Έξοδος στην Αθήνα: Τα καλύτερα events της πόλης για το ΣΚ (18-19/2)
Aπόκριες χωρίς το «Έξοδος στην Αθήνα» γίνονται; Φυσικά και όχι!

Έξοδος στην Αθήνα alert!

Άλλη μία εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και μαζί της παίρνει Βαλεντίνους, μπριζόλες και πολλά κλισέ τα οποία ακούμε και βλέπουμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Όχι ότι έχω πρόβλημα με τη συνήθεια, αλλά μερικές φορές νομίζω ότι χρειάζεται να ξεφεύγουμε από τα τετριμμένα.

Ευτυχώς έρχεται ΣΚ κι έτσι θα μπορέσουμε να πρωτοτυπήσουμε!

Πώς; Φυσικά πηγαίνοντας στα καλύτερα events της πόλης για αυτή την εβδομάδα.

Κι επειδή ξέρω τι κάνατε χθες, προτείνω σόδα αντί για καφέ για να πάμε να δούμε μαζί τι θα συμβεί στην πόλη αυτή την εβδομάδα!

Έξοδος στην Αθήνα: Θέατρο

 Η άνοδος του Αρτούρο Ούι του Μπέρτολτ Μπρεχτ

έξοδος στην Αθήνα

19/2

Τη μακάβρια φάρσα «Η άνοδος του Αρτούρο Ούι», όπου ο Μπέρτολτ Μπρεχτ σημαδεύει τους μηχανισμούς που στηρίζουν και εκτρέφουν τον φασισμό, ανεβάζει ο Άρης Μπινιάρης σε ένα νέο χώρο στην Κυψέλη, το Θέατρο ARK στις 25 Ιανουαρίου 2023.
Το παραβολικό αυτό έργο είναι ένας παραλληλισμός της ιστορίας της ανόδου του ναζισμού στη Γερμανία μέχρι την κατάληψη της εξουσίας από τον Χίτλερ. Ο Μπρεχτ ανασυνθέτει την ιστορία μεταφέροντας τη δράση στο γκανγκστερικό περιβάλλον της Αμερικής του μεσοπολέμου.

Ερμηνεύουν: Γιάννης Αναστασάκης, Μιχάλης Βαλάσογλου, Θανάσης Ισιδώρου, Άρης Κασαπίδης, Τάσος Κορκός, Κώστας Κορωναίος, Δαυίδ Μαλτέζε, Ερρίκος Μηλιάρης, Μαρία Παρασύρη, Αλεξία Σαπρανίδου, Φοίβος Συμεωνίδης και Γιώργος Χρυσοστόμου.

Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα!

Το Κουκλόσπιτο

19/2

Μετά την Αγριόπαπια, ένα ακόμη έργο του Ίψεν, ένα ακόμη αριστούργημα δραματικής τέχνης αλλά και υπαρξιακής ανάγνωσης του κόσμου έρχεται ως κεντρική παραγωγή στο θέατρο Πορεία, σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του, Δημήτρη Τάρλοου. Πρόκειται για το Κουκλόσπιτο, που ο μεγάλος Νορβηγός έγραψε το 1879 και εξερράγη σαν βόμβα στην εποχή του, καθώς με τολμηρό τρόπο πραγματεύεται –ανάμεσα σε άλλα– την τραγική υποκρισία που μπορεί να διαποτίζει έναν γάμο, τα κίβδηλα ιδεώδη, τις συνέπειες της επιπολαιότητας (ακόμη και της αθώας), τα ζωτικά μας ψεύδη, την Αλήθεια που, όπως έχει πει ο Όσκαρ Ουάιλντ, «είναι σπάνια καθαρή και ποτέ απλή»…

