Market Pass: Τι γίνεται με τις αιτήσεις στο gov.gr - Πότε ανοίγει τελικά η πλατφόρμα
Market Pass: Αναμονή για τις αιτήσεις στην πλατφόρμα, παρότι, όπως είχε ανακοινωθεί, αυτή θα άνοιγε σήμερα, 1η Φεβρουαρίου 2-2023.

Μία μικρή… αναστάτωση φέρεται να επικρατεί σήμερα, Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2023, καθώς τον Ιανουάριο ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε πει ότι η πλατφόρμα του gov.gr για αίτηση του Market Pass θα είναι έτοιμη από την 1η Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, λίγο αργότερα είχε αποσαφηνιστεί ότι οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα, ενώ η πρώτη πληρωμή θα γίνει μέχρι τις 3 Μαρτίου 2023 και θα ακολουθήσει άλλη μία περίπου στις 20 Μαρτίου 2023. Από εκεί και πέρα, τα χρήματα θα μπαίνουν κάθε μήνα ή κάθε τρίμηνο ανάλογα με το τι θα επιλέξει ο κάθε δικαιούχος.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Nίκος Παπαθανάσης, η πλατφόρμα θα ανοίξει σε 6 με 7 ημέρες και θα παραμείνει ανοιχτή τουλάχιστον έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Το Market Pass θα ισχύει από τον Φεβρουάριο έως και τον Ιούλιο του 2023, ενώ σημαντική διευκρίνιση αποτελεί πως η ενίσχυση χορηγείται σε επίπεδο νοικοκυριού. Ως μέλη του νοικοκυριού θεωρούνται οι σύζυγοι ή μέλη με σύμφωνο συμβίωσης, τα εξαρτώμενα τέκνα αυτών, τα λοιπά εξαρτώμενα μέλη και τα φιλοξενούμενα μέλη.

Βασική προϋπόθεση προκειμένου να εισπράξει κάθε δικαιούχος την εν λόγω οικονομική ενίσχυση είναι να υποβάλει αίτηση σε ειδική εφαρμογή της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ) που δημιουργείται από την ΚτΠ Μ.Α.Ε., μέχρι την ημερομηνία που ορίζεται στην απόφαση.

Πριν από την πληρωμή, όμως, θα πρέπει να έχετε συμπληρώσει σωστά την αίτηση. Η διαδικασία είναι η ίδια με το Fuel Pass και τα στοιχεία που χρειάζεται να επικαιροποιήσετε στην πλατφόρμα είναι τα εξής:

  • Διεύθυνση email
  • Αριθμό κινητού τηλεφώνου
  • Αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού (IBAN)

Market Pass: Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι για την οποία μπορούν να υποβάλλουν αίτηση όταν ανοίξει η πλατφόρμα, είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα.

Οι δικαιούχοι θα κληθούν το επόμενο διάστημα, πιθανότατα μετά τα μέσα Φεβρουαρίου να κάνουν τις δηλώσεις τους, με τα στοιχεία τους μέσω TAXIS για να λάβουν το βοήθημα.

Συγκεκριμένα, δικαιούχοι είναι:

  • Οι άγαμοι για να πάρουν την ενίσχυση θα πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ.
  • Έγγαμος χωρίς παιδιά ή μονογονεϊκή οικογένεια με 1 παιδί θα πρέπει να έχει εισόδημα έως 24.000 ευρώ.
  • Έγγαμος με 1 παιδί ή μονογονεϊκή 2 παιδιά θα πρέπει να έχει εισόδημα έως 29.000 ευρώ.
  • Έγγαμος με 2 παιδιά θα πρέπει να έχει εισόδημα έως 34.000 ευρώ.
  • Έγγαμος με 3 παιδιά θα πρέπει να έχει εισόδημα έως 39.000 ευρώ.

Προσοχή με το Market Pass: «Σπάνε» οι πληρωμές – Πώς θα πληρωθείτε πρώτοι

Οι βασικές διαφορές μετρητών ή ψηφιακής κάρτας είναι οι εξής:

  • Όσοι επιλέξετε την ψηφιακή κάρτα στο κινητό θα πάρετε ολόκληρο το ποσό που δικαιούστε. Αν επιλέξετε πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό θα πάρετε το 80%.
  • Όσοι πάρετε τα μετρητά, θα πληρωθείτε δύο φορές το εξάμηνο (μία πληρωμή κάθε τρίμηνο), ενώ αν έχετε την άυλη κάρτα στο κινητό θα πληρώνεστε την πρώτη μέρα κάθε μηνός.
  • Από εκεί και πέρα, σημασία για την πρώτη πληρωμή έχει και το πότε θα κάνετε την αίτηση.

Αναλυτικά:

Για ψηφιακή κάρτα:

  • Για όσους υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας έως την 28η Φεβρουαρίου 2023, η ενίσχυση των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα έως την 3η Μαρτίου 2023.
  • Για όσους υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας από την 1η Μαρτίου έως την 15η Μαρτίου 2023, η ενίσχυση των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα έως την 20ή Μαρτίου 2023.
  • Για όλους τους δικαιούχους που έχουν υποβάλει αίτηση ενίσχυσης με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας η ενίσχυση των μηνών Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα εντός των πρώτων τριών εργάσιμων ημερών κάθε μηνός.

Για μετρητά:

  • Για όσους υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό έως την 28η Φεβρουαρίου 2023, η ενίσχυση των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα προς πληρωμή έως την 3η Μαρτίου 2023.
  • Για όσους υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό από την 1η Μαρτίου έως την 15η Μαρτίου 2023, η ενίσχυση των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα προς πληρωμή έως την 20ή Μαρτίου 2023.

Market pass: Τα κριτήρια για τους δικαιούχους

Τα κριτήρια που πρέπει να καλύπτουν τα φυσικά πρόσωπα προκειμένου να δικαιούνται το Market Pass:

α) Κριτήριο εισοδήματος

  • Οι άγαμοι θα πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ.
  • Οι έγγαμοι θα πρέπει να έχουν εισόδημα 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Οι μονογονεϊκές οικογένειες θα πρέπει να έχουν εισόδημα έως 24.000 ευρώ, συν 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

β) Κριτήριο περιουσίας

Το ύψος της ακίνητης περιουσίας για τους άγαμους είναι έως 250.000 ευρώ και για τους έγγαμους έως 400.000 ευρώ.

Market Pass: Ποιοι εξαιρούνται

Market Pass

Από το πρόγραμμα ενίσχυσης του Μarket Pass εξαιρούνται:

α) Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων φορολογικού έτους 2021 ως εξαρτώμενα μέλη του υπόχρεου κατά το άρθρο 11 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

β) Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνουν στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων φορολογικού έτους 2021 ότι φιλοξενούνται.

γ) Τα φυσικά πρόσωπα που εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για το φορολογικό έτος 2021.

δ) Οι φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής.

ε) Τα φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν υποβάλλει τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021 έως και την 31η.12.2022.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

13-05-2024

Αβλέμονας Κυθήρων

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 5 
 0