Χιλιάδες άνθρωποι φωτογραφήθηκαν γυμνοί σε παραλία του Σίδνεϊ για την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του δέρματος
Ο Αμερικανός φωτογράφος Spencer Tunick κάλεσε εθελοντές να φωτογραφηθούν γυμνοί σε παραλία της Αυστραλίας στα πλαίσια της Εθνικής Εβδομάδας Δράσης για τον Καρκίνο και την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του δέρματος.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε μία παραλία της Αυστραλίας έγινε μία ξεχωριστή φωτογράφιση. Περίπου 2.500 άνθρωποι προσκλήθηκαν να ποζάρουν γυμνοί σε μια φωτογράφηση με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον καρκίνο του δέρματος.

Ο Αμερικανός φωτογράφος Spencer Tunick, ο οποίος είναι διάσημος για μεγάλης κλίμακας γυμνές φωτογραφίσεις σε όλο τον κόσμο, συνεργάστηκε με τον αυστραλιανό μη κερδοσκοπικό οργανισμό Skin Check Champions για να οργανώσει τη φωτογράφιση «Strip Off for Skin Cancer» (Γδύσου για τον Καρκίνο του Δέρματος). Η ξεχωριστή φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε στην παραλία Bondi του Σίδνεϊ.

Η φωτογράφιση έγινε με την ανατολή του ηλίου την τελευταία ημέρα της Εθνικής Εβδομάδας Δράσης για τον Καρκίνο, που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Αυστραλία. Σύμφωνα με τους Skin Check Champions, καθένας από τους συμμετέχοντες:

«Αντιπροσωπεύει έναν από τους 2.500+ Αυστραλούς που σκοτώνονται τραγικά από καρκίνο του δέρματος κάθε χρόνο. Ένα στατιστικό στοιχείο που είμαστε αποφασισμένοι να εξαλείψουμε»

Σύμφωνα με το World Cancer Research Fund International, από το 2020, η Αυστραλία είχε τα υψηλότερα ποσοστά τόσο μελανωματικού καρκίνου του δέρματος όσο και μη μελανωματικού καρκίνου του δέρματος στον κόσμο.

Ο ιστότοπος Skin Check Campions επισήμανε πως η συμμετοχή στη φωτογράφιση που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου ήταν δωρεάν. Ωστόσο, οι εθελοντές ενθαρρύνθηκαν επίσης να «συγκεντρώσουν χρήματα και να ευαισθητοποιήσουν» για το εθνικό πρόγραμμα ελέγχου του δέρματος.

Σε δήλωσή του στο Reuters, ο Tunick δήλωσε:

«Έχουμε την ευκαιρία να ευαισθητοποιήσουμε σχετικά με τους δερματικούς ελέγχους και με τιμά… που έρχομαι εδώ, κάνω την τέχνη μου και απλά γιορτάζω το σώμα και την προστασία»

Ο φωτογράφος, επίσης, μοιράστηκε πλάνα από τη φωτογράφιση μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Spencer Tunick (@spencertunick)

Ο Αμερικανός φωτογράφος σε δήλωσή του στο USA Today ανέφερε:

«Η επείγουσα ανάγκη των ελέγχων για τον καρκίνο του δέρματος, έγινε προσωπικός όταν ο καρκίνος μιας νεαρής γυναίκας που είχε εγγραφεί για να συμμετάσχει στο έργο τέχνης μου έφθασε σε τερματικό στάδιο. Δε θα ζούσε για να λάβει μέρος»

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα του BBC, η νομοθεσία άλλαξε για να επιτρέπεται ο γυμνισμός στο κοινό στην παραλία Bondi.

Με πληροφορίες από USA Today 

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;