Το γηραιότερο ποντίκι στο κόσμο - Κατέρριψε το ρεκόρ Γκίνες
Ένα μικροσκοπικό ποντίκι από την Καλιφόρνια κατέχει τον τίτλο του γηραιότερου στον κόσμο.

Ένα μικροσκοπικό ποντίκι από την Καλιφόρνια κατέχει πλέον τον τίτλο του γηραιότερου στον κόσμο, καθώς κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τη μακροζωία του.

Ο Pat, ένα ποντίκι του Ειρηνικού (Pacific pocket mouse), που έχει πάρει το όνομά του από τον ηθοποιό του «Star Trek» Patrick Stewart, έλαβε την Τετάρτη την έγκριση του οργανισμού των Ρεκόρ Γκίνες ως το γηραιότερο ζωντανό ποντίκι που βρίσκεται υπό ανθρώπινη φροντίδα. Ο Pat έχει ηλικία 9 ετών και 209 ημερών, όπως ανακοίνωσε η Συμμαχία Άγριας Ζωής του Ζωολογικού Κήπου του Σαν Ντιέγκο, μετά από μια τελετή πιστοποίησης. Ο Pat γεννήθηκε στο στο San Diego Zoo Safari Park στις 14 Ιουλίου 2013, στο πλαίσιο ενός προγράμματος αναπαραγωγής, όπως δηλώνει η ομάδα.

Το ποντίκι του Ειρηνικού είναι το μικρότερο είδος ποντικιού στη Βόρεια Αμερική και πήρε το όνομά του από τις θήκες στα μάγουλα που χρησιμοποιούν τα ζώα για να μεταφέρουν τροφή και υλικά για τις φωλιές, ανέφερε η συμμαχία άγριας ζωής.

Το ποντίκι είχε κάποτε μια περιοχή εξάπλωσης που εκτεινόταν νότια από το Λος Άντζελες μέχρι την κοιλάδα του ποταμού Τιχουάνα. Με τα χρόνια, όμως, ο πληθυσμός του έπεσε κατακόρυφα μετά το 1932 εξαιτίας της ανθρώπινης επέμβασης και της καταστροφής των ενδιαιτημάτων του, επεσήμανε η συμμαχία.

Μάλιστα, το ποντίκι θεωρήθηκε ότι είχε εξαφανιστεί για 20 χρόνια μέχρι που ανακαλύφθηκαν ξανά μικροσκοπικοί, απομονωμένοι πληθυσμοί το 1994 στο Ντάνα Πόιντ στην κομητεία Όραντζ. Η Συμμαχία ανέφερε πως το είδος παραμένει υπό εξαφάνιση.

Το 2012, η συμμαχία ξεκίνησε ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής για να βοηθήσει στη διάσωση του ποντικιού από την εξαφάνιση. Πέρσι, η συμμαχία κατέγραψε 117 μικρά που γεννήθηκαν σε 31 γέννες-ρεκόρ. Η Συμμαχία σημείωσε πως πολλά από τα ποντίκια θα επανενταχθούν στη φύση αυτή την άνοιξη.

Ένας νέος πληθυσμός ποντικών του Ειρηνικού δημιουργήθηκε στο πάρκο Laguna Coast Wilderness της κομητείας Όραντζ και τα ποντίκια άρχισαν να αναπαράγονται χωρίς ανθρώπινη βοήθεια το 2017, επεσήμανε η Συμμαχία.

Η κρισιμότητα του για το οικοσύστημα

Αν και δεν έχει λάβει τη δημοσιότητα των μεγαλύτερων και πιο χαρισματικών ειδών, το ποντίκι του Ειρηνικού είναι κρίσιμο για το οικοσύστημα. Όπως τονίζει η Συμμαχία τα ποντίκια διασπείρουν τους σπόρους των ντόπιων φυτών και το σκάψιμο τους ενθαρρύνει την ανάπτυξη των φυτών.

Η Debra Shier, η οποία δημιούργησε και επιβλέπει το πρόγραμμα διατήρησης, δηλώνει:

«Αυτή η αναγνώριση είναι τόσο ξεχωριστή για την ομάδα μας και είναι σημαντική για το είδος. Είναι ενδεικτική της αφοσίωσης και της απίστευτης φροντίδας που παρέχουμε ως οργανισμός για κάθε είδος, από το μεγαλύτερο έως το πιο μικρό»

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Αιγάλεω

1

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
25'
0 - 0
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;