Οι απαγορεύσεις, οι αντιδράσεις και η πιθανή αποχώρηση του Έλον Μασκ από το «τιμόνι» του Twitter
Η Twitterιάδα δε λέει να σταματήσει να μας εκπλήσσει.

Πιο ανατρεπτικές και αναπάντεχες δε θα μπορούσαν να είναι οι εξελίξεις στο Twitter, το οποίο για άλλη μία φορά μονοπώλησε τους τίτλους των ειδήσεων το τελευταίο 24ωρο.

Το νέο κεφάλαιο της εποποιίας που λέγεται Έλον Μασκ & Twitter ξεκίνησε χθες, ημέρα διεξαγωγής του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου του ποδοσφαίρου στο Κατάρ, όταν η πλατφόρμα εφάρμοσε εντελώς ξαφνικά μία νέα πολιτική απαγόρευσης δημοσιεύσεων links προς άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Ιnstagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Nostr και Post), απαγορεύοντας, μάλιστα, ταυτόχρονα και τη χρήση υπηρεσιών link-in-bio, όπως η Linktree και η Lnk.Bio, οι οποίες χρησιμοποιούνται κατά κόρον από δημιουργούς και επιχειρήσεις.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η σχετική δημοσίευση: «Αναγνωρίζουμε ότι πολλοί από τους χρήστες μας είναι ενεργοί σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να επιτρέπουμε τη δωρεάν προώθηση συγκεκριμένων πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης στο Twitter».

Στόχος αυτής της νέας πολιτικής ήταν η μετατροπή της εν λόγω δυνατότητας σε επί πληρωμή, και η εφαρμογή της θα γινόταν διαγράφοντας tweets που θα περιλάμβαναν τα απαγορευμένα links και «παγώνοντας» λογαριασμούς που θα αγνοούσαν την απαγόρευση.

Όπως καταλαβαίνεις, οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές και πριν καν περάσουν 24 ώρες η πλατφόρμα υπαναχώρησε, αφαιρώντας τη επίμαχη δημοσίευση από το blog της και διαγράφοντας το σχετικό tweet, χωρίς να προχωρήσει σε κάποια άλλη ανακοίνωση. Εντούτοις, ο Musk σε δικό του tweet ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας πως στο μέλλον δεν θα εφαρμοστεί ξανά καμία μεγάλη αλλαγή στις πολιτικές της υπηρεσίας, χωρίς να γίνει πρώτα σχετική ψηφοφορία.

Και όντως, σε ένα άλλο επίσημο λογαριασμό της υπηρεσίας, τρέχει αυτή τη στιγμή ένα poll που ρωτάει τους χρήστες αν θα πρέπει η πλατφόρμα να αποκτήσει πολιτική που να αποτρέπει τη δημιουργία νέων λογαριασμών (ή τη χρήση υπάρχοντων), που έχουν ως σκοπό την προώθηση άλλων ανταγωνιστικών υπηρεσιών.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ίσως και εξαιτίας όλων των αντιδράσεων, ο ίδιος ο Elon Musk ξεκίνησε ένα δικό του poll, ρωτώντας τους χρήστες αν θα πρέπει να αποχωρήσει από το τιμόνι του Twitter, τονίζοντας μάλιστα πως θα συμμορφωθεί με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας όποιο και αν είναι αυτό. Η ψηφοφορία έγινε viral συγκεντρώνοντας περισσότερα από 17,5 εκατομμύρια ψήφων, με το τελικό αποτέλεσμα να βγαίνει θετικό υπέρ της αποχώρησής του, με ποσοστό 57,5%.

Πώς αντέδρασε σε αυτό το αποτέλεσμα; Mα φυσικά με δύο ακόμα χαρακτηριστικά tweets:

«Όπως λέει και το ρητό, πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί μπορεί και να πραγματοποιηθεί»…

«Αυτοί που θέλουν την εξουσία είναι συγχρόνως αυτοί που την αξίζουν λιγότερο»

Τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και κάτω;

Κανείς δεν ξέρει ακόμα. Ο Musk στο παρελθόν έχει σεβαστεί το αποτέλεσμα ανάλογων ψηφοφοριών, χαρακτηριστικό παράδειγμα η ψηφοφορία για την επαναφορά του λογαριασμού του Trump, όμως, δεν θα είναι εύκολο να αποχωρήσει έτσι απλά. Άλλωστε, όπως σχολίασε ο ίδιος όσο διεξαγόταν η ψηφοφορία, δεν υπάρχει κανείς που να θέλει να αναλάβει το ρόλο του και ο σκοπός δεν είναι απλά να βρεθεί ένας νέος CEO, αλλά κάποιος που να θέλει όντως να κρατήσει το Twitter ζωντανό.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
10 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;