Hygge είναι η έννοια που έχει περάσει προσφάτως κυρίως μέσω της χίπστερ αισθητικής από το σκανδιναβικό στο διεθνές λεξιλόγιο για να περιγράψει ό,τι συνιστά τη γλυκιά θαλπωρή του σπιτιού, το αίσθημα ασφάλειας που αντλούμε από την αγκαλιά ενός αγαπημένου προσώπου, ένα όμορφο περιβάλλον χωρίς προβλήματα και άγχη. Σε ένα τέτοιο σπιτικό έστησε ο συγγραφέας το σκηνικό, μέσα στο οποίο θα καταρρεύσει ο γάμος της Νόρας και του Χέλμερ, όταν η αποκάλυψη ενός ψέματος θα άρει κάθε βεβαιότητα, θα φανερώσει την παντελή έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ τους και τις πραγματικές διαστάσεις της σχέσης τους, οδηγώντας τους στο τέλος της αθωότητας. Ποινικά κολάσιμες πράξεις, ωμοί εκβιασμοί, φόβοι, αγωνίες, αυτοκτονικές σκέψεις, εναλλάσσονται με την αγάπη, την ελπίδα, το φλερτ, τη χαρά, τα ιδεώδη της τέλειας οικογένειας, της κοινωνικής ανόδου και της οικονομικής ευμάρειας – όλα αυτά μέχρι την τελική αναμέτρηση με την Αλήθεια, η οποία θα σαρώσει τα πάντα χωρίς οίκτο για κανέναν από τους δύο πρωταγωνιστές. Είναι αυτή η Αλήθεια που θα οδηγήσει τη Νόρα στην επείγουσα διατύπωση του αμλετικού αιτήματος για την αναζήτηση του Εγώ. Είναι αυτή η Αλήθεια που δυσκολεύεται να μεταδοθεί – πολύ περισσότερο σήμερα, στα χρόνια της ακραίας διασύνδεσης…

Το έργο που διαχρονικά θεωρείται ένα φεμινιστικό μανιφέστο είναι πολλά περισσότερα από αυτό, αφού οι ήρωες που ο Ίψεν έπλασε περίπου ενάμιση αιώνα πριν, μοιάζουν να μην έχουν χάσει ούτε σταγόνα από τη ζωντάνια και τον επαναστατικό τους οίστρο, ενώ τα πάθη τους συνεχίζουν να συνταράζουν τους σημερινούς θεατές, μιας και σε αυτά αναγνωρίζουμε κάτι από τον εαυτό μας.

Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες!

Μαθήματα Κωμωδίας – 2η χρονιά

έξοδος στην Αθήνα

18-19/2

Τα «Μαθήματα κωμωδίας», το νέο έργο του Θοδωρή Αθερίδη με τα συνεχόμενα sold out, τις διθυραμβικές κριτικές και τα ενθουσιώδη σχόλια του Τύπου, ξεκινούν για 2η χρονιά και πάλι στο Μικρό Παλλάς από τον Οκτώβριο!

Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία που διεισδύει στο χώρο της εκπαίδευσης των ηθοποιών που θέλουν να μάθουν πως να κάνουν κωμωδία.

Οι αυτοσχεδιασμοί και οι ασκήσεις τους καθώς και η διαμόρφωση των σχέσεων μεταξύ τους, είναι ο κύριος άξονας της αφήγησης, μιας σημερινής ιστορίας, όπου οι ήρωές της αντιστέκονται με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας στο ζοφερό τοπίο των καιρών μας.

Απάντηση με γέλιο αντιπροτείνει ο συγγραφέας με το ένατο κατά σειρά θεατρικό του έργο, έξι χρόνια μετά το «Δόξα πατρί », εκφράζοντας την άποψη του πως «το να μάθεις να γελάς μ’ αυτό που σε βασανίζει, σε οδηγεί στην λύση και στην κάθαρση».

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα εδώ!

O Υπέροχος Γκάτσμπυ

18-19/2

«Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ», το μυθιστόρημα-σταθμός μιας εποχής, του Αμερικανού συγγραφέα Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ που δημοσιεύθηκε το 1925, έρχεται στο Αγγέλων Βήμα, για πρώτη φορά σε ελληνική θεατρική σκηνή, σε θεατρική διασκευή του Σάιμον Λέβι, επιλογή δραματολογίου και μετάφραση Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου και σκηνοθεσία Αλέξιου Κοτσώρη.

