Οι δημιουργοί των «M3GAN», «Get Out» & «Insidious» μπαίνουν στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών
Η Blumhouse Productions, ένα από τα μεγαλύτερα στούντιο ταινιών τρόμου στο Hollywood, ετοιμάζεται να φτιάξει τμήμα βιντεοπαιχνιδιών.

Ένα από τα μεγαλύτερα στούντιο παραγωγής ταινιών τρόμου του Hollywood, το Blumhouse θα προσπαθήσει να μπει στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών.

Μέσα από ανακοίνωσή του, το στούντιο που είναι υπεύθυνο για μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην κατηγορία του τρόμου τα τελευταία χρόνια («M3GAN», «Get Out», «Insidious», «The Purge»), γνωστοποίησε πως ετοιμάζεται να ιδρύσει ένα νέο τμήμα παραγωγής και έκδοσης βιντεοπαιχνιδιών. Το τμήμα αυτό θα είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη και δημιουργία horror παιχνιδιών για PC, κονσόλες και φορητές συσκευές.

Η Blumhouse φαίνεται να θέλει να διατηρήσει τη συνταγή της επιτυχίας της από της ταινίες και στα βιντεοπαιχνίδια. Πράγμα που σημαίνει πως θα προσπαθήσει να κάνει τεράστιες εμπορικές επιτυχίες με σχετικά χαμηλό budget.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα επιτυχίας του στούντιο στις κινηματογραφικές αίθουσες είναι το «M3GAN». Η ταινία τρόμου γυρίστηκε με προϋπολογισμό 12 εκατομμυρίων δολαρίων και, μέχρι σήμερα, μετρά στο box office πάνω από 170 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις. Μία ζηλευτεί επιτυχία από πολλά στούντιο στην Αμερική.

Από το παραπάνω παράδειγμα μπορείς να καταλάβεις πως τα βιντεοπαιχνίδια της Blumhouse αναμένεται να έχουν κόστος παραγωγής που δε θα ξεπερνάει τα 10 εκατομμύρια δολάρια. Επομένως, θα κυμαίνονται προς την indie σκηνή του game development.

Το γνωστό στούντιο, μάλιστα, υπογραμμίζει πως δε θα μεταφέρει σε μορφή βιντεοπαιχνιδιού τα ήδη εδραιωμένα franchise του, αλλά θα αναζητήσει projects και ιδέες από ταλαντούχα στούντιο που ψάχνουν εταιρίες να χρηματοδοτήσουν τα παιχνίδια τους. Πέρα από το να τους εξασφαλίσουν χρηματοδότηση, η Blumhouse θα προσφέρει και την δημιουργική και καλλιτεχνική εμπειρία που έχει συγκεντρώσει όλα αυτά τα έτη στο είδος του τρόμου.

Επικεφαλής της προσπάθειας στο gaming της Blumhouse Productions θα είναι ο βετεράνος παραγωγός παιχνιδιών, Zach Wood («Prey: Mooncrash», «Redfall»), ο οποίος θα διευθύνει το δημιουργικό κομμάτι της Blumhouse Games. Στο λειτουργικό και οικονομικό επικεφαλής αναμένεται να είναι ο Don Sechler, πρώην στέλεχος του PlayStation.

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Σινδος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

13-05-2024

Αβλέμονας Κυθήρων

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;