έγκλημα σε μια παραλία στο Αλγέρι. Δικάζεται σιωπηλός από μια κοινωνία-νάρκισσο. Εν μέσω μιας παράλογης δίκης συντελείται μια δημόσια «αυτοκτονία» ενός ανθρώπου που άνοιξε την αγκαλιά του στην «τρυφερή αδιαφορία του κόσμου».

Η σκηνοθέτις της παράστασης, Ελένη Παππά, απόφοιτη του πρώτου Τμήματος Σκηνοθεσίας του Εθνικού Θεάτρου, μαζί με τους ηθοποιούς Μιχάλη Αβρατόγλου, Δάφνη Ατία, Μυρτώ Κουλουρίδη και Δημήτρη Παγώνη ζωντανεύουν το λογοτεχνικό αριστούργημα του Καμύ σε ένα μινιμαλιστικό σύμπαν που αποτελείται μόνο από ένα toy piano, άμμο και φως. Τα τέσσερα παλλόμενα σώματα των ηθοποιών ξετυλίγουν την ιστορία.

Η σκηνοθέτης της παράστασης σημειώνει:

Ποιος από εμάς μπορεί πράγματι να είναι προσωπικός σε έναν κόσμο που αδημονεί να κατασπαράξει οποιονδήποτε «δεν παίζει το ίδιο παιχνίδι»; Σε έναν κόσμο που ευνοεί τους προνομιούχους; Ποιος από εμάς αντέχει να πορεύεται μόνο με τις αλήθειές του; Ίσως μόνο ο MEURSAULT. Η μοναχική και αδιόρατη επανάστασή του θα μπορούσε να ενσαρκώνει σε μεγάλο βαθμό τη θέση του συγγραφέα «Εξεγείρομαι, άρα υπάρχουμε». Διότι αν προσπεράσουμε σήμερα τον παραλογισμό του κόσμου, τότε θα τον προσπερνούμε πάντα.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την παράσταση!

El Matatan Bachata Night

Η Δευτέρα μας σε περιμένει με χορευτική διάθεση για να ξεκινήσεις την σου βδομάδα με τον καλύτερο τρόπο

Έλα μαζί μας για να γνωρίσεις την μαγεία του χορού!

Δείτε εδώ λεπτομέρειες για το event!

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;