Μουντιάλ 2022: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Αργεντινή
Η Αργεντινή κατάφερε να επικρατήσει στα πέναλτι έναντι της Γαλλίας στον τελικό του Μουντιάλ 2022 και να αναδειχθεί πρωταθλήτρια κόσμου.

Η Αργεντινή κατόρθωσε να κατακτήσει το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, καθώς επικράτησε της Γαλλίας στα πέναλτι, σε ένα συναρπαστικό τελικό, που είχε διάρκεια σχεδόν τρεις ώρες.

Η παρουσία του Λιονέλ Μέσι στην Εθνική ομάδα της χώρας του ολοκληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο, καθώς αυτό ήταν το τελευταίο Μουντιάλ στο οποίο ο διεθνής άσσος θα λάβει μέρος.

Η «αλμπισελέστε» έκανε ένα ονειρικό πρώτο ημίχρονο, καθώς πέτυχε δύο δέρματα στο πρώτο 45λεπτο, ενώ οι Γάλλοι δεν μπόρεσαν να κάνουν ούτε φάση. Ο Λιονέλ Μέσι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 23′, ύστερα από ανατροπή του Ντι Μαρία από τον Ντεμπελέ μέσα στην περιοχή, έβαλε μπροστά την ομάδα του Σκαλόνι. Στη συνέχεια, ο Ντι Μαρία στο 36′ έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην Αργεντινή. Ο Μέσι έπαιξε στο χώρο τον Άλβαρες και αυτός με μαγική διαγώνια πάσα βρήκε τον Ντι Μαρία ο οποίος με ιδανικό τελείωμα έκανε το 2-0.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη World Cup 2022 Official 🔵 (@worldcup.2022.qatar)

Και στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, η Αργεντινή έδινε τον ρυθμό στον αγώνα, ενώ η Γαλλία βρισκόταν στην άμυνα. Οι «τρικολόρ» κατάφεραν ξεφύγουν από τον ρυθμό της Αργεντινής και προσπάθησαν να απειλήσουν, χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Ωστόσο, όλα ανατράπηκαν στο 80ό λεπτό του τελικού του Μουντιάλ 2022. Αρχικά, ο Μπαπέ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε ο Μουανί από τον Οταμέντι και έβαλε γκολ, ενώ πριν προλάβουν να συνέλθουν από το σοκ οι Αργεντινοί, πέτυχε και δεύτερο τέρμα με ένα πανέμορφο σουτ, βάζοντας «φωτιά» στον τελικό.

Τα δύο γκολ έστειλαν τον αγώνα στην παράταση!

Εκεί η Αργεντινή βρήκε πρώτη το γκολ με τον Λιονέλ Μέσι, όμως και πάλι ο Εμπαπέ είχε την απάντηση ευστοχώντας από την άσπρη βούλα με το παιχνίδι να λήγει 3-3 και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Τελικά, η Αργεντινή φάνηκε πιο ψύχραιμη στη φάση των πέναλτι και κατέκτησε το Μουντιάλ 2022.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη World Cup 2022 Official 🔵 (@worldcup.2022.qatar)

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

13-05-2024

Αβλέμονας Κυθήρων

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;