Διαιτητής στην Πορτογαλία έδειξε «λευκή» κάρτα - Τι σημαίνει
Ιστορία γράφτηκε σε αγώνα στην Πορτογαλία όταν διαιτητής επαγγελματικού ποδοσφαιρικού αγώνα έδωσε λευκή κάρτα - Ποια η σημασία της

Από το 1970 και το Παγκόσμιο Κύπελλο της χρονιάς εκείνης, έχει γίνει συνήθεια να βλέπουμε τους διαιτητές να βγάζουν κίτρινες και κόκκινες κάρτες στους παίκτες. Κάτι το οποίο είναι γνωστό ακόμα και σε όσους δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Αυτό που γνωρίζουν ελάχιστοι, όμως, είναι πως ο διαιτητής έχει ακόμα ένα «όπλο» στην τσέπι του και αυτή είναι η λευκή κάρτα.

Η λευκή κάρτα είναι κάτι πολύ σπάνιο και ακόμα λιγότεροι γνωρίζουν τη χρήση της…

Ωστόσο, στον κυριακάτικο (22/01) αγώνα γυναικών μεταξύ Μπενφίκα και Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η κάρτα αυτή χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε επαγγελματικό αγώνα ποδοσφαίρου. Ο διαιτητής του αγώνα την έβγαλε από τσεπάκι του, όταν η Μπενφίκα ήταν μπροστά στο σκορ με 3-0.

Δεν την έδειξε, όμως, στις παίκτριες αλλά στα ιατρικά επιτελεία των «Αετών» και Σπόρτινγκ Λισαβόνας, έπειτα από την παροχή βοηθειών τους σε μία παίκτρια που αισθάνθηκε αδιαθεσία στον πάγκο. Η απονομή της κάρτας επευφημήθηκε και χειροκροτήθηκε από το πλήθος που παρακολουθούσε στο «Ντα Λουζ».

Όπως αναφέρει η «JOE», η λευκή κάρτα έχει σχεδιαστεί για να δείχνει αναγνώριση στους συλλόγους για πράξεις ευγενούς άμιλλας κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Πρόκειται για μια προσπάθεια:

«Να βελτιωθεί η ηθική αξία του αθλήματος»

Η λευκή κάρτα έχει εισαχθεί στην Πορτογαλία μαζί με πολλές πρωτοβουλίες της FIFA κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Με τη προσθήκη της συγκεκριμένης κάρτας, η οποία πλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αγώνες επαγγελματικού ποδοσφαίρου, υπάρχει η ελπίδα ότι και άλλοι διαιτητές θα την εφαρμόσουν όταν το κρίνουν κατάλληλο κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού.

Οπότε, η λευκή κάρτα ήρθε για να δείξει την ευγενή άμιλλα, καθώς και το ευ αγωνίζεσθαι σε ένα άθλημα που αρκετές φορές βλέπει εντάσεις εντός και εκτός γηπέδου!

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;