Ο «Υπέροχος Γκάτσμπυ», είναι μια από τις πιο γοητευτικές ερωτικές ιστορίες του εικοστού αιώνα. Σε αυτό το μυθιστόρημα, ο Φ. Σ. Φιτζέραλντ κατορθώνει να εκφράσει με συγκινητικό τρόπο τις ψευδαισθήσεις του έρωτα μέσα στο λαμπερό περιβάλλον της νεοϋορκέζικης «αριστοκρατίας». Είναι η εποχή της τζαζ, μια εποχή υπερβολής, όπου κυριαρχεί ακόμη η πεποίθηση πως τα λεφτά μπορούν να αγοράσουν την Ευτυχία.

Υπόθεση: O επίδοξος συγγραφέας Νικ Κάραγουεϊ εγκαταλείπει τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ για την Νέα Υόρκη της άνοιξης του 1922. Εκεί βασιλεύει μία νέα τάξη που χαρακτηρίζεται από τον νεοπλουτισμό και τα χαλαρά ήθη. Κυνηγώντας το δικό του Αμερικάνικο Όνειρο, ο Νικ Κάραγουεϊ θα βρεθεί δίπλα στον μυστηριώδη εκατομμυριούχο Τζέι Γκάτσμπυ, και κοντά στην εξαδέλφη του Ντέζι και τον ερωτύλο σύζυγό της Τομ. Ο ελκυστικός κόσμος του έρωτα και της απάτης τους γίνεται πλέον ο κόσμος του Νικ, που καταγράφει την ιστορία του ατελέσφορου έρωτα και των ονείρων των ηρώων. Ένας κόσμος απόλυτα τεχνητός, μεγαλόστομος και θρασύς, που δεν απέχει πολύ από ένα κομμάτι της δικής μας σύγχρονης εποχής. Τα όσα κρύβονται πίσω από την επιδερμίδα των ηρώων, δεν εξαντλούνται στην ομορφιά και τη λάμψη.

Από κάτω κρύβεται κάτι πολύ πιο άγριο, πιο σκληρό.

Η ασυγκράτητη δίψα για άνοδο, η σαρκοφάγα θλίψη της ανεκπλήρωτης επιθυμίας, η σιγανή φωτιά του συμβιβασμού ή ακόμη χειρότερα ένα ηχηρό, χαώδες κενό. Οι ήρωες είναι άνθρωποι της εποχής τους, μα τα όσα τούς ορίζουν και κυρίως όσα τούς στοιχειώνουν, μοιάζουν άχρονα, σημερινά.

Ο κόσμος του Γκάτσμπυ είναι ένα συναισθηματικό και ηθικό ναρκοπέδιο του Αμερικάνικου ονείρου, του σαρωτικού υλισμού, της απόστασης ανάμεσα στο προσωπείο και τον αληθινό εαυτό μας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ!

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΒΡΕΜΗ

έξοδος στην Αθήνα

18-19/2

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ συμπράττει για πρώτη φορά με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης παρουσιάζοντας από 25 Ιανουαρίου την «Ελευθερία στη Βρέμη» του Ράινερ Βέρνερ Φάσμπιντερ, χειμερινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης για την περίοδο 2022-23.

Η παράσταση αφού έκανε πρεμιέρα με μεγάλη επιτυχία στα Χανιά και περιόδευσε σε πόλεις της Κρήτης, παρουσιάζεται στο Θέατρο Τέχνης σε νέα μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και διασκευή, σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια, μουσική επιμέλεια Νίκου Μαστοράκη που επιστρέφει με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και συντελεστών στο Υπόγειο, μετά την επιτυχημένη «Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα».

Η «Ελευθερία στη Βρέμη», έργο που πρωτοανέβασε ο ίδιος ο συγγραφέας το 1971 στο θέατρο της Βρέμης, είναι το δέκατο έκτο θεατρικό έργο του τρομερού παιδιού και εκπροσώπου του νέου γερμανικού κινηματογράφου, Ράινερ Βέρνερ Φάσμπιντερ. Πρόκειται για το δεύτερο έργο του Φάσμπιντερ που παρουσιάζεται στο Θέατρο Τέχνης μετά το «Φόβος τρώει τα σωθικά» σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα (2016-17).

