Ακτιβιστές για την αλλαγή του κλίματος πέταξαν μπογιές στη Σκάλα του Μιλάνου
Ακτιβιστές για την αλλαγή του κλίματος έριξαν μπογιές στην είσοδο της La Scala στο Μιλάνο - Η αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα

Ακόμα ένα περιστατικό με ακτιβιστές για την αλλαγή του κλίματος σημειώθηκε σήμερα στην Ιταλία. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, έριξαν μπογιές στην είσοδο της διάσημης όπερας La Scala του Μιλάνου πριν από την πρεμιέρα της σεζόν.

Τους τελευταίους μήνες, έχουν γίνει γνωστές αρκετές τέτοιες ενέργειες από αυτοαποκαλούμενοι ακτιβιστές για το περιβάλλον. Ειδήσεις από διάφορα μουσεία και γκαλερί έχουν κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και κάνουν λόγο για ακτιβιστές που πετούν μπογιές σε έργα διάσημων καλλιτεχνών.

Το κίνημα Ultima Generazione (Τελευταία Γενιά) ανέλαβε τις ευθύνες για τις διαμαρτυρίες στο Μιλάνο.

Η παρέμβαση έγινε την ίδια ημέρα που το Μιλάνο γιορτάζει τον προστάτη του με δημόσια αργία. Παράλληλα, λίγες ώρες μετά, η όπερα αναμενόταν να εγκαινιάσει τη σεζόν 2022-23 με μια παράσταση του Μπόρις Γκοντούνοφ, του Ρώσου συνθέτη Μόντεστ Μουσόργκσκι.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει πως έχει συλλάβει πέντε άτομα για την επίθεση, ενώ η όπερα ενήργησε άμεσα για να προσπαθήσει να καθαρίσει το κτίριο εγκαίρως, πριν την αποψινή εορταστική εκδήλωση.

Στη σημερινή πρεμιέρα είναι προσκεκλημένοι μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα και η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι.

Αρχικά, ο βανδαλισμός θεωρήθηκε ότι σχετίζεται με διάφορες προγραμματισμένες διαμαρτυρίες για την αύξηση του ενεργειακού κόστους στην Ιταλία ή με την απόφαση να ανέβει μια ρωσική όπερα με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πηγή cover photo: Twitter

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;