Η viral φωτογραφία της NASA με την... αρκούδα από την επιφάνεια του Άρη
Ένας δορυφόρος της NASA βρήκε μία «αρκούδα» στην επιφάνεια του Άρη!

Τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου μία φωτογραφία από την επιφάνεια του Άρη, όπου ο δορυφόρος της NASA είδε μία «αρκούδα» να την κοιτάει.

Πιο συγκεκριμένα, η κάμερα HiRISE στον δορυφόρο Mars Reconnaissance Orbiter κατέγραψε το ασυνήθιστο γεωλογικό στοιχείο, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πρόκειται για ένα ρήγμα κυκλικού σχήματος, το οποίο μοιάζει στην επιφάνεια του Άρη με κεφάλι, ενώ δύο κρατήρες «ολοκληρώνουν» το αρκουδίσιο πρόσωπο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κυκλικό αυτό ρήγμα μπορεί να οφείλεται στην καθίζηση μιας περιοχής πάνω από έναν θαμμένο κρατήρα πρόσκρουσης που είχε γεμίσει με λάβα ή λάσπη.

Το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα που ευθύνεται για την ανάπτυξη της προηγμένης αυτής κάμερας και μοιράστηκε την εν λόγω εικόνα στις 25 Ιανουαρίου.

Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που η ανθρώπινη φαντασία υιοθετεί και προσαρμόζει ουράνιες εικόνες στις δικές της προσλαμβάνουσες!

Τον Οκτώβριο του 2022, ένας άλλος δορυφόρος της NASA, το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής, αποθανάτισε τον Ήλιο να «γελά». Η εξήγηση για το φαινόμενο είναι πως δημιουργούσαν οι σκοτεινές κηλίδες στον ήλιο, γνωστές ως στεμματικές οπές, όπως φαίνονταν στο υπεριώδες φως.

Παράλληλα, τον περασμένο Μάρτιο, το rover Curiosity εντόπισε στην επιφάνεια του Άρη ένα βραχώδη σχηματισμό που θύμιζε λουλούδι.

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1