Η Γκεέσε Γκότφριντ είναι μια γυναίκα που ζει στη Βρέμη στο πρώτο ήμισυ του 19ου αιώνα – μια εποχή όπου η γυναίκα ήταν εξαρτημένη από τον πατέρα, τον σύζυγο, τον αδελφό και όποιον άλλο άντρα υπήρχε στη ζωή της. Γνώμη και ελεύθερη βούληση δεν επιτρεπόταν να έχει, δεν της επιτρεπόταν καν να σκεφτεί. Ούτε καν να αγαπήσει. Δυνατότητα ανεξαρτησίας δεν υπήρχε καμία. Ελεύθερες γυναίκες νοούνταν μόνο οι πόρνες, που κι αυτές ήταν υποχείρια κάποιου προαγωγού. Η διεκδίκηση της ελευθερίας από μια γυναίκα αντιμετωπιζόταν ως ψυχικό νόσημα, ως λάθος της φύσης και μπορούσε να την οδηγήσει ακόμη και στο δικαστήριο. Η Γκεέσε, μια γυναίκα έξυπνη, ικανή, ευρηματική, στην προσπάθειά της να κερδίσει την ελευθερία έρχεται σε σύγκρουση με όλο το περιβάλλον της, άντρες και γυναίκες, και όταν συναντά εμπόδια και αισθάνεται ότι απειλείται, αμύνεται, καταφεύγοντας σε ακραίες λύσεις πέρα και έξω από κάθε λογική.

Το έργο του Φάσμπιντερ – μια αστική τραγωδία – , επικεντρώνεται στο πρόσωπο της Γκεέσε και στο κοινωνικό και ψυχολογικό παρασκήνιο, που την οδήγησε στις πράξεις της. Μέσα από μια αλληγορία για το ρόλο τις εξουσίας στις διαπροσωπικές σχέσεις, παρουσιάζει την Γκεέσε σαν μια γυναίκα που απέναντι στην αδικία μιας ανδροκρατούμενης κοινωνίας, δεν βρίσκει άλλη δυνατότητα απελευθέρωσης και αυτοπραγμάτωσης από το φόνο. Το έργο δεν αναφέρεται μόνο στη χειραφέτηση της γυναίκας, αλλά στην χειραφέτηση κάθε εξουσιαζόμενου από τον εξουσιαστή.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα, εδώ!

Έξοδος στην Αθήνα: Moυσική

 48 ORES FT LUKIA

18/2

Οι 48 ORES ολοκληρώνουν μια πολύ απαιτητική χρονιά γεμάτη ταξίδια σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από τις 24 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε την απόλυτη live εμπειρία στο κέντρο της Αθήνας, στο Gazarte Roof Stage!

Μετά την καλοκαιρινή σειρά εμφανίσεων τους στο GAZARTE Roof stage, επιστρέφουν δυναμικά στην ομορφότερη ταράτσα της πόλης, με ένα dance playlist που θα κάψει πολλές θερμίδες.

Έχοντας όλοι μας ζήσει τους δύο τελευταίους χειμώνες με περιορισμούς στη διασκέδαση και ιδιαίτερα στη live μουσική, οι 48 ORES έρχονται στο Gazarte Roof Stage και εγγυώνται το καλύτερο live party στην πόλη χωρίς κανένα taboo.

Φορούμε την καλύτερή μας διάθεση και άνετα παπούτσια γιατί οι 48 ORES προειδοποιούν:

“Δεν κάνουμε συναυλίες! Κάνουμε party μέχρι τελικής πτώσης!”

Διαβάστε περισσότερα για το live, εδώ!

DUETS / ΕΥΡΥΔΙΚΗ – ΜΠΛΕ

έξοδος στην Αθήνα

18/2

DUETS
ΕΥΡΥΔΙΚΗ – ΜΠΛΕ Ζήσε την στιγμή

Από 3 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο

Οι δύο πιο ξεχωριστές ποπ-ροκ φωνές της ελληνικής σκηνής ετοιμάζονται να βάλουν φωτιά στο Σταυρό του Νότου.

Η Ευρυδίκη και οι Μπλε σε μία ιδιαίτερη μουσική συνάντηση, μας παρουσιάζουν τα αγαπημένα τους τραγούδια και μια σειρά από ντουέτα “έκπληξη” ελληνικά και ξένα, χωρίς να λείπουν φυσικά οι γνωστές μεγάλες τους επιτυχίες.

Η καταξιωμένη και πολυεπίπεδη Ευρυδίκη που στην μακρόχρονη πορεία της έχει αποδείξει το καλλιτεχνικό της ταλέντο όχι μόνον στο τραγούδι, αλλά και στο μουσικό θέατρο και το ξεχωριστό συγκρότημα των Μπλε, επίσης καταξιωμένο για την ιδιαίτερη αισθητική της μουσικής και του στίχου του,αλλά και της εκρηκτικής “front woman” Τζώρτζιας Κεφαλά, αποφάσισαν να συνεργαστούν συναυλιακά και δισκογραφικά.

Άκου την ζωή είναι ο τίτλος του νέου ντουέτου που ετοιμάζουν πυρετωδώς στο στούντιο οι Μπλε, το οποίο είναι το δεύτερο ντουέτο που θα κυκλοφορήσει με τις εξαιρετικές φωνές της Ευρυδίκης και της Τζώρτζιας!

Το πρώτο ντουέτο κυκλοφόρησε πριν από 4 χρόνια, ήταν η διασκευή του “Πόσο λίγο με ξέρεις” σε μουσική και στίχους του Γιώργου Θεοφάνους, η οποία πήρε πολύ καλές κριτικές και αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό.

Επί σκηνής λοιπόν Ευρυδίκη και Μπλε, αποζημιώνοντας τους fans και των δύο, οι οποίοι ζητούσαν επίμονα εδώ και πολύ καιρό αυτή την συνεργασία,που επιτέλους ήρθε η στιγμή να απολαύσουν.

Ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που θα ξεχειλίζει από την αγάπη τόσο της Ευρυδίκης όσο και των Μπλε για την μουσική αλλά και από τεράστια καλλιτεχνική.αλληλοεκτίμηση.

Οι παραστάσεις πού αλλού? Στην πιο γνωστή μουσική σκηνή της Αθήνας,τον Σταυρό του Νότου.

Ζήστε μαζί μας την στιγμή!

Διαβάστε περισσότερα για το live που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα, εδώ!

More events, more hapiness!

 SIX D.O.G.S: BELIEVE w/ PRIKU 🇷🇴 [Atipic] · JONN · ALWAYS LATE

18/2

O President της minimal house σκηνής της Ρουμανίας Priku επιστρέφει στο six d.o.g.s καλεσμένος του Believe! Βασικό μέλος της Sunrise bookings, ενθουσιώδης μουσικός παραγωγός και πρωταγωνιστής σε πολλά Sunwaves editions ο Priku έρχεται στην Αθήνα για ένα δυναμικό dj set.

To line up συμπληρώνουν οι Believe residents Jonn & Always Late.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για το event, εδώ!

 

KizzHub with Dansensual Vibes  𝐌𝐚𝐬𝐪𝐮𝐞 𝐏𝐚𝐫𝐭𝐲

έξοδος στην Αθήνα

18/2

Για 6η συνεχή χρονιά το “στέκι” ή “σημείο συγκέντρωσης” μας, όπως δηλώνει η λέξη “HUB” για τους λάτρεις του είδους είναι εδω!

Στο KizzHUB ενώνουμε την αγάπη μας για την αφρικάνικη κουλτούρα και τους sensual ρυθμούς της Bachata με την καλύτερη ποιότητα και απολαμβάνουμε την καλύτερη μουσική και χορευτική εμπειρία επί του είδους!

Διεθνείς Special Guest και πολλοί από τους αξιόλογους artist της ελληνικής μας κοινότητας!

Διαβάστε περισσότερα για το party που προτείνει το έξοδος στην Αθήνα, εδώ!

Δείτε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;