Μαζική η πορεία για τη δολοφονία του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη
Την προσεχή Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του 16χρονου Ρομ.

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (13/12) στα Προπύλαια της Αθήνας με σκοπό να διαδηλώσει για τον θάνατο του 16χρονου Ρομ, Κώστα Φραγκούλη.

Περισσότερα από 8.000 άτομα, μέλη φοιτητικών συλλογικοτήτων στην πορεία

Αναρχικοί, σωματεία της αριστεράς και αλληλέγγυοι συμμετείχαν σε μια μαζικότατη πορεία προς το κτίριο της Βουλής.

Η αστυνομία και συγκεκριμένα οι χιλιάδες δυνάμεις των ΥΜΕΤ που βρίσκονταν στο κέντρο της Αθήνας, διέλυσαν την πορεία στο ύψος του ΡΕΞ (Εθνικό Θέατρο), με αποτέλεσμα ένα κομμάτι της να καταλήξει στο Σύνταγμα, ενώ άλλα διάσπαρτα να κινηθούν προς το κτήριο της Νομικής, αλλά προς Εξάρχεια και αλλά προς την Ομόνοια.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, οι προσαγωγές ανέρχονται σε 26.

Ακόμα, ανάμεσα στους προσαχθέντες υπήρξε και ένας τραυματίας, για τον οποίο, σύμφωνα με τα όσα είδαμε, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεπαν για πάνω από 20 λεπτά να τον παραλάβει το ΕΚΑΒ. Συγκεκριμένα, αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει σημείο παρακείμενο στη 3ης Σεπτεμβρίου που συνολικά βρίσκονταν 23 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Παρά τις συνεχείς επιθέσεις της αστυνομίας και την προσπάθεια διάλυσης της διαδήλωσης, χιλιάδες άνθρωποι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και δεκάδες ακόμα πόλεις της Ελλάδας φώναξαν για τον δολοφονημένο από αστυνομικά πυρά Κώστα Φραγκούλη.

«Φωνάζουμε ενάντια στον ρατσισμό, στον ρατσισμό που είναι εμποτισμένος στο κράτος, την αστυνομία και την κοινωνία. Απαιτούμε να μην συγκαλυφθεί η δολοφονία του 16χρονου Ρωμ Κώστα Φραγκούλη που πέθανε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο μετά από 8 μέρες νοσηλείας αφού τον πυροβόλησε αστυνομικός στο κεφάλι», δήλωσε εκπρόσωπος αριστερής συλλογικότητας στο neolaia.gr.

Την Πέμπτη κηδεύεται ο Κώστας Φραγκούλης

Την Πέμπτη (15/12) κηδεύεται ο Κώστας Φραγκούλης, που μετά από 8 ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Υπενθυμίζεται ότι αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ τον πυροβόλησε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια καταδίωξης αφού έφυγε από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει το αντίτιμο της βενζίνης τα ξημερώματα της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου 2022.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός

Σε κατ’ οίκον περιορισμό παραμένει ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο μετά τη διαφωνία ανακριτή – εισαγγελέα, αναμένοντας την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για την προφυλάκισή του. Ο αστυνομικός αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Πηγή εικόνων: Iason Raissis

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;