Ο Λιονέλ Μέσι στην πρώτη του συνέντευξη σε ηλικία 13 ετών - Σπάνια φωτογραφία
Τα πρώτα λόγια του «μάγου» της μπάλας, Λιονέλ Μέσι, σε ηλικία 13 χρόνων.

Ο Λιονέλ Μέσι πήρε από το χέρι την Αργεντινή και ηγήθηκε της μεγάλης πορείας της στο Μουντιάλ 2022, οδηγώντας τους μπιανκοσελέστε στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (18/12, 17:00, ΑΝΤ1, Στάδιο Lusail, Κατάρ), όπου κόντρα στη Γαλλία, του συμπαίκτη του στην Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Εμπάπεε, θα διεκδικήσουν το τέταρτο τρόπαιο Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ιστορία.

Μάλιστα, αυτό θα είναι η τελευταία συμμετοχή του Μέσι σε Μουντιάλ, όπως δήλωσε, αφού στο επόμενο λογικά θα έχει κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ή τουλάχιστον δεν θα μπορεί να βοηθήσει την Εθνική ομάδα της χώρας του.

Ο τελικός της Κυριακής (18/12) θα είναι ο πιο σημαντικός αγώνας του Μέσι, καθώς θέλει να κερδίσει το πρώτο Μουντιάλ στην καριέρα του και να αποχαιρετήσει σε λίγα χρόνια την ενεργό δράση έχοντας στο παλμαρέ της τροπαιοθήκης του και έναν τίτλο Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Και ενώ πολλά αφιερώματα γίνονται με αφορμή τον τελικό Αργεντινή – Γαλλία στο Κατάρ, σαφώς τα «φώτα» είναι στραμμένα στον άσσο της Παρί.

Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί ένα σπάνιο ντοκουμέντο με την πρώτη συνέντευξη του Μέσι στη ζωή του. Ήταν στην εφημερίδα «Capital» του Ροσάριο, στις 3 Σεπτεμβρίου 2000, όταν ο 13χρονος, τότε, Μέσι αγωνιζόταν στις Ακαδημίες της Νιούελς.

Το τότε δημοσίευμα έγραφε: «Ο Λιονέλ Μέσι είναι ένας παίκτης που αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος για την ομάδα του. Δεν είναι ένας ακόμη πολλά υποσχόμενος παίκτης, αλλά ένα παιδί με τεράστιο μέλλον μπροστά του. Παρά το ύψος του, μπορεί να ξεπεράσει κάθε αντίπαλο, να ντρμπλάρει και να σκοράρει, ενώ είναι απολαυστικός με την μπάλα και σήμερα (εκείνη την εποχή) αποκαλύπτεται στον κόσμο».

Ο μικρός, τότε, Λιονέλ, είχε χαρακτηρίσει «ήρωες» τον πατέρα του, Χόρχε, και τον νονό του, Κλαούντιο, ενώ σαν χόμπι είχε τη μουσική. Μάλιστα, ο Μέσι τότε δήλωνε πως ήθελε να γίνει δάσκαλος. Πάντως, μπορούμε να πούμε ότι τα κατάφερε, αφού έγινε δάσκαλος της μπάλας, καθώς πολλά από τα ποδοσφαιρικά κόλπα διδάσκονται στις Ακαδημίες ποδοσφαίρου σε όλο τον πλανήτη.

Μία από τις πιο δυσάρεστες καταστάσεις στην παιδική του ηλικία ήταν ο θάνατος της γιαγιάς, η οποία όπως δήλωσε ήταν εκείνη που τον πήγε για πρώτη φορά να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και εξέφραζε την ελπίδα να παίξει στην πρώτη κατηγορία με την ομάδα του.

Τέλος, είχε κάνει γνωστό το όνειρό του να γίνει διεθνής με την Εθνική Αργεντινής. 22 χρόνια μετά ετοιμάζεται να κατακτήσει το Μουντιάλ!

Διαβάστε ακόμη:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
 1