Εκπαίδευση: Αγωνία για το πτυχίο παιδαγωγικής επάρκειας
Παράταση για να προλάβουν τους πίνακες μοριοδότησης ζητούν 2.500 πτυχιούχοι φοιτητές της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Αγώνα όχι μόνο για την απόκτηση των απαραίτητων τυπικών προσόντων κάνουν όσοι επιθυμούν να διοριστούν στην εκπαίδευση, αλλά και για να προλάβουν τις προθεσμίες ώστε τα τυπικά προσόντα τους να μοριοδοτηθούν. Περίπου 2.500 πτυχιούχοι διανύουν το δεύτερο, και τελευταίο, εξάμηνο για την απόκτηση παιδαγωγικής επάρκειας από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ). Το κόστος σπουδών είναι 700 ευρώ με υποχρεωτικές παρακολουθήσεις. Στόχος τους είναι κατόπιν να διεκδικήσουν μια θέση στην εκπαίδευση.

Η παιδαγωγική επάρκεια κατατάσσει τον υποψήφιο που την κατέχει στις πρώτες θέσεις του πίνακα, σε πλεονεκτικότερη θέση ακόμη και από κατόχους διδακτορικού.

Οπως αναφέρει στην «Καθημερινή» και τον Απόστολο Λακασά η Μαρία Αγγελοπούλου, πτυχιούχος της Νοσηλευτικής Αθηνών, μεταξύ των 2.500 είναι πτυχιούχοι διαφόρων σχολών, όπως οικονομικών και πληροφορικής, οι περισσότεροι διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις με διδακτορικό.

Ωστόσο, η ομάδα των φοιτητών της ΑΣΠΑΙΤΕ ζητάει η έναρξη της διαδικασίας υποβολής των δικαιολογητικών για την ένταξη στους σχετικούς πίνακες μοριοδότησης να μετατεθεί χρονικά, ώστε να προλάβουν να πάρουν το πτυχίο τους.

Συγκεκριμένα, εάν το άνοιγμα των πινάκων μοριοδότησης γίνει εντός του Φεβρουαρίου, το διάστημα υποβολής αιτήσεων και κατάθεσης δικαιολογητικών των υποψηφίων θα λήξει πριν από την αποφοίτηση των 2.500. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουν για τουλάχιστον 2-3 χρόνια μέχρι να ξεκινήσει πάλι η διαδικασία.

Συνήθως το άνοιγμα των πινάκων διορισμών από το Υπουργείο Παιδείας για το επόμενο σχολικό έτος γινόταν το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου. Ομως, για την έγκαιρη κάλυψη των κενών των σχολείων ενόψει του επόμενου σχολικού έτους το Υπουργείο Παιδείας ξεκινάει τη διαδικασία Φεβρουάριο – Μάρτιο. Ως χρυσή τομή οι σπουδαστές προτείνουν να μπορούν να ενταχθούν στους πίνακες δηλώνοντας ότι κατέχουν πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας το οποίο θα επιβεβαιώσουν όταν αποφοιτήσουν.

Για το θέμα οι σπουδαστές της ΑΣΠΑΙΤΕ έχουν στείλει επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας και στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1 
  
  
 1