«House of the Dragon»: Εξοργισμένοι οι φανς με τις σκοτεινές σκηνές - Τι απαντάει το HBO
Το 7ο επεισόδιο του «House of the Dragon» έπαθε «Game of Thrones» και οι φανς δεν μπορούσαν να δουν ΤΙΠΟΤΑ.

Οι φανς του «Game of Thrones» φαίνεται να ένιωσαν ένα deja vu όταν παρακολουθούσαν το έβδομο επεισόδιο της σειράς prequel του HBO «House of the Dragon». Το επεισόδιο, που έκανε πρεμιέρα αυτή την Κυριακή, προκάλεσε «κύμα» αντιδράσεων από πολλούς θαυμαστές γιατί οι σκηνές ήταν πολύ σκοτεινές για να μπορέσεις να το παρακολουθήσεις.

Η πρωτότυπη σειρά του HBO «Game of Thrones» είχε πυροδοτήσει μία παρόμοια αντίδραση κατά την τελευταία της σεζόν, ειδικά για τον φωτισμένο στο επεισόδιο «The Long Night». Το επεισόδιο, που μας έδειξε τη σημαντική μάχη ανάμεσα στους Whitewalkers και τους χαρακτήρες που είχαν βρεθεί στο Winterfell, είχε συγκεντρώσει αρνητικές κριτικές για το πόσο δύσκολο ήταν να δεις τι γινόταν στην οθόνη. Τόσο εκείνο το επεισόδιο όσο και το επεισόδιο 7 του «House of the Dragon» φέρουν την σκηνοθετική υπογραφή του βραβευμένου με Emmy, Miguel Sapochnik.

Όπως συμβαίνει με πολλές σειρές, που έχουν ένα μεγάλο κοινό, οι φανς ανάρτησαν τη δυσαρέσκειά τους στο Twitter. Πολλοί έκαναν λόγο ότι δεν μπορούσαν να δουν καθόλου το επεισόδιο από το πόσο σκοτεινό ήταν και άλλοι δυσκολεύονταν να διακρίνουν όσα γίνονταν στην οθόνη. Ένας από τους λογαριασμούς του HBO, υπερασπιζόμενος τις σκοτεινές στιγμές στο νέο επεισόδιο του «House of the Dragon», υποστήριξε πως οι σκηνές αυτές ήταν «μια σκόπιμη δημιουργική απόφαση».

Ο λογαριασμός HBO Max Help απάντησε σε έναν φαν της σειράς που έγραψε πως το δίκτυο πρέπει «να ζητήσει γραπτή συγγνώμη κυριολεκτικά για ολόκληρο επεισόδιο της μαύρης οθόνης»:

«Εκτιμούμε που επικοινωνήσατε για ό,τι αφορά μια νυχτερινή σκηνή στο επεισόδιο 7 του «House of the Dragon» που εμφανίζεται σκοτεινή στην οθόνη σας. Ο χαμηλός φωτισμός αυτής της σκηνής ήταν μια σκόπιμη δημιουργική απόφαση»

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του HBO, λιγότερο από το 1% των αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το νέο επεισόδιο της σειράς αφορούσε θέματα στον φωτισμό των νυχτερινών σκηνών.

Ωστόσο, η συγγραφέας και podcaster του «Ringer», Joanna Robinson, προειδοποίησε τους τηλεθεατές πριν από την προβολή του επεισοδίου να ενημερώσουν τις ρυθμίσεις της τηλεόρασής τους για να κάνουν την οθόνη λίγο πιο φωτεινή και πρόσθεσε:

«Δείτε το με όλες τις κουρτίνες κλειστές»

Ο Sapochnik, σε μία συνέντευξή του στο Indiewire, είχε μιλήσει και είχε υπερασπιστεί την απόφασή του για τις σκοτεινές σκηνές στο επεισόδιο «The Long Night» του «Game of Thrones». Τότε, είχε αναφέρει πως η σκοτεινή εικόνα ήταν αυτό που χρειαζόταν η ατμόσφαιρα της σειράς. Συγκεκριμένα είχε δηλώσει:

«Ήταν λογικό ότι αυτή ήταν η τελευταία ελπίδα που έχει η ανθρωπότητα, ο τελευταίος φάρος φωτός, και από τη σκοπιά του πού χρειαζόμασταν να πάει η ιστορία – που ήταν να φτάσουμε σε μια σουρεαλιστική, χαοτική κορύφωση – χρειαζόμασταν ένα περιβάλλον φιλικό προς αυτό.

Λοιπόν, όλοι οι λόγοι για να το κάνω ήταν εκεί, και κανείς δεν κάθισε εκεί και αναρωτήθηκε αν θα ήταν πολύ σκοτεινό»

Φανταζόμαστε πως μία παρόμοια απάντηση θα έχει και για το 7ο επεισόδιο του «House of the Dragon».

Με πληροφορίες από Variety